Kiekkohait U13 Syysturnaus 2022

17.9.2022 Jäähalli, SSO-halli | Suomi

Turnauksen säännöt

JOUKKUEET

Turnauksessa on mukana kuusi (6) joukkuetta; neljä (4) vierasjoukkuetta ja kaksi (2) kotijoukkuetta.

PELITAPA

Turnaus pelataan U13 ikäluokan säännöillä. Pelit pelataan koko kentällä 5v5, yhdessä lohkossa. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan ja sen jälkeen lohkon kaksi (2) parasta joukkuetta finaalipelin.

Otteluiden kesto on 2×15min tehokasta aikaa tai kokonaisaika 45 min. Loppuottelussa 2 x 15min tehokasta peliaikaa, ilman kokonaisaika-rajoitetta.

SIJOITUKSEN MÄÄRÄYTYMINEN

Otteluissa voittaja saa kaksi (2) pistettä. Tasapeliin päättyneissä otteluissa molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen. Hävinnyt joukkue nolla (0) pistettä.  Mikäli alkusarjassa joukkueet ovat kaikkien pelattujen pelien jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan sijoitukset seuraavasti:

1. Keskinäisten otteluiden tulokset
  2. Keskinäisten otteluiden maaliero
  3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  4. Kaikkien otteluiden maaliero
  5. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit
  6. Saadut rangaistus minuutit (käänteisesti)
  7. Arpa

MITALIPELIN VOITTOMAALIKISA

Finaaliottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla.

Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimitetään kummastakin joukkueesta kolme (3) laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan “kerrasta poikki” periaatteella yksi pari kerrallaan.

Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran.

Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

OTTELUN KESTO JA SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassa olevia U13-junioreiden kilpailu- ja pelisääntöjä seuraavin poikkeuksin ja tarkennuksin:

• Peliaika otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika ottelua kohden on 45 minuuttia.
  • Loppuottelussa 2 x 15min tehokasta peliaikaa, ilman kokonaispeliaika-rajoitetta.
  • Erätauon pituus n. 1-2min.
  • Aikalisät eivät ole sallittuja.
  • Jää ajetaan aina kahden pelin jälkeen
  • Joukkue, joka ei ole turnausaikataulun mukaisesti valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan hävinneeksi 5–0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.
  • Epäasiallisesta käytöksestä tuomareilla on oikeus poistaa henkilö turnauksesta.
  • Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen.  Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnausviikonlopun aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa.
  • Ottelupöytäkirjat on tehty joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan. Mikäli niissä on muutoksia, on ne ilmoitettava turnausvastaavalle 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua.

RANGAISTUKSET

Noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä.

TUOMARIT

Turnauksen tuomareina toimivat Salon Jääkiekkoerotuomarit.

PELIPAIDAT

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa lähtökohtaisesti otteluohjelman mukainen vierasjoukkue. Mikäli vierasjoukkueella on vain yhdenlainen pelipaita eikä paidan vaihtaminen ole siksi mahdollista, tällöin kotijoukkue on velvoitettu vaihtamaan pelipaitaa, jos vaihtoehtoinen pelipaita on sillä olemassa. Joukkueet voivat myös yhteisestä sopimuksesta päättää kumpi joukkue paitaa vaihtaa.

TAPATURMAT JA PELAAJAVAKUUTUS

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksessa on paikalla ensiapukoulutuksen omaavia henkilöitä.

MUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia turnausaikatauluun ja ottelujärjestykseen, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

PALKINNOT

Turnauksen kaksi (2) parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla ja lisäksi turnauksen voittajajoukkue pokaalilla.

VASTALAUSEIDEN KÄSITTELY

Turnauksen Juryn muodostavat ottelussa tuominneet tuomarit ja turnausvastaava. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausvastaavilla. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

MUUTA HUOMIOTAVAA

Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Kaikki turnaukseen liittyvä informointi tapahtuu www.gameresultsonline.com Kiekkohait U13 Syysturnaus 2022 -turnaussivuston kautta.

Turnausvastaavana toimii:

Johanna Aalto Puh. 040 708 7262/ johanna.aalto@kiekkohait.fiTurnauksen järjestää Kiekkohait U13 -joukkue. Turnauksen ottelut pelataan 17.9.2022 Salon jäähallissa ja SSO-hallissa (Tahkonkatu 1, Salo). Turnauksessa pelataan tasolla A.