Powered by GameResultsOnline.com tournament management

UNIKIE OPEN - U13 kauden avausturnaus

28.8. - 29.8.2021 Lempäälä | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton voimassa olevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

Turnauksessa pelataan kolme eri sarjaa. AAA, AA ja A.

AA -sarja pelataan lauantaina 28.8.2021 ja se tullaan pelaamaan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen 7 joukkueella. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa alkusarjassa kertaalleen. Alkusarjan 1. ja 2. kohtaavat finaalissa ja 3. ja 4. pronssiottelussa. Alkusarjassa sijoille 5-7 sijoittuneille joukkueille ei tule erillistä sijoitusottelua, vaan alkusarjan pelit määrittää sijoituksen turnauksessa. Alkusarjan neljälle parhaalle joukkueelle tulee siten 7 peliä ja muille 6 peliä. Kaikkien otteluiden peliaka on 2 * 13 minuuttia TEHOKASTA peliaikaa (max 35 min) ja mitaliotteluiden mahdolliset tasatilanteet ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

AAA ja A - sarjat pelataan sunnuntaina 29.8.2021.

A -sarja pelataan 5 joukkueella. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen alkusarjassa ja sarjan ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet ratkaisevat turnausvoiton finaalissa. Alkusarjan kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat pronssiottelun. Alkusarjan neljälle parhaalle joukkueelle tulee siten viisi peliä ja vitosille neljä peliä. Kaikkien otteluiden peliaka on 2 * 15 minuuttia TEHOKASTA peliaikaa (max 45 min) ja jatko-otteluiden mahdolliset tasatilanteet ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

AAA-sarja pelataan 4 joukkueella. Myös tässä sarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Alkusarjan 1 ja 4 sekä 2 ja 3 kohtaavat toisensa välierissä, josta voittajat menevät finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Näin ollen kaikille sarjan joukkueille tulee turnauksessa viisi peliä. Kaikkien otteluiden peliaka on 2 * 15 minuuttia TEHOKASTA peliaikaa (max 45 min) ja jatko-otteluiden mahdolliset tasatilanteet ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

Joukkueiden keräämät pisteet

Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Keskinäisen ottelun tulos (jos kahdella joukkueella samat pisteet)

2. Alkulohkon kaikkien otteluiden maaliero

3. Alkulohkon kaikkien otteluiden tehdyt maalit

4. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Ylemmän jatkolohkon sijoituksen määräytyminen:

Joukkueiden keräämät pisteet jatkolohkossa

Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Keskinäisen ottelun tulos (jos kahdella joukkueella samat pisteet ja jatkolohkon peli on pelattu)

2. Jatkolohkon kaikkien otteluiden maaliero

3. Jatkolohkon kaikkien otteluiden tehdyt maalit

4. Arpa

Ylemmän jatkosarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet finaaliin ja pronssipeliin.

Ristiinottelut ja sijoitusottelut:

Ristiinotteluiden ja sijoitusotteluiden päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Kumpikin joukkue nimeää aluksi kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan kerrasta poikki periaatteella pari kerrallaan käänteisessä järjestyksessä: ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

AA-sarjassa peliaika on 2x13 min tehokasta peliaikaa (maksimissaan 35 min kokonaisaikaa). Erätauon pituus on 1 minuutti.

AAA- ja A-sarjassa peliaika on 2x15 min tehokasta peliaikaa (maksimissaan 45 min kokonaisaikaa). Erätauon pituus on 1 minuutti.

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot pelinumeroineen tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon ennen joukkueen ensimmäistä peliä turnauksessa, jos se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat ovat saatavilla myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt (jääkiekkoliiton pelipassi) pelaajat.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Sama koskee joukkueiden toimihenkilöitä. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan kaikissa jäähalleissa. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Molempien tasosarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla.

Kustakin joukkueesta palkitaan joukkueen viimeisen ottelun jälkeen turnauksen tsemppari-pelaaja, jonka valinnan suorittavat oman joukkueen toimihenkilöt.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Turnausjärjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com