19.8. - 20.8.2023 Ylöjärvi | Suomi

Säännöt

Turnaussäännöt

JTA CONNECTION U16 Mestis turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnauspelaajat, määrä ja pelaajalistat

Turnauksen taso U16 Mestis. Turnaukseen osallistuu kahdeksan (8) joukkuetta.

Pelaajat syntyneet v. 2008 tai myöhemmin.

Joukkue voi käyttää ns. Y-pelaajia maximissaan  kaksi (2). Sääntö ei koske maalivahteja. Y-pelaajien käytöstä on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa.

Joukkueiden pelaajamäärää ei rajoiteta, joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen lisenssin omaavia pelaajia haluamansa määrän, pelaajan taso, ikä sekä Y-pelaajasääntö huomioiden.

Ottelukokoonpanossa voi olla max. 20+2 pelaajaa.

Turnausmuoto ja turnausjoukkueet

Alkusarja

Joukkueet on jaettu kahteen neljän (4:n) joukkueen alkulohkoon.

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista oman lohkonsa joukkuetta vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kolme (3) ottelua.

Jatkosarja ja sijoitusottelut

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan jatkosarja. Jatkosarjan tulosten perusteella sijoitusottelut.

Jokaiselle joukkueelle turnauksessa tulee yhteensä viisi ottelua turnauskaavion mukaisesti.

Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Pisteet

1. Lohkon otteluiden maaliero

2. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

3. Keskinäisten otteluiden pisteet

4. Keskinäisten otteluiden maaliero

5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6. Rangaistukset (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)

7. Arpa

Jatkosarja- ja sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli jatkosarja- tai sijoitusottelu on  varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteessa, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”äkkikuolema” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2x20 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliajan ollessa 62 minuuttia. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto toisin ilmoita.

Erätauko 1 min. Jäänajo jokaisen ottelun jälkeen. Erätauolla tehdään puoltenvaihto.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana.

Kotijoukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkue vaalealla.

Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu toisistaan, paitaa vaihtaa vierasjoukkue, eli se, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena.

Joukkueet voivat sopia keskenään toisin.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Tampereen jääkiekkoerotuomarit ry:n tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.

Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan Turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden Tuomarien päätöksellä.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla.

Turnausjärjestäjä on varannut jokaiselle turnaukseen osallistuvalle joukkueelle yhden (1) MVP-pelaaja palkinnon. Lisäksi turnauksessa palkitaan MVP-maalivahti. MVP-palkinnot jaetaan joukkueiden viimeisten pelien jälkeen. MVP-valinnoista vastaa turnausjärjestäjä.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä vakuutus.

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista.

Jäähallille on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa. Pukukopeissa ja toimitsija- aitioissa on yhteystiedot ensiapuun.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.