Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Candy World U13 TURNAUS (AA ja A) (KKP kevätturnaus)

27.4. - 28.4.2024 Linnanmaan jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassa olevia U13-junioreiden kilpailusääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä turnauksen erityissäännöillä. 
 

Ottelujärjestys

Turnauksessa on kaksi sarjaa, AA-sarja ja A-sarja. AA-sarjassa pelaa kuusi joukkuetta ja A-sarjassa pelaa viisi joukkuetta. Pelaaja voi edustaa turnauksen aikana vain yhtä joukkuetta (pl. maalivahdit). Edustus alkaa ensimmäisestä ottelusta, jonka pöytäkirjaan pelaaja on merkitty. 

Jos ottelun pelaajaluettelo poikkeaa ennakkoon ilmoitetusta, täytyy muutokset toimittaa turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua. 

Joukkueissa saa pelata vuonna 2011 syntyneet ja nuoremmat pelaajat. Ns. yli-ikäisistä pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. 
 

Sarjat, pisteet ja sarjasijoitus sekä sarjasijoituksen määräytyminen tasapisteissä Sekä AA- että A-sarja pelataan yksinkertaisena, jolloin jokainen joukkue pelaa yhden kerran muita joukkueita vastaan. 

AA Alkusarjan 1. ja 2. pelaavat finaalissa, 3. ja 4. pelaavat pronssiottelussa ja 5. ja 6. pelaavat sijoista 5. ja 6. 

A Alkusarjan 1. ja 2. pelaavat finaalissa ja 4. ja 5. pelaavat keskinäisen ottelun, josta voittaja etenee pronssiotteluun alkusarjan 3. tullutta joukkuetta vastaan.

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä. 

Sarjoissa joukkueen sijoitus määräytyy joukkueen keräämien pisteiden mukaisesti. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, joukkueiden järjestyksen määrää: 

 

  1. Pisteet
  2. Lohkon otteluiden maaliero
  3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  4. Keskinäisen ottelun pisteet
  5. Keskinäisten otteluiden maaliero
  6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  7. Lohkon rangaistusminuutit (parempi = vähemmän minuutteja)
  8. Arpa

 

Sijoitusotteluissa tarvittaessa voittolaukauskilpailu 3 pelaajaa, jonka jälkeen äkkikuolema. Voittomaalikisan aloittaa vierasjoukkue ja ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan tulospalveluun sille pelaajalle, kuka sen teki. Sama pelaaja ei saa laukaista useampaan kertaan. 

 

Ottelun kesto, aikalisä, jään huolto sekä pelin luovutus tai sen aloituksen viivästyminen 

Peliaika on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa ja kokonaispeliaika on max 45 min. Erätauko on 1 min ja sisältyy kokonaispeliaikaan. Aikalisä ei ole sallittu. Jäänajo on aina otteluiden välissä. Mikäli turnauksen aikataulu jostain syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 40 minuuttiin.

Kokonaispeliaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, voidaan joukkue tuomita hävinneeksi 5–0. 

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5–0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen. Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.
 

Rangaistukset 

Rangaistukset tuomitaan SJL:n voimassa olevien U13-juniorien Kilpailu- ja erityissääntöjen mukaan sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti täydennettynä seuraavilla säännöillä:

Mikäli pelaajalle tuomitaan ottelussa 5+20min (pelirangaistus), on pelaaja edelleen edustuskelpoinen seuraavassa oman joukkueen turnauksen ottelussa. Mikäli sama pelaaja saa turnauksen aikana toisen 5+20min (pelirangaistus), päättyy hänen edustusoikeus tässä turnauksessa. Toisin sanoen, pelaaja ei saa enää pelata turnauksessa, jos hän saa kaksi isoa rangaistusta eli 5+20min (pelirangaistus).

Pienet jäähyt 1min johtuen lyhennetystä (2*15min) peliajasta.

Erotuomariraportit ohjataan alueen kurinpitäjälle. 

 

Tuomarit 

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset Oulun jääkiekkotuomarit RY:n nimeämät tuomarit. Otteluissa tuomitsee 2 tuomaria. 

 

Riita-asiat 

Mahdolliset vastalauseet käsittelevät turnauksen jory, jonka päätös on lopullinen. Joryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa joukkueiden edustajia (joiden ottelua asia koskee). Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti joukkueenjohtajan allekirjoittamana turnaustoimistoon viimeistään 20 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. 

 

Tapaturmat, vakuutukset ja ensiapu 

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. 

 

Pelipaidat 

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä. 

 

Palkinnot 

Kolme parasta joukkuetta molemmista sarjoista palkitaan pokaalein ja pokaalin voittaneille joukkueille annetaan myös mitalit. 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com