Otteluiden muodostaminen

Otteluohjelman avulla voit suunnitella turnauksen ottelut ja syöttää niiden tulokset. Kaikki ottelut muodostetaan aina lohkokaavion mukaisesti. Kussakin lohkossa kukin joukkkue/pelaaja pelaa kerran samassa lohkossa olevia vastaan. Otteluita ei voi luoda manuaalisesti lisää, mutta otteluita voi poistaa peruuttamalla. Lohkokaaviota muokkaamalla saat turnaukseen haluamasi määrän otteluja. Kasvattamalla tai pienentämällä lohkojen määrää ja/tai joukkueiden/pelaajien määrää lohkoissa, pystyt nopeasti hahmottamaan montako ottelua kullekin joukkueelle/pelaajalle tulee. Tämä helpottaa turnauksen suunnittelua.

Voit muodostaa sarjan ottelut myös etukäteen ennen, kuin olet syöttänyt osallistuvat joukkueet. Näin ollen pystyt viestimään potentiaalisille osallistujille turnauksen kulun etukäteen. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että sarjan lohkokaavio on tallennettu.

 

Ottelulistausnäkymässä voit kätevästi järjestellä ottelut haluamaasi järjestykseen ja syöttää niille tarkempia tietoja.

 1. Järjestele otteluita raahaamalla haluamasi ottelu eri kohtaan vaiheen sisällä. Otteluita voi järjestellä vain vaiheen sisällä, koska seuraavan vaiheen ottelut saattavat riippua edeltävän vaiheen otteluista.
 2. Anna otteluille lisätietoja
  1. päivämäärä
  2. aika
  3. paikka
  4. Voit kopioida ja liittää arvoja kenttiin, mikäli käytät esimerkiksi samoja ottelupaikkoja tai kellonaikoja.
 3. Voit valita otteluille päätuomarin, joita olet lisännyt turnauksen tuomarilistaan. Tuomareita ei näytetä julkisella puolella.
 4. Vaihda koti- ja vierasjoukkueiden järjestys painamalla tuomarin ja joukkueiden välissä olevaa nuolipainiketta.
 5. Ottelutapahtumia (pöytäkirja tai tuloslomake) voit muokata klikkaamalla ”Muokkaa”-linkkiä.

Ottelun taustaväri muuttuu listauksessa ottelun tilan mukaisesti: Ei aloitettu ja käynnissä ovat harmaalla, peruutettu on tummempi harmaa ja päättynyt peli vihreällä. Näin ylläpitäjä näkee yhdellä silmäyksellä, mikä on tilanne pelattavien otteluiden suhteen.

Muodostaminen autom

Turnauksen ottelut saat muodostettua automaattisesti Muodosta ottelut -toiminnon avulla.

 1. Muodosta ottelut -painikkeesta aukeaa ottelujen generointivalikko.
 2. Lähes aina halutaan generoida ottelut kaikkiin turnausvaiheisiin, jotta ottelulista tulisi vastaamaan aiemmin suunniteltua lohkokaaviota ja turnauksen vaiheistusta. Tällöin valitse alasvetovalikosta valinta: ”Generoi ottelut kaikkiin turnauksen vaiheisiin”.
  1. Jos olet jo syöttänyt jotain tietoja edeltävän generoinnin jälkeen ja haluat poistaa kyseiset tiedot, valitse poistettavat tiedot valinnoista:
   1. Poista aiemmat päivämäärät
   2. Poista aiemmat ajankohdat
   3. Poista aiemmat ottelupaikat
   4. Poista aiemmat tulokset
  2. Itse generointi ei poista tietoja aiemmin luoduista otteluista, se muodostaa puuttuvat ottelut lohkokaavion mukaisesti. Aiemmin syötettyjä tietoja voidaan poistaa ainoastaan valitsemalla jokin edeltävässä kohdassa mainituista kohdista. Lähtökohtaisesti generoinnilla ei voi siis vahingossa hävittää tietoja.
 3. Jos haluat generoida ottelut vain joihinkin tiettyihin vaiheisiin, niin valitse alavetovalikosta vaihtoehto ”Valitse generoitavat vaiheet” ja tämän jälkeen valitse valintaruuduista haluamasi vaiheet.
 4. Generointi käynnistetään painamalla painiketta Generoi.

Valinta Peruuta ei tee otteluille mitään. Dialoki ainoastaan sulkeutuu.

Suosittelemme harjoittelemaan tulosten syöttöä ennen varsinaista turnauspäivää. Turnauksen voi esimerkiksi pelata kertaalleen läpi keksityillä ottelutuloksilla. Kun harjoittelu riittää, voit pyyhkiä pöytäkirjamerkinnät painamalla Muodosta ottelut, valitsemalla ruksin "Poista aiemmat tulokset" ja painamalla Generoi. Näin kaikki muut tiedot jäävät paikoilleen, mutta syötetyt pöytäkirjamerkinnät poistetaan.