F10 SUOMEN URHEILUPYÖRÄ TURNAUS F10 SUOMEN URHEILUPYÖRÄ TURNAUS
14.4.2019 Nokia Kilpahalli | Suomi

Turnaussäännöt

Pelipaikka

Turnauksen kaikki ottelut pelataan Nokian jäähallin kilpahallissa. Osa pukukopeista sijaitsee ulkona, joten kaikilla pelaajilla tulee olla teräsuojat mukana.

Pelialue

Turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kaksi ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmät sekä näiden välttämättömät toimihenkilöt. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

Peliaika

Yhden pelin kesto on 24 minuuttia suoraa aikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on jäljellä oleva peliaika.

Ottelut

Pelit pelataan 4+1 vs. 4+1. Pelit pelataan mustalla kiekolla ja käytössä on isot maalit. Turnausjoukkueet jaetaan kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat lohkoissaan yksinkertaisen alkusarjan, jonka jälkeen pelataan sijoitusottelut. Kotijoukkue mainitaan ottelukaaviossa ensimmäisenä. Kotijoukkueen maalivahti sijoittuu keskialueen maalille.

Pelinohjaus

HC Nokia järjestää pelinohjauksen. Pelinohjaajina toimivat seuran C-juniorit.

Vaihdot

Pelit pelataan lentävillä vaihdoilla. Vaihdot ilmoitetaan summerilla 2 min välein, jolloin peli katkaistaan automaattisesti välittämättä kentällä olevasta pelitilanteesta. Ottelun pelinohjaaja ratkaisee vaihtoajan aiheuttamat kiistatilanteet itsenäisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. 

Pelin käynnistäminen

Aloituskiekko pudotetaan molemmilla kentillä yhtä aikaa. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin ja erän aluksi. Maalin jälkeen aloitetaan pisteeltä, kun molempien joukkueiden pelaajat ovat valmiina aloittamaan. Maalivahdin sulkiessa kiekon, puolustava joukkue jatkaa peliä maalin takaa ja vastustaja vetäytyy kohti keskialuetta. Vaihtosummerin jälkeen pelinohjaaja heittää kiekon peliin, eikä aloitusta erikseen suoriteta. Jos pelaaja suorittaa kaksi peräkkäistä vaihtoa, tulee hänen käydä vaihtojen välissä vaihtoaitiolla ennen pelin jatkamista.

Rangaistukset

Otteluissa ei jaeta rangaistuksia. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkoneelle pelaajalle katkon syy ja poistetaan hänet ko. vaihdosta. Poistetun pelaajan tilalle laitetaan toinen pelaaja. Rikkonut pelaaja voi osallistua seuraavaan vaihtoonsa normaalisti. Jos joku pelaaja tekee pelin aikana toistuvasti rikkeitä hyödyntäen rangaistuksen puuttumista, pelinohjaajan poistaa pelaajan ottelun loppuajaksi.

Pisteet ja sijoitus

Pisteet voitosta 2, pisteet tasapelistä 1, pisteet tappiosta 0.

Jos kaksi joukkuetta päätyy alkusarjassa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen sijoitus seuraavassa järjestyksessä:

  1. keskinäinen ottelu
  2. maaliero lohkossa
  3. tehdyt maalit lohkossa
  4. keskinäisen ottelun maaliero
  5. keskinäisen ottelun tehdyt maalit
  6. arpa

Arvonnan suorittaa turnausvastaava molempien joukkueiden edustajan läsnäollessa.

Mikäli peliaika päättyy tasan sijoitusotteluissa, suoritetaan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailu toteutetaan yksi pari kerrallaan, kunnes ottelun voittaja on selvillä. Sama pelaaja ei saa tehdä useampaa suoritusta peräjälkeen samassa voittomaalikilpailussa ennen kuin kaikki pelaajat ovat suorituksensa tehneet. 

Pelaajat

Pelaajien enimmäismäärää ei ole rajoitettu. Joukkueissa saa pelata vuonna 2010 ja sen jälkeen syntyneitä pelaajia. Tytöt saavat olla kaksi vuotta vanhempia. Jos samasta seurasta osallistuu kaksi tai useampi peliryhmä, on joukkueiden oltava keskenään saman tasoisia. Mikäli joukkueella on perusteltu syy peluuttaa ennen 2010 syntyneitä pelaajia, tästä on sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa.

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva lisenssi ja vakuutus. HC Nokia ry ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä.

Peluuttaminen

Turnaus kuuluu kaikille joukkueen pelaajille. Kaikkia joukkueessa mukana olevia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti ja tasaisin vuoroin. Tasapuolista peluuttamista on noudatettava joukkueen pelaajamäärästä riippumatta. Joukkueiden toimihenkilöiden toivotaan noudattavan pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja.

Jury

Turnausvastaava yhdessä pelinohjaajien kanssa ratkaisee kiistat ja tuomitsee mahdolliset rangaistukset.

Palkinnot

Kaikille pelaajille jaetaan turnausmitalit jäällä viimeisen pelin jälkeen. Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla. Jokainen joukkue saa palkita turnauksen onnistujan ja jakaa palkinnon kopissa turnauksen päätyttyä. Turnausonnistujan palkinto toimitetaan joukkueille koppiin ennen viimeistä ottelua.

Muuta

HC Nokian pelaajat ovat sitoutuneet pelisääntöihin, joihin kuuluu mm. kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta, toimihenkilöiltä ja joukkueiden kannattajilta.