Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kiekkohait U13 (2012) Syysturnaus (Täynnä)

1.9.2024 Salon Jäähalli & SSO-halli | Suomi Ilmoittaudu

Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnauksen järjestää Kiekkohait U13 -joukkue. Turnauksen ottelut pelataan 1.9.2024 - rinnakkain kaksi sarjaa, A+ ja AA+ Salon jäähallissa ja SSO-hallissa.

JOUKKUEET

Turnauksessa on mukana kymmenen (10) joukkuetta; kahdeksan (8) vierasjoukkuetta ja kaksi (2) kotijoukkuetta eli viisi (5) joukkuetta per sarja.

PELITAPA

Kolmen sarjan turnaus pelataan U13-ikäluokan säännöillä. Pelit pelataan koko kentällä 5v5. Molemmissa sarjoissa on viisi joukkuetta, joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan ja sen jälkeen sijoitusottelut. 

Alkusarjan lohkon viidenneksi sijoittuneille tulee neljä (4) ottelua, mitalipeleihin päässeille (Alkulohkon sijat 1-4) joukkueille tulee viisi (5) ottelua. Otteluiden kesto on 2×15min tehokasta aikaa tai kokonaisaika 45 min. Pronssi- ja loppuottelussa 2 x 15min tehokasta peliaikaa, ilman kokonaisaika-rajoitetta.

SIJOITUKSEN MÄÄRÄYTYMINEN

Otteluissa voittaja saa kaksi (2) pistettä. Tasapeliin päättyneissä otteluissa molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen. Hävinnyt joukkue nolla (0) pistettä.  Mikäli alkusarjassa joukkueet ovat kaikkien pelattujen pelien jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan sijoitukset seuraavasti:

 1. Keskinäinen ottelu
 2. Keskinäisten otteluiden maaliero
 3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
 4. Lohkon otteluiden maaliero
 5. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
 6. Arpa

MITALIPELIEN VOITTOMAALIKISA

Finaali- ja pronssiottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään SJL:n Kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin.

Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimitetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan “kerrasta poikki” periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

OTTELUN KESTO JA SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassa olevia U13-junioreiden kilpailu- ja pelisääntöjä seuraavin poikkeuksin ja tarkennuksin:

 • Peliaika otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika ottelua kohden on 45 minuuttia.
 • Pronssi- ja loppuottelussa 2 x 15min tehokasta peliaikaa, ilman kokonaispeliaika-rajoitetta.
 • Erätauon pituus n. 1-2min.
 • Aikalisät eivät ole sallittuja.
 • Jää ajetaan aina kahden pelin jälkeen
 • Joukkue, joka ei ole turnausaikataulun mukaisesti valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan hävinneeksi 5–0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.
 • Epäasiallisesta käytöksestä tuomareilla on oikeus poistaa henkilö turnauksesta.
 • Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen.
 • Ottelupöytäkirjat on tehty joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan. Mikäli niissä on muutoksia, on ne ilmoitettava turnausvastaavalle 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua.

RANGAISTUKSET

 • Noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä.
 • Pelin käytösrangaistus: Pelivirherangaistuksen saanut pelaaja/joukkueen toimitsija lähetetään pois kentältä loppupelin ajaksi. Jos samalle pelaajalle/joukkueen toimitsijalle määrätään turnauksessa toinen pelivirherangaistus, hänen määrätään pelikieltoon seuraavaa peliä varten. Jos sama pelaaja/joukkueen toimitsija saa kolmannen pelivirherangaistuksen, hänet hylätään turnauksesta kokonaan.

TUOMARIT

Turnauksen tuomareina toimivat Salon erotuomarikerhon erotuomarit.

PELIPAIDAT

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa lähtökohtaisesti otteluohjelman mukainen vierasjoukkue. Mikäli vierasjoukkueella on vain yhdenlainen pelipaita eikä paidan vaihtaminen ole siksi mahdollista, tällöin kotijoukkue on velvoitettu vaihtamaan pelipaitaa, jos vaihtoehtoinen pelipaita on sillä olemassa. Joukkueet voivat myös yhteisestä sopimuksesta päättää kumpi joukkue paitaa vaihtaa.

TAPATURMAT JA PELAAJAVAKUUTUS

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksessa on paikalla vähintään kaksi (2) ensiaputaitoista henkilöä.

MUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia turnausaikatauluun ja ottelujärjestykseen, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

PALKINNOT

Molempien sarjojen kolme (3) parasta joukkuetta palkitaan mitalleilla ja pokaalilla. Pokaalit jaetaan finaali- ja pronssiottelun jälkeen. 

VASTALAUSEIDEN KÄSITTELY

Turnauksen Juryn muodostavat ottelussa tuominneet tuomarit ja turnausvastaavat. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausvastaavilla. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

MUUTA HUOMIOTAVAA

Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Kaikki turnaukseen liittyvä informointi tapahtuu www.gameresultsonline.com Kiekkohait U13 -turnaussivuston kautta.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com