6.12.2021 Vuosaari, Malmi | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja pelisääntöjä tietyin tapahtuman luonteeseen liittyvin poikkeuksin.

OTTELUT
• Ottelut pelataan Suomen Jääkiekkoliiton eteläisen alueen U13-sääntöjen mukaisesti turnauskohtaisin tarkennuksin.
• Otteluiden kesto on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on max. 44min. Kuuluttaja ilmoittaa, kun kokonaisaikaa on jäljellä 2 minuuttia.
• Erien välissä 1 minuutin mittainen tauko. Joukkueet eivät vaihda kenttäpäätyä erien välissä.
• Otteluissa ei ole käytössä aikalisää eli sen ottaminen ei ole sallittua.
• Joukkueiden vastuulla on olla valmiina 5 minuuttia ennen pelin alkua. Joukkue, joka ei ole valmis aloittamaan ottelua turnausaikataulun mukaisesti, tuomitaan häviämään ottelu 5-0.
• Pelien jälkeen ei suoriteta kättelyä vaan joukkueet kokoontuvat omille siniviivoille ja kiittävät paikallaan omalla haluamallaan tavalla esimerkiksi mailoja nostamalla tai mailoilla jäähän koputtamalla.
• Kotijoukkue pelaa tummassa peliasussa ja vierasjoukkue vaaleassa. Poikkeaminen tästä käytännöstä on mahdollinen joukkueiden keskinäisellä sopimuksella.
• Kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa vasemmassa aitiossa.
• Alkulohkoissa voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0 pistettä.
• Lohkon sisäinen sijoitus määräytyy seuraavasti:
  – Pisteet
  – Keskinäisten otteluiden pisteet
  – Lohkon otteluiden maaliero
  – Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  – Arpa
• Jokaisella tasolla on 5 joukkuetta ja niistä tehdään 1 lohko, 5 joukkuetta kussakin lohkossa.
• Jokainen joukkue pelaa kerran muita joukkueita vastaan lohkossaan
• Sijoitukset lasketaan lohkon pistemäärien perusteella

KOKOONPANOT
• Alaikäisten pelaajamäärää ei kokoonpanoissa rajoiteta
• Jokaisen joukkueen vastuuhenkilö huolehtii siitä, että kokoonpanot ovat oikein turnauksen tulospalvelussa (GameResultsOnline) viimeistään tuntia ennen joukkueen ensimmäistä ottelua. Sen jälkeen muutoksia ei voi tehdä ilman ilmoitusta turnauspäällikölle ja häneltä saatua lupaa.
• Maalivahteja lukuun ottamatta kukin kenttäpelaaja saa edustaa vain yhtä tasojoukkuetta turnauksessa.
• Pelaajan voi nimetä maalivahdiksi kahdelle vierekkäiselle tasolle (esim. AAA ja AA). Maalivahdiksi nimetty pelaaja voi pelata kenttäpelaajana myös näillä tasoilla.
• Jos joukkue peluuttaa pelaajaa/pelaajia vastoin ohjetta, joukkue tuomitaan häviämään peli 5-0.

OSALLISTUJIEN JAKAMAT TSEMPPARIPALKINNOT
• Osallistujien mahdollisesti jakamat esineet (esim. viirit tai kiekot) vaihdetaan ennen ottelun alkua.

ISOT RANGAISTUKSET
• Jos pelaaja saa pelirangaistuksen, hän on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa. Ottelurangaistuksen saavan pelaajan turnaus päättyy automaattisesti.
• Kymmenen minuutin käytösrangaistus kärsitään normaalisti jäähyaitiossa. Jos pelaaja saa kaksi kymmenen minuutin rangaistusta samassa ottelussa, on hän automaattisesti pelikiellossa seuraavassa ottelussa.
• Tuomari voi antaa joukkueen toimihenkilölle peli- tai ottelurangaistuksen. Toimihenkilön saama peli- tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti toimihenkilön sulkemiseen turnauksesta.
• Turnauksen juryllä ei ole oikeutta käsitellä erotuomariraportteja, vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle.

VAKUUTUKSET
• Turnaukseen osallistuvat joukkueet vastaavat vakuutuksistaan (pelaajat ja toimihenkilöt). Turnauksen järjestäjä ei ole vastuussa mahdollisista tapaturmista.

VASTALAUSEET
• Vastalausetapauksissa maksu on 100 euroa. Mikäli asia ratkaistaan sen tekijän hyväksi, summa palautetaan. Vastalause on tehtävä kirjallisesti viimeistään kymmenen minuuttia ottelun päättymisen jälkeen ja se on toimitettava turnaustoimistoon. Turnauksessa toimii erikseen nimetty jury, joka kuulee tarvittaessa molempien joukkueiden edustajia sekä ottelun erotuomaristoa.

VALOKUVAAMINEN
• Turnauksessa otetaan valokuvia ja videoita, joita voidaan julkaista turnauksen sosiaalisessa mediassa. (Facebook, Instagram, Youtube). Jos jossain joukkueissa halutaan kieltää pelaajien kuvien käyttö julkaisuissa, tulee tästä ilmoittaa ennen turnausta turnaustoimistoon.

MUUTOKSET
• Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos olosuhteet niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.