LJK U12 syysturnaus (täynnä)

18.9.2021 Loviisa | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton ja Eteläisen alueen U12-junioreiden kilpailu- ja pelisääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa.

Jos pelaaja saa ottelu- tai pelirangaistuksen, toimitaan Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaisesti.

IKÄLUOKKA JA PELITASO

Turnaukseen saavat osallistua 2010 syntyneet pelaajat ja sitä nuoremmat pelaajat. Lähtökohtaisesti Y-sääntö (tarkoittaa 2009 tai aiemmin syntyneitä) ei turnauksessa ole käytössä. Tarvittaessa tulee ottaa yhteys ennen turnausta turnauspäällikköön. Tyttöpelaajiin sovelletaan liiton sääntöjä. Turnauksen järjestäjä voi antaa erityistapauksissa säännöistä poikkeavia lupia.

Turnaus on tarkoitettu U12-ikäryhmän AA-tason pelaajille. Osallistuvilla pelaajilla tulee olla voimassa Suomen jääkiekkoliiton pelipassi.

PELAAJALUETTELOT

Joukkueet toimittavat pelaajaluettelonsa ennakkoon, erikseen ilmoitettuun päivämäärään mennessä.

Jokaisen joukkueen tulee saapuessaan turnaukseen ilmoittautua turnaustoimistossa. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueenjohtajan tulee vahvistaa aikaisemmin ilmoitettu joukkueen kokoonpano sekä ilmoittaa mahdolliset muutokset viimeistään 30 min ennen ensimmäistä ottelua.

PELIASUSTEET

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummilla pelipaidoilla, vierasjoukkue pelaa vaaleilla pelipaidoilla. Joukkueet voivat ottelukohtaisesti sopia keskenään poikkeavasta järjestelystä.

OTTELUJÄRJESTELMÄ

Turnauksen alkupelit pelataan yhdessä alkulohkossa. Kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Alkulohkon sijoituksen mukaan pelataan välierät (1&4, 2&3) ja lopuksi mitaleista.

Joukkueiden paremmuus ratkaistaan seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

1. Pisteet: voitto kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) ja häviöstä nolla (0) pistettä.

MAHDOLLINEN VOITTOMAALIKILPAILU

Alkulohkossa ei ole voittomaalikilpailua. Mikäli välierä- ja sijoitusottelussa varsinainen peliaika päättyy tasatilanteeseen, suoritetaan voittomaalikilpailu. Kilpailu suoritetaan kolmella pelaajalla/joukkue, jonka jälkeen tarvittaessa jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes ottelu ratkeaa. Saman pelaajan saa ottaa suorittajaksi uudelleen vasta, kun joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat käyneet kerran suorittamassa.

OTTELUAIKA

Ottelut alkavat ja päättyvät otteluohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Otteluaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika max. 45 minuuttia. Erien välissä ei vaihdeta puolia. Erätauon pituus on 1 minuutti. Aikalisät eivät ole sallittuja.

Pelin kokonaisaika lähtee käyntiin otteluohjelmassa ilmoitettuna aikana. Joukkue, joka ei saavu jäälle 5 min aikana ilmoitetusta peliajasta, tuomitaan hävinneeksi 5-0.

PALKINNOT

Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein ja turnauksen mestarijoukkue pokaalilla. Lisäksi järjestäjä palkitsee jokaisesta joukkueesta tsemppari-pelaajan kunkin joukkueen valmennuksen nimeämänä.

TUOMARIT

Otteluiden tuomareina toimivat Porvoon jääkiekkoerotuomarikerhon nimeämät tuomarit.

PROTESTIT

Turnauksen vastalauseet on tehtävä 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 50 euroa, joka maksetaan protestin jättämisen yhteydessä. Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Jos protesti hyväksytään, protestimaksu palautetaan. Juryyn kuuluu tuomarin edustaja, järjestävän seuran turnauspäällikkö sekä LJK:n toimihenkilöedustaja.

VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä heidän mahdollisista tapaturmista, vahingoista tai varusteiden häviämisestä. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että jokaisella pelaajalla on Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.