Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Iloranta-turnaus 2021

28.8. - 29.8.2021 Warrior Areena | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n eteläisen alueen U13-junioreiden kilpailusääntöjä täydennettynä tässä luetelluilla erityissäännöillä. Lisäksi huomatkaa, että vaihtoaitiossa saa olla korkeintaan kolme (3) toimihenkilöä kerrallaan.

Turnaustapa ja järjestyksen määräytyminen alkusarjassa

Ottelut pelataan kahdessa sarjassa AAA ja AA. Kummassakin sarjassa on kahdeksan joukkuetta. Jokainen joukkue pelaa kolme (3) alkusarjan ja kaksi (2) välierä-/sijoitusottelua, eli yhteensä viisi (5) ottelua.

Pisteet

Otteluvoitosta joukkue saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä nolla (0) pistettä. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjan järjestyksen määrää

  1. Lohkon otteluiden pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Lohkon otteluiden maaliero
  5. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  6. Alkusarjan rangaistusten minuuttimäärä (käänteisesti)
  7. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Välierä-/sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Välierä-/sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Kumpikin joukkue laukoo samaan päätyyn. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei. Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluiden kesto

Alkusarjan otteluiden kesto on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa ja kokonaisaika ottelulle maksimissaan 45 min. Välierä-/sijoitusotteluiden kesto on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa siten, että ottelun kokonaisaika on maksimissaan 45 minuuttia, minkä päälle varattu 5 min mahdollisille rangaistuslaukauksille. Kokonaispeliaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto toisin ilmoita. Erätaukoja ei ole erien välissä. Toimitsijat muistuttavat kokonaispeliajasta 2 minuuttia ennen kokonaispeliajan loppumista.

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueiden tulee olla valmiina otteluihin 5 min. ennen ottelun alkua kaukaloiden väliin jäävällä kumimattoalueella. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen tai edellisen ottelun päätyttyä ja pelaajien siirryttyä vaihtoaitioista kohti koppia. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Turnauksen peleissä ei vaihdeta erien välissä päätyä, maalivahdit pelaavat siis koko pelin samassa päädyssä. 

Pelin jälkeen joukkueet siirtyvät ripeästi omalle siniviivalle missä vastustajaa kiitetään mailojen kopautuksilla jäähän. Kättelyitä ei suoriteta. Välittömästi vastustajan kiittämisen jälkeen pelanneet joukkueet siirtyvät vaihtoaitioiden kautta ripeästi käytävää pitkin omaan koppiin.

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Rangaistukset

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniorisääntöjen mukaisesti. Jäähyjen kesto on 2 minuuttia.

Viirien vaihto

Joukkueiden kapteenit voivat vaihtaa viirit/kiekot ennen ottelua luovuttamalla ne vastustajan toimihenkilöille tai kapteenille. Kättelyä tai tässä yhteydessä suoriteta.

Tulospalvelu ja joukkueiden kokoonpanot

Turnauksen tulospalvelu hoidetaan sähköisesti www.gameresultsonline.com -palvelussa, josta löytyvät otteluohjelmat, joukkueet sekä sähköinen tulospalvelu. Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen erikseen ohjeistetulla tavalla. Mahdolliset muutokset kokoonpanoihin on tehtävä turnaustoimistossa viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Pelaaminen eri joukkueissa

Sairaustapauksessa tai muusta hyvin perustellusta syystä joukkue voi anoa turnausvastaavalta oikeutta siirtää pelaaja seuran turnaukseen osallistuvaan toiseen joukkueeseen.

Tuomarit

Turnauksen erotuomareina toimivat Helsingin jääkiekkoerotuomarit ry:n nimeämät tuomarit.

Turnauksen jury ja vastalauseeet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä turnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 125 euroa, joka maksetaan käteisellä. Summa palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle, jos jury hyväksyy vastalauseen. Juryn muodostavat turnauspäällikkö sekä erotuomareiden edustaja. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria ja/tai pelanneita joukkueita. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Turnauksen henki - Fair Play

Joukkueilta - pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä - edellytetään esimerkillistä Fair Play henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positiivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina lapsille.

Häiriökäyttäytymisen johdosta turnauksen järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään SJL:n sääntöjen mukaan.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassa oleva lisenssi/vakuutus.

Pukuhuoneet

Suurimmassa osassa pukuhuoneista on kaksi joukkuetta ja moni pukuhuone on joukkueiden käytössä koko turnauksen ajan. Varmista turnaustoimistosta, että voitte säilyttää varusteita kopissa yön yli. Jos tavaroita säilytetään kopissa yön yli, tulee kaikki varusteet olla ripustettuna, mitään ei saa jäädä lattioille! Kopin avaimen saa vahtimestareilta joukkueen saapuessa. Jokainen joukkue valitsee avainvastaavan joka huolehtii siitä, että pukukopin avain on aina tarvittaessa saatavilla pukukopin toisen joukkueen käyttöön. Joukkueet vastaavat pukuhuoneiden siisteydestä. Pukuhuoneet tarkastetaan turnauksen päätyttyä avaimen palautuksen yhteydessä. 

Pelipaidat

Kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkueeksi merkitty vaalealla pelipaidalla. Joukkueet voivat kuitenkin keskenään sopia toimivansa toisin.

Palkinnot

Molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla ja voittajajoukkue pokaalilla. Jokaisesta joukkueesta palkitaan tsempparipelaaja, joka osoittaa esimerkillisyyttä sekä urheilu- ja joukkuehenkeä. Tsempparipelaajan valitsevat oman joukkueen valmentajat. Tsempparipelaaja tulee ilmoittaa turnaustoimistoon ennen viimeisen ottelun alkua.

Turnaussääntöjen tulkinta

Turnauksen säännöt on laadittu sekä suomeksi että englanniksi. Mahdollisissa tulkintatilanteissa sovelletaan suomenkielisiä sääntöjä.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com