Kisurit Cup KISURIT CUP
2.9. - 3.9.2017 Varissuo, Kupittaa | Suomi

Turnauksen säännöt/ Turneringsregler

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) E2junioreiden kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin:

Joukkueet ja peliasut

Turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen sarjaan (AAA, AA ja A). Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä peliasua. Koltijoukkueeksi merkitty joukkue vaihtaa tarvittaessa pelipaitaa, pelinumeroiden tulee kuitenkin pysyä samana koko turnauksen ajan tilastoinnin vuoksi. 

Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittautuu turnaustoimistossa saapuessaan ja lähtiessään turnauksesta. Ilmoittautumisen yhteydessä saa tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta ja mahdollisista muutoksista.

Kaikista joukkueista palkitaan viimeisen oman ottelun jälkeen turnauksen MVP. Jokaisen sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla ja lisäksi sijoille 1-4 tulevat saavat turnauspokaalin.

Pelipäivät 

Turnauksen pelipäivät ovat 2.- 3.9.2017 ja pelipaikkana Varissuon ja Kupittaan jäähallit.

Pukukoppeja on 10 kappaletta, jotka pyritään jakamaan mahdollisimman tasapuolisesti. Pyrimme siihen, että sama koppi säilyisi koko turnauksen ajan. Jotkut seurat jakavat kopin toisen seuran kanssa. 

Peliaika

Peliaika turnauksen peleissä on 1*20 min tehokasta aikaa, kokonaispeliaika 30 minuuttia. Mikäli turnauksen aikataulu jostain syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 25 minuuttiin. Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. (Muokattu 30.8.)

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua (min. 5 min ennen paikalla). Ottelu aloitetaan välittömästi edellisen ottelun päättymisen tai jään kunnostamisen ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Turnauksessa on käytössä 1 minuutin, 5 minuutin ja 10 minuutin rangaistukset.

Turnaustapa

Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa vähintään 7 ottelua. Alkusarjojen jälkeen pelataan sijoituspelit. Voitetusta ottelusta saa kolme (3) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Yksityiskohtainen ottelukaavio on nähtävissä tulospalvelujärjestelmässä.  

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määritetään seuraavasti:

1) Pisteet

2) Keskinäisten otteluiden pisteet

3) Keskinäisten otteluiden maaliero

4) Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

5) Kaikkien alkulohkon otteluiden maaliero

6) Kaikkien alkulohkon otteluiden tehdyt maalit

7) Rangaistukset

8) Arpa

 Mikäli pronssi-, loppu-, ja sijoitusottelut (lukuunottamatta AAA-tason sijoja 7 - 9 ja A-tason sijoja 5 - 7, joissa pelataan alempi loppusarja) päättyvät tasan, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla seuraavasti:

· Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

· Mikäli kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen tilanne on edelleen tasan, nimetään joukkueista yksi uusi pelaajapari suorittamaan laukausta. Pelaaja ei saa suorittaa toista rangaistuslaukausta ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja on suorittanut yhden rangaistuslaukauksen.

· Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.

· Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäällikkö, sekä kaksi nimettyä Juryn jäsentä. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Pelaajat

Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen erikseen ohjeistetulla tavalla. Mahdolliset muutokset kokoonpanoihin on tehtävä turnaustoimistossa viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua. Kukin joukkue saa ilmoittaa turnaukseen rajoittamattoman määrän pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen. Mahdollinen pelaajien kierrättäminen on mahdollista AAA – AA ja AA-A välillä jos seura ilmoittaa ennen turnausta pelaajien nimet jotka pelaavat ns. kaksoisedustuksella ( max 3 pelaajaa/peliryhmä)

Maalivahtia voi kierrättää kaikilla sarjatasoilla. Erikoissäännön tarkoituksena ei ole vahvistaa joukkuetta vaan antaa mahdollisuus valmentajalle kierrättää samantasoisia pelaajia sarjatasojen välillä. 

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi/vakuutus.

Tulospalvelu ja joukkueiden tiedottaminen tapahtumasta

Turnauksen tulospalvelu hoidetaan sähköisesti www.gameresultsonline.com turnauspalvelussa, josta löytyvät otteluohjelmat, joukkueet sekä sähköinen tulospalvelu. Tulosseuranta on nähtävillä jäähallin tv-ruuduista. Tulospalvelujärjestelmästä löytyvät reaaliaikaisesti tapahtuman käytännön järjestelyt, kuten pukukopit ja ruokailuajat.