Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kuuttiturnaus 2023

1.9. - 3.9.2023 Lappeenranta | Suomi

Säännöt

 

 

Kuva, joka sisältää kohteen clipart, Grafiikka, logo, kuvitus

Kuvaus luotu automaattisesti

          Turnaussäännöt U12 (s. 2012) ja U11                

           (s. 2013) ikäluokkien Kuuttiturnaus

           Lappeenranta 1.-3.9.2023                                                                    

 

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassa olevia U12 ja U11-juniorien kilpailusäännöt 2023-24 täydennettynä tässä esitetyillä Kuuttiturnauksen erityissäännöillä. 

Ottelujärjestys

Kummassakin ikäluokassa on 16 joukkuetta ja 2 tasosarjaa. U12 ja U11 AAA-tasosarjassa on 8 joukkuetta kahdessa lohkossa ja AA-tasolla 8 joukkuetta kahdessa lohkossa. Kaikille joukkueille tulee turnauksessa viisi ottelua.

Alkusarja

Alkusarjassa kummankin ikäluokan tasosarjoissa joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon, ja joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa 3 ottelua. 

Pisteet

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä. 

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjoissa joukkueen sijoitus määräytyy joukkueen keräämien pisteiden mukaisesti.  Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, joukkueiden järjestyksen määrää: 

  1. Keskinäisten otteluiden pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden maaliero
  3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  4. Maaliero
  5. Tehdyt maalit
  6. Saadut rangaistusminuutit (parempi = vähemmän minuutteja)
  7. Arpa

Sijoitusottelut

Alkusarjassa sijoille 1–2 sijoittuvat joukkueet pelaavat sijoista 1–4 ja sijoille 3–4 sijoittuneet pelaavat sijoista 5–8.

Lohkojen A ja B sijat 1 ja 2 pelaavat ristiin.  Voittajat pelaavat finaalin, häviäjät pronssiottelun. 

Lohkojen A ja B sijat 3 ja 4 pelaavat ristiin. Voittajat pelaavat sijoista 5–6, häviäjät sijoista 7–8.

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Sijoitusotteluiden päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään SJL:n Kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin: Voittomaalikisan aloittaa vierasjoukkue ja kisa suoritetaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Sama pelaaja ei saa laukoa kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukoneet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei. 

Ottelun kesto

Otteluiden kokonaispeliaika alkusarjojen peleissä (pe/la) on 50 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta ilman erätaukoja. Sunnuntain sijoituspeleissä ottelun kokonaispeliaika (varsinainen peliaika) on 45 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta ilman erätaukoja. Lisäksi sijoituspeleissä kokonaispeliajan perään on varattu 5 min mahdollista voittolaukauskilpailua varten. Pelien päättymisajat ovat siis kiinteät ja ottelun aloituksen viivästyessä ko. ottelun kokonaispeliaika lyhenee vastaavasti.

Mikäli turnauksen aikataulu jostakin syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 35 minuuttiin. Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle. 

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5–0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen. 

Rangaistukset

SJL:n voimassa olevien U12 ja U11-juniorien Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti, mukaan luettuna isot rangaistukset.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Esimerkiksi jos joukkueen etukäteen ilmoittamaan pelaajaluetteloon on merkitty enemmän kuin kaksi maalivahtia, tulee turnaustoimistoon ilmoittaa viimeistään 60 min ennen jokaisen ottelun alkua, ketkä kaksi maalivahtia ovat joukkueen kyseisen ottelun kokoonpanossa.

Otteluiden pöytäkirjat toimitetaan joko jälkikäteen sähköisesti joukkueenjohtajille tai ne voidaan tulostaa myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta. 

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa

Kuuttiturnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa/ikäluokka. Turnauksessa on sallittua käyttää Y-pelaajia siten, että ottelun pöytäkirjaan voidaan merkitä korkeintaan kaksi (2) Y-pelaajaa ottelua kohti. 

Joukkueessa saa pelata enintään kolme (3) nuorempien ikäluokkien kenttäpelaajaa ottelua kohti. Maalivahteja ei lasketa.

Poikkeustapauksissa, esim. koronakaranteeni tai joukkueiden turnaukseen osallistumisen peruuntumiset, voi turnauksen järjestäjältä anoa lupaa peluuttamiseen kilpailusäännöistä poiketen.

Turnauksen järjestäjällä on oikeus poiketa ikäluokkia nuorempien ja vanhempien peluutuksesta poikkeustapauksissa.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. 

Tuomarit

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit:

  • U12-ikäluokan otteluissa ottelun tuomitsee 2 tuomaria
  • U11-ikäluokan otteluissa ottelun tuomitsee 1 tuomari

Riita-asiat

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Juryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa joukkueiden edustajia (joiden ottelua asia koskee), sekä ottelun erotuomaristoa. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 150 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. 

Tapaturmat ja pelaajavakuutus 

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. EA-tiedote toimitetaan erillisenä asiakirjana kaikille turnausjoukkueille. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. 

 

Pelipaidat

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä. 

Palkinnot

Kaikissa sarjoissa turnauksen voittajajoukkueet palkitaan pokaalein. Lisäksi kaikkien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, määrän ollessa 20 kpl/joukkue. Palkinnot jaetaan kunkin sarjan finaaliotteluiden jälkeen. 

Tsemppari-pelaaja

Kustakin joukkueesta palkitaan jokaisen ottelun jälkeen tsemppari-pelaaja, jonka valinnan suorittaa oman joukkueen toimihenkilöt. Kunkin ottelun tsemppari-pelaaja tulee ilmoittaa toimitsija-aitioon viimeistään 5 min ennen otteluajan päättymistä. 

 

 FAIR PLAY!!!                                   

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com