Viherviisikko HAKI Cup E1-06 VIHERVIISIKKO HAKI CUP E1-06
6.4. - 8.4.2018 Lohja, Nummela | Suomi

Säännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Viherviisikko HAKI CUP E1-06 2018

Turnaus pelataan noudattaen Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjä sekä seuraavia lisäyksiä:

Ottelupöytäkirjat ja pelaajalistat

Ottelupöytäkirjat laaditaan joukkueiden etukäteen toimittamien pelaajalistojen perusteella. Kaikki muutokset pelaajalistoihin tulee tehdä turnaustoimistossa 60 minuuttia ennen ensimmäisen pelin alkamista. Samoin joukkueenjohtajan tulee käydä turnaustoimistossa vahvistamassa pelaajalista allekirjoituksellaan 60 minuuttia ennen ensimmäisen pelin alkamista. Aloituskokoonpanoa ei tarvitse nimetä ennen pelin alkua.

Joukkueenjohtaja voi tulostaa kopion täytetystä ottelupöytäkirjasta turnauksen tulospalvelusta pelin jälkeen. Tulospalvelun osoite on www.gameresultsonline.com/harjun-kiekko/viherviisikko-cup

Maalivahteja lukuun ottamatta kukin pelaaja saa edustaa vain yhtä tasojoukkuetta turnauksessa. Maalivahti saa vaihtaa AAA / AA / A – tasojen välillä vapaasti turnauksen aikana.

Pelipaidat

Kotijoukkue (mainittu ensimmäisenä otteluohjelmassa) pelaa tummasävyisillä pelipaidoilla ja vierasjoukkue (mainittu jälkimmäisenä otteluohjelmassa) pelaa vaaleasävyisillä pelipaidoilla.

Toimintatavat ennen peliä ja pelin jälkeen

Jäälämmittelyä ei ole. Ennen pelin alkua joukkueiden kapteenit kättelevät tuomarit sekä vastustajan kapteenin ja vaihtavat viirit tai kiekot tms. Peli alkaa välittömästi aloitusketjuilla. Aloitusketjua ei tarvitse nimetä ennalta. Pelin jälkeen joukkueet muodostavat rivin omalle siniviivalleen, kättelevät vastustajajoukkueen pelaajat ja poistuvat jäältä.

Peliaika ja aikalisä

Joukkueiden tulee olla valmiina aitioissaan 5 minuuttia ennen pelin alkua. Jos joukkue ei ole valmiina vaadittuna ajankohtana, tuomitaan sille tappio ottelusta lukemin 5-0.

Peliaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, ottelun kokonaisajan ollessa 50 minuuttia otteluohjelmaan merkitystä aloitusajasta, kumpi tahansa toteutuu aikaisemmin. Toimitsija ilmoittaa molemmille joukkueille 2 minuuttia ennen kokonaisajan (50 minuuttia) päättymistä.

Joukkueet vaihtavat puolia ensimmäisen erän jälkeen.

Aikalisät eivät ole sallittuja. Poikkeuksena 1 x 30 sekuntin aikalisä finaali- ja pronssipeleissä.

Rangaistukset

Suomen jääkiekkoliiton säännöt pätevät seuraavin muokkauksin:

Kymmenen minuutin käytösrangaistus kärsitään normaalisti jäähyaitiossa. Jos pelaaja saa kaksi kymmenen minuutin rangaistusta yhden ottelun aikana tai yhden ison rangaistuksen (5+20 minuuttia tai 20 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä) on hän automaattisesti pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen (25 minuuttia), on hän automaattisesti pelikiellossa koko lopputurnauksen ajan.

Turnausjärjestelmä, sijoitukset ja pisteet

Ottelun voittanut joukkue saa kaksi (2) pistettä. Ottelun päättyessä tasapeliin molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen. Hävinnyt joukkue saa nolla (0) pistettä.

 

Lohkosijoitukset eri ryhmissä olevien joukkueiden välillä määräytyy seuraavasti:

• Saadut pisteet

• Maaliero

• Tehdyt maalit

• Arpa

 

Tasapisteissä joukkueiden sijoitukset määräytyvät seuraavasti:

• Keskinäisten ottelujen pisteet

• Keskinäisen ottelun maaliero

• Kaikkien otteluiden maaliero

• Tehdyt maalit

• Arpa

 

AAA – sarjan lohkovaiheessa joukkueet jaetaan kolmeen ryhmään, jossa kussakin on 4 joukkuetta. Jokainen joukkue pelaa kerran muita ryhmässä olevia joukkueita vastaan. Lohkovaiheen jälkeen jokaisen ryhmän ensimmäisellä ja toisella sijalla olevat joukkueet sekä kaksi parasta ryhmän kolmannella sijalla olevaa joukkuetta jatkavat playoff-vaiheeseen. Heikoin kolmanneksi sijoitettu joukkue sekä ryhmien neljänneksi sijoitetut joukkueet pelaavat sijoista 9-12.

Rangaistuslaukaukset

Jos playoff-peli päättyy tasatulokseen, järjestetään rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailuun valitaan kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta. Pelaajia ei tarvitse nimetä etukäteen ja kuka tahansa pelaaja, joka on nimettynä joukkueen pelaajalistassa, saa osallistua rangaistuslaukauskilpailuun. Aloittava joukkue arvotaan heittämällä kolikkoa. Joukkueet laukovat vuorotellen ja laukauksia jatketaan, kunnes ratkaiseva maali on lauottu. Mahdollisia jäljellä olevia laukauksia ei lauota. Jos molempien joukkueiden kolmen laukauksen jälkeen ottelun tilanne on edelleen tasan, jatketaan rangaistuslaukauksia käänteisessä järjestyksessä äkkikuolemamaalin periaatteella. Tämä tarkoittaa, että peli päättyy, kun saman laukaisukierroksen aikana toinen joukkueista tekee maalin ja toinen ei maalinteossa onnistu. Sama pelaaja ei saa laukoa uudestaan samassa rangaistuslaukauskilpailussa ennenkuin kaikki joukkueen pelaajat ovat laukoneet kerran.

Vastalauseet

Turnauksen jury käsittelee kaikki vastalauseet. Jury koostuu turnauksen johtajasta, muista turnauksen järjestäjistä, ottelun tuomarista sekä osallisten joukkueiden johtajista. Juryn päätös on lopullinen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan joukkueelle, jos vastalause hyväksytään.

Vastalause tulee tehdä kirjallisena ja joukkueenjohtajan tulee se allekirjoittaa. Vastalause tulee tehdä 20 minuutin kuluessa pelin päättymisen jälkeen.

Turnausmitalit ja pokaalit

Jokaisen tason kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla. Palkintoseremoniat järjestetään heti finaalipelin jälkeen jäällä.

Jokaisen joukkueen “turnauksen paras pelaaja” palkitaan joukkueen viimeisen pelin jälkeen. Palkinnon saajan valitsevat joukkueen oma(t) valmentaja(t) ja palkinnon saaja tulee ilmoittaa ottelun toimitsijoille 5 minuuttia ennen viimeisen pelin päättymistä.

Oikeus muutoksiin

Turnaustoimistolla on halutessaan oikeus tehdä muutoksia turnauksen aikatauluihin.

Valokuvaaminen

Turnauksessa otetaan turnausjärjestäjän puolesta valokuvia, joita voidaan julkaista turnauksen Facebook-sivuilla sekä muussa mediassa turnausta käsittelevissä artikkeleissa. Jos jossain joukkueessa halutaan kieltää pelaajien kuvien käyttö julkaisuissa, tulee tästä ilmoittaa turnaustoimistoon.

Vakuutukset

Kaikilla pelaajilla ja joukkueiden toimihenkilöillä tulee olla voimassaoleva ja riittävä vakuutus. Turnausjärjestäjä ei ole vastuussa minkään joukkueen pelaajille tai toimihenkilöille mahdollisesti tapahtuvista loukkaantumisista.