Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Viima Hockey Tournament

29.12. - 31.12.2021 Myllypuron jäähalli, Helsinki | Suomi

Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n U15-sääntöjä turnauskohtaisin poikkeuksin.

Ottelut pelataan 3x20 minuutin mittaisina ilman jäälämmittelyä. 

Kotijoukkue aloittaa ottelun siinä päädyssä, joka on lähempänä joukkueiden pukukoppitiloja.

Joukkueiden pitää olla valmiina aloittamaan ottelut ajankohtina, kun ne on merkitty otteluohjelmaan. 

Mikäli joukkue ei ole ajoissa paikalla, se tuomitaan hävinneeksi 0-5.

Joukkueita tiedotetaan riittävän aikaisin, jos otteluohjelmaan tulee muutoksia tai viivästyksiä.

Otteluiden jälkeen jäältä poistutaan välittömästi. Kättelyjä ei ole, korona-ajalta tutut ns. mailankoputukset ajavat sen asian. 

Alkusarjan otteluissa ei ole jatkoaikoja tai voittomaalikilpailuja. 

Alkusarjan paremmuuden ratkaisevat seuraavassa järjestyksessä:

  1. Pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  5. Lohkon otteluiden maaliero
  6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  7. Lohkon otteluiden rangaistusminuutit
  8. Arpa

Jos tilanne on torstaina alkusarjan jälkeisissä otteluissa (turnauksen ottelut nro:t 13-16) tasan 60 minuutin pelin jälkeen, pelataan 5 minuutin jatkoaika ilman jäänajoa 3vs.3

Jos tilanne on sen jälkeen tasan, paremmuus ratkaistaan voittomaalikilpailussa ns. äkkikuolemaperiaatteella.

Aikalisän ottaminen on aikataulusyistä sallittu vain perjantaina pelattavissa otteluissa (ottelut 17-20). 

Sen lisäksi perjantain otteluissa (ottelut 17-20) mahdollisen 5 minuutin jatkoajan (3vs.3) jälkeen voittomaalikilpailu järjestetään niin, että molemmilla joukkueilla on sen alussa kolme eri laukojaa. 

Mikäli tilanne on sen jälkeen tasan, voitto ratkaistaan ns. äkkikuolemaperiaatteella. Tässä vaiheessa laukojan voi valita vapaasti kierros kerrallaan.

Jäänajot

Turnauksen otteluissa jää ajetaan kerran per ottelu. Se tapahtuu toisen erän puolivälin jälkeen (ajassa 30.00 tai myöhemmin). Jäänajon mittainen erätauko alkaa siis ajassa 30.00 tai sitä myöhemmin ensimmäisen luonnollisen pelikatkon aikana. 

Poikkeuksena ovat turnauksen finaali ja pronssiottelu. Niissä jää ajetaan normaalin kaavan mukaan molemmilla erätauoilla.

Kokoonpanot

Turnauksessa käytettävää pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Yksittäisen ottelun kokoonpanossa saa olla 19 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. 

Joukkueenjohtajat/yhteyshenkilöt syöttävät joukkueidensa kokoonpanot tulospalvelujärjestelmään huolehtivat siitä, että pelaajien nimet, numerot ja pelipaikat ovat siellä oikein. 

Pelaavan kokoonpanon ulkopuolella olevat joukkueen jäsenet eivät saa olla jäähallin kylmätiloissa edes oman joukkueen otteluiden aikana.

Kokoonpanoja voi päivittää turnauksen aikana sellaisilla pelaajilla, jotka ovat edustaneet tai edustavat kevätkaudella seuran U15-ikäluokkaa. 

Pelipassiton toimihenkilö ei saa esiintyä aitiossa Viima Hockey Tournamentissa. Toimihenkilöiden määrä aitiossa on max. 5 kappaletta per ottelu.

Viima Hockey Tournament on tarkoitettu erityisesti vuonna 2007 syntyneille pelaajille riippumatta siitä, mitä sarjaa he pelaavat. Yli-ikäisten pelaajien pelilupia pitää anoa erikseen turnauspäälliköltä, joka arvioi jokaisen anomuksen tapauskohtaisesti. 

Pelipaitojen värit

Kotijoukkue esiintyy tummassa pelipaidassa, vierasjoukkue vaaleassa. Joukkueet voivat poiketa tästä keskinäisellä sopimuksella ennen ottelun alkamista. Muutoksesta on informoitava vähintään 30 minuuttia ennen ottelun alkamista turnauspäällikköä, joka tiedottaa asiasta ottelun erotuomaristoa.

Vastalauseet

Turnauksessa voi esittää vain kirjallisen vastalauseen. Se täytyy toimittaa turnaustoimistoon tai sähköpostiin jokeritu15@gmail.com viimeistään 30 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. 

Vastalausemaksu on 200 euroa. Turnauksen jury (Vili Pesu ja Pekka Pajuriutta) käsittelee vastalauseen mahdollisimman pian ja tiedottaa päätöksestä viimeistään 2 tuntia ennen joukkueen seuraavaa ottelua. 

Jury voi kuulla joukkueita, ottelun erotuomareita ja toimitsijoita päätöstä tehdessään. Mikäli vastalause hyväksytään, 200 euron maksu palautetaan välittömästi.

Erotuomarin tekemistä ratkaisuista maalitilanteissa ja rangaistustilanteissa ei voi tehdä vastalausetta.

Erotuomarit

Helsingin Jääkiekkotuomarit ry:n nimeää turnauksen erotuomarit.

Isot rangaistukset

Pelaaja tai toimihenkilö, joka saa ottelurangaistuksen, on peli- tai toimintakiellossa, kunnes asia on käsitelty SJL:n kurinpitoelimessä ja kurinpitopäätös on annettu tiedoksi.

Kahdesta 10 minuutin rangaistuksesta seuraa 1 ottelun pelikielto Viima Hockey Tournamentissa. PR lasketaan yhdeksi 10 minuutin rangaistukseksi. Mikäli PR tuomitaan ottelun päätyttyä, siitä seuraa automaattisesti 1 ottelun pelikielto.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com