Powered by GameResultsOnline.com tournament management

PERUTTU Voitelukeskus CUP U13

2.1. - 3.1.2021 Tampere Sentteri | Suomi

Säännöt

Säännöt
Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton U13-junioreiden voimassaolevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

Ottelujärjestys
Turnaukseen osallistuu yhteensä kahdeksan AAA-joukkuetta, jotka jaetaan kahteen neljän joukkueen alkulohkoon. Jokainen joukkue pelaa kolme alkusarjan ottelua ja kaksi sijoitusottelua. 

Otteluiden kesto on 2x15 minuuttia tehokasta aikaa, maksimissaan 45 minuuttia.

Alkusarja
Alkusarjoissa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kolme ottelua.

Sijoitusottelut
Alkusarjan jälkeen pelataan kaksi sijoitusottelua alkusarjan sijoitusten perusteella.

Pisteet
Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:
Joukkueiden keräämät pisteet
- Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää:

1. Pisteet
2. Lohkon otteluiden maaliero
3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
4. Keskinäisten otteluiden pisteet
5. Keskinäisten otteluiden maaliero
6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
7. Rangaistukset (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)
8. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Jatko- ja sijoitusotteluiden voittomaalikisa
Mikäli jatkosarja- tai sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittomaalikilpailu seuraavasti:

Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Ottelun kesto
Peliaika on alkusarjassa 2x15 min tehokasta aikaa, maksimissaan 45 min.

Yleisiä sääntöjä
Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika
- Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua
- Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen tai kun otteluohjelmaan merkitty kellonaika saavutetaan
- Joukkueiden kapteenit voivat vaihtaa viirejä ennen ottelun alkua.
- Aikalisä ei ole sallittu.
- Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus
Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset
Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä. Rangaistuksen pituus on kaksi minuuttia.

Pelaajan tai toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan Turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden Tuomarien päätöksellä.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat
Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Joukkueiden tulee itse ilmoittaa pelaajaluettelot myöhemmin ilmoitettavasta linkistä sivustolle www.gameresultonline.com.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa
Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen tai tasosarjaan nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Tuomarit
Turnauksen tuomareina toimivat tuomarikerhon viralliset tuomarit. Ottelut tuomitsee yksi tai kaksi tuomaria.

Pelipaidat
Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot
Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla ja niiden pelaajille jaetaan mitalit.

MVP-pelaaja
Kustakin joukkueesta palkitaan yksi turnauksen MVP-pelaaja, joka on turnauksessa eniten pisteitä kerännyt pelaaja.

Tsempparipalkinnot
Jokaisessa ottelussa palkitaan molemmista joukkueista yksi tsempparipelaaja. Sama pelaaja voi saada turnauksessa tsempparipalkinnon vain kerran. Turnauksen toimihenkilöt valitsevat tsempparipelaajan.

Riita-asiat
Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus
Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan kaikissa jäähalleissa. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Turvallisuussuunnitelma
Turnauksen turvallisuussuunnitelma lähetetään peliryhmien yhteyshenkilöille sähköpostiin 1.1.2020 mennessä. Turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä vastaa turvallisuusvastaava.

Järjestävä seura pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

Aikataulumuutokset
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com