Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kaarina-turnaus

31.7. - 1.8.2021 Kaarina, Keskuskenttä | Suomi

Turnauksen säännöt

Pelitavat

ikäluokka peliaika pelimuoto pallon koko
T13 (2008) 2x20min 8v8 4
T12 (2009) 2x20min 8v8 4
T11 (2010) 2x15min 8v8 4
T10 (2011) 2x15min 8v8 4
T9 (2012) 2x15min 5v5 3
T8 (2013) 2x15min 5v5 3

Turnauksessa noudatetaan ikäluokan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä. Turnauksen 5v5 ikäluokissa ei lasketa taulukoita tai sijoituksia. Käytössä on Fair Play -kortit. Turnauspäiväkohtainen maksimi peliaika ikäluokittain on T8-T11 ikäluokissa 120min ja T12-T13 ikäluokissa 160min.

Turnaussäännöt - T8-T9 ikäluokat

Pelijärjestelmä 4 kenttäpelaajaa + maalivahti. Kotijoukkue valitsee kenttäpuoliskon ja vierasjoukkue aloittaa pelin. Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Peliaika on 2x15min.

Tuomari käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa, pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan poistaa kentältä. Joukkue saa kuitenkin jatkaa täysilukuisena.

Maalipotkun voi antaa mistä tahansa rangaistusalueen sisältä. Jos maalipotku menee ilmassa yli puolen kentän, vastapuolen joukkueelle tuomitaan keskiviivalta epäsuora vapaapotku. Maalivahti saa ottaa pallon käteen, mikäli oman joukkueen pelaaja palauttaa sen hänelle jalalla pelaten tai muulla kehonosalla.

T8 ikäluokssa on sivurajatilanteessa käytössä sisään potku. T9 ikäluokassa on käytössä normaali rajaheitto.

Valmentajat ja huoltajat pitävät huolen, että joukkueet ovat ajoissa ennen ottelun alkua kentällä valmiina aloittamaan ottelun. Kun ottelu on ohitse, suoritetään kättelyt ja siirrytään pois kenttäalueelta.

Turnaussäännöt - T10-T13 ikäluokat

Ikäluokissa T10 ja T11 peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

Otteluohjelmassa vierasjoukkueeksi merkitty joukkue aloittaa ottelun. Kentällä on kerrallaan joukkuetta kohti 8 pelaajaa (7+1). Vaihto-oikeus vapaa ja edestakaiset vaihdot ovat sallittuja. Kentältä poistuvan pelaajan tulee poistua kentältä ennen kuin vaihtopelaaja astuu kentälle.

Jos joukkue luovuttaa ottelunsa tai ei saavu ajoissa pelipaikalle, tuomitaan se hävinneeksi 0-3.

Joukkueiden peliasujen ollessa liian yhteneväiset, vaihtaa vierasjoukkue peliasua. Vaihtotarpeesta päättää ottelun peliohjaaja/tuomari.

Joukkueiden järjestys määräytyy seuraavasti

  1. Kaikki pisteet (voitto 3, tasapeli 1)
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  5. Maaliero
  6. Tehdyt maalit
  7. Arpa

Mikäli peli sijoitusotteluissa päättyy tasan varsinaisella peliajalla, seuraa välittömästi rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kolmella pelin lopussa kentällä olleella pelaajalla, jonka jälkeen pelaaja kerrallaan ratkaisuun saakka. Jokaisen kentällä pelin päätöshetkellä olleen pelaajan tulee tarvittaessa laukaista rangaistuspotku, ennen uutta laukaisukierrosta.

Yleiset säännöt

Jury

Kaarina-turnauksen juryn jäsenet valitaan, kun ilmoittautuminen on päättynyt. Juryyn kuuluu turnausjärjestäjän, joukkueiden sekä erotuomareiden edustaja.

Kentät

Kaikki ottelut pelataan nurmi- tai tekonurmikentillä. Poikkeuksellisten sääolojen vallitessa, turnauksen varakenttinä voivat toimia myös tarvittaessa kivimurskealustaiset jalkapallokentät.

Pelaajan joukkue

Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta. Pelaaja pelaa vain siinä joukkueessa, johon hänet on ennen turnausta ilmoitettu.

Palkinnot

Ikäluokissa T10-T13 kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (max. 20 mitalia / joukkue). Voittajajoukkueille jaetaan myös Kaarina-turnauksen voittopokaali. Ikäluokassa T8-T9 kaikille pelaajille jaetaan muistomitalit ja kunniakirjat. Jokaisen joukkueen tsemppari saa palkinnon.

​Tuomarit

Kaarina-turnauksen tuomitsevat SPL Läntisen alueen asettamat tuomarit. Ikäluokissa T8-T11 ottelussa tuomitsevat koulutetut pelinohjaajat.

Varoitukset ja kentältäpoistot

Turnauksessa ei ole kertyviä varoituksia. Kentältäpoisto kahdella varoituksella ei aiheuta lisäpelikieltoja. Suora kentältäpoisto aiheuttaa yhden (1) ottelun pelikiellon. Pelikielto kärsitään joukkueen seuraavassa ottelussa. Turnauksen varoitukset ja pelikiellot eivät vaikuta joukkueen sarjatoimintaan.

Yli-ikäisyys

T10-T13 ikäluokissa sallitaan joukkueessa neljä (4) yli-ikäistä pelaajaa, joista kaksi saa pelata samanaikaisesti kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen.

T8-T9 ikäluokissa sallitaan joukkueessa kaksi yli-ikäistä pelaajaa, joista yksi saa olla kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen. 

Muita osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen muutoksiin.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com