Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Hotel Vanha Rauma - turnaus (kutsuturnaus)

4.9. - 5.9.2021 Tukiareena , Harjoitushalli | Suomi

Turnaussäännöt

 

Turnaussäännöt

Turnauksen peleissä noudatetaan SJL:n voimassaolevia sääntöjä, mukaan lukien kohta ”7.16 Erityissäännöt U11- ja U12-juniorien sarjoissa”

Säännöt: https://www.finhockey.fi/index.php/component/k2/item/137-kilpailusaannot

Jokaiselle joukkueelle (peliryhmälle) tulee turnauksessa kuusi ottelua: viisi ottelua alkusarjassa sekä yksi sijoitusottelu, jonka määrittää joukkueen sijoittuminen alkusarjassa (Tarkempi selonteko alempana kohdassa “joukkueiden sijoitusten määräytyminen”). 

Peliaika ja otteluiden kesto

Peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa aikaa (erien välissä 1 min. tauko). Sijoitusotteluissa peliaika on tehokas 2 x 15 minuuttia ottaen huomioon ottelun kokonaisaika 45 minuuttia. Turnauksessa on aikataulusyistä johtuen käytössä juokseva aika eli kelloa ei pysäytetä pelikatkojen ajaksi. Tämä koskee myös maali- sekä jäähytilanteita. Kun pelaaja saa jäähyn, niin aika otetaan jäähyboksin hoitajien toimesta manuaalisesti. Minuutin jäähy käynnistyy siitä hetkestä, kun kiekko tippuu jäähän ja peli jatkuu.

Otteluiden kestoa koskevat ohjeet:

  • Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika
  • Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua
  • Ottelu aloitetaan välittömästi mahdollisen jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen
  • Aikalisä ei ole sallittu
  • Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle

 

Joukkueiden sijoitusten määräytyminen

Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä nolla pistettä. Turnaus pelataan kolmessa tasossa. Jokaisessa tasossa pelaa kuusi joukkuetta, jotka muodostavat tasollaan yhden alkusarjan lohkon. Alkusarja pelataan yksinkertaisena: jokainen joukkue pelaa alkusarjassa kerran muita saman tason joukkueita vastaan. Täten alkusarjassa jokaiselle joukkueelle tulee 5 alkusarjan peliä. Sijoittuminen alkusarjassa määrittää joukkueen sijoituspelin: alkusarjassa sijoille 1. ja 2. sijoittuneet pelaavat turnauksen finaalissa, alkusarjassa sijoille 3. ja 4. sijoittuneet pelaavat turnauksen pronssiottelussa sekä alkusarjan 5. ja 6. joukkueet pelaavat turnauksen sijoista 5 ja 6. Joukkueiden sijoitusten määräytyminen toteutuu edellä mainitulla tavalla turnauksen jokaisella tasolla.  

Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä alkulohkossa, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

1. Keskinäisen ottelun pisteet

2. Keskinäisen ottelun maaliero

3. Keskinäisen ottelun tehdyt maalit

4. Lohkon otteluiden maaliero

5. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

6. Rangaistukset

7. Arpa

 

Alkulohkon jälkeiset sijoitusottelut ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla tasapelin sattuessa. Kilpailussa nimetään kolme ampujaa, jonka jälkeen tarvittaessa jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes ottelu ratkeaa. Sama pelaaja ei saa ampua rangaistuslaukausta uudelleen ennen kuin kaikki joukkueen pelaajat ovat ampuneet rangaistuslaukauksen kertaalleen.

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Osallistumisoikeus, peluutus, yli-ikäisyyssäännöt ja pelaaminen eri joukkueissa

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa/ikäluokka. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti.

Turnauksessa ei ole sallittu yli-ikäisten pelaajien (Y-pelaajien) peluuttaminen.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

 

Riita-asiat

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury (turnauspäälliköt ja järjestävän joukkueen joukkueenjohto). Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Vastalause on esitettävä suullisesti ottelutuomarille ja vastustajalle välittömästi ottelun päätyttyä sekä kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 20 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Jury käsittelee vastalauseen ja antaa päätöksen asiaan. Päätöksestä ei voi valittaa. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan mikäli vastalause hyväksytään.

 

Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiaputaitoinen henkilö koko turnauksen ajan. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. 

Tuomarit

 Erotuomarikerho vastaa tuomaroinnista.

Yleistä

Ilmoittautumalla ja maksamalla turnausmaksun joukkueet hyväksyvät seuraavan: Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä ja muualla sosiaalisessa mediassa.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com