Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Loft LKV & Viikingit U11 Aurinkoturnaus 22.4. - 23.4.2023

22.4. - 23.4.2023 Helsinki, Vuosaaren jäähalli | Suomi

Säännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja, vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

 

Turnauspelaajat, määrä ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v. 2012 tai myöhemmin, yksittäiset Y-pelaajat sallittuja, mutta sovittava erikseen ennen turnausta yhteyshenkilön kanssa. 

Turnausmuoto ja turnausjoukkueet

Turnaus pelataan AA- sekä A-tasosarjana. Molemmat tasosarjat jaetaan kahteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan sijoitusottelut.

Alkusarja

Turnaus pelataan yksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa lohkossaan neljä ottelua. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

 1. Pisteet
 2. Keskinäisten otteluiden pisteet
 3. Keskinäisten otteluiden maaliero
 4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
 5. Lohkon otteluiden maaliero
 6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
 7. Lohkon rangaistusminuutit (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)
 8. Arpa

Sijoitusottelut

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan välierät, sijoitusottelut sekä mitaliottelut turnauskaavion mukaisesti.

 

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelu (välierät ja mitaliottelut) on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

 • Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
 • Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.
 • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.
 • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, erätauon kesto on 1 min. Kokonaisotteluaika max. 45min.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla valmiina hyvissä ajoin ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, maksimissaan 5 minuuttia myöhässä, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. 

Otteluohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummaa pelipaitaa ja vierasjoukkueeksi merkitty vaaleaa pelipaitaa. 

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat HJT ry:n tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassa olevia U11-junioreiden kilpailu- ja erityissääntöjä sekä IIHF:n sääntökirjaa. 

Jos pelaaja saa kaksi 10 min tai 5+20 min tai 20 min epäurheilijamaisesta käytöksestä hänet suljetaan pois seuraavasta pelistä. Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen OR asia käsitellään alueen/liton kurinpitäjälla ja turnauksen jury voi määrittää pelaajalle ottelurangaistuksen tai sulkea pelaajan ulos turnauksesta.

Ottelu päättyy myös silloin välittömästi, mikäli ottelun maaliero on 15 maalia.

Toimihenkilön PR johtaa aina yhden sarjaottelun pelikieltoon. Jury käsittelee tapauksen ja päättää toimihenkilön osalta turnauksen jatkosta.

Turnauksen henki - Fair Play

Joukkueilta - pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä - edellytetään esimerkillistä Fair Play henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positiivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina lapsille.

Häiriökäyttäytymisen johdosta järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään SJL:n sääntöjen mukaan.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva vakuutus SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Järjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. 

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausvastaava Kjell Karlsson, joukkueenjohtaja Kimmo Makkonen, Katriina Sahala sekä ottelussa tuominnut tuomari. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausvastaavalla. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan mikäli vastalause todetaan aiheelliseksi.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com