Powered by GameResultsOnline.com tournament management

TAPPARA 09 APASSIT KIRVES CUP

19.4. - 20.4.2019 Hakametsän jäähallit | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton E-junioreiden voimassaolevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

Ottelujärjestys:

Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta, joista kahdeksan (8) on AAA joukkueita ja kahdeksan (8) AA joukkuetta. Molemmilla tasoilla joukkueet jaetaan kahteen (2) neljän (4) joukkueen lohkoon.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa kolme (3) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti.

Alkulohkot:

AAA sekä AA alkulohkoissa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkulohkossa kolme (3) ottelua.

Sijoitusottelut:

Alkusarjan jälkeen pelataan kaksi (2) sijoitusottelua alkusarjan sijoitusten perusteella.

Alkulohkosijoituksen määräytyminen:

 • Joukkueiden keräämät pisteet
 • Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää 
  • 1. Pisteet
   2. Lohkon otteluiden maaliero
   3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
   4. Keskinäisten otteluiden pisteet
   5. Keskinäisten otteluiden maaliero
   6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
   7. Rangaistukset
   8. Arpa

Alkulohkon ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkulohkon sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

Sijoitusotteluiden päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto:

Peliaika on alkusarjassa 1 x 30 min suoraa aikaa ja sijoitusotteluissa 2 x 20 minuuttia suoraa aikaa.

Viimeiset 2 min. jokaisesta ottelusta pelataan tehokasta aikaa.

Yleisiä sääntöjä:

 •  Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika
 •  Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua
 •  Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen tai kun otteluohjelmaan merkitty kellonaika saavutetaan
 •  Joukkueiden kapteenit voivat vaihtaa viirejä ennen ottelun alkua.
 •  Aikalisä ei ole sallittu
 •  Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset:

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Rangaistuksen pituus on yksi (1) minuutti.

Toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Joukkueiden tulee itse ilmoittaa pelaajaluettelot myöhemmin ilmoitettavasta linkistä sivustolle www.gameresultonline.com.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen tai tasosarjaan nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

 

 

Tuomarit:

Turnauksen tuomareina toimivat tuomarikerhon viralliset tuomarit. Alkusarjan ottelut tuomitsee 1 tuomari ja jatkosarjan 2 tuomaria.

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Kolme parasta joukkuetta molemmista tasoryhmistä palkitaan pokaalilla ja kaikkien joukkueiden pelaajille jaetaan mitalit. Lisäksi molemmissa sarjoissa jaetaan muita lisäpalkintoja.

Riita-asiat:

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan kaikissa jäähalleissa. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Järjestävä seura pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2020 GameResultsOnline.com