Powered by GameResultsOnline.com tournament management

S-Kiekko U12 KL-Print turnaus

18.12.2021 Energia Areena (JH1), Seinäjoen jäähalli (JH2) | Suomi

Turnaussäännöt

S-Kiekko U12 KL-Print turnaus 18.12.2021 säännöt

 

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä ja ikäluokkakohtaisia (U12) suosituksia täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja seuraavin poikkeuksin:

 

1. Pelitapa

Turnaus pelataan kolmessa tasossa: AAA, AA ja A. Turnaukseen osallistuu yhteensä 15 joukkuetta, viisi joukkuetta per taso. Kukin taso muodostaa oman lohkon. Alkusarjan tulosten perusteella sijalle 1-4 tulleet joukkueet etenevät lohkon/tason sijoitusotteluihin ja lohkon sijalle 5. sijoittuneen joukkueen pelit päättyvät alkusarjaan. Lohkon alkusarjan sijoille 3. ja 4. tulleet joukkueet pelaavat lohkon prossiottelun, lohkon alkusarjan sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkuottelut pelaavat finaalin. Ottelukaavio ja lohkot löytyvät turnaussivustolta: www.gameresultsonline.com/

Turnauksessa kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkueeksi merkitty vaalealla pelipaidalla. Joukkueet voivat ottelukohtaisesti sopia keskenään poikkeavasta järjestelystä.

Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue (kotijoukkue) pelaa aina toimitsija-aitiosta katsottuna oikealla puolella kenttää.

 

2. Pisteet

Voitetusta alkusarjaottelusta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Mikäli joukkueet ovat alkusarjan jälkeen tasapisteissä, joukkueiden sijoitukset ratkeavat seuraavasti: 

1. keskinäisten otteluiden pisteet 

2. keskinäisten otteluiden maaliero 

3. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit 

4. lohkon otteluiden maaliero 

5. lohkon otteluiden tehdyt maalit 

6. arpa 

Turnauksessa sijoitusottelun (pronssi ja finaali) ollessa varsinaisen otteluajan jälkeen tasatilanteessa, ratkaistaan ottelu voittomaalikilpailulla. Valmentajat nimeävät välittömästi ottelun päätyttyä kolme laukojaa ja mikäli näiden jälkeen tilanne on edelleen tasan, jatketaan yksi laukoja kerrallaan äkkikuolema periaatteella niin kauan, että voittaja on selvillä. Samaa laukojaa voi käyttää uudelleen vasta, kun joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat laukoneet. Voittomaalikilpailun aloittaa vierasjoukkue. Tuomari valitsee pelipäädyn. 

 

3. Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 25 minuuttia juoksevaa aikaa, ilman erätaukoja.

Aikalisän käyttö ei ole sallittu.  

Joukkueen on oltava otteluvalmiina 5 minuuttia ennen otteluaikaa. Myöhästynyt joukkue tuomitaan häviämään ottelu 5 - 0. 

Maalinteon jälkeinen tuulettaminen kentällä on sallittua kentällä oleville pelaajille. Vaihtopelaajien osallistuessa tuulettamiseen kentällä, seuraa joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä. 

Joukkueiden kapteenit voivat vaihtaa kiekkoja/viirejä ennen ottelun alkua.

 

4. Rangaistukset

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Pienen rangaistuksen pituus on 2 minuuttia. Jäähyvalvoja laskee rangaistuksen alkavaksi kun peli jatkuu rangaistuksen antamisen jälkeen. Rangaistuksia ei merkitä pelikelloon juoksevan otteluajan vuoksi.

Toimihenkilön saama pelirangaistus ja / tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus pelaajan sulkemiseen turnauksesta. 

 

5. Pelaajat/toimihenkilöt

Joukkueen kokoonpano sekä toimihenkilöt on ilmoitettava viimeistään yksi (1) viikko ennen turnauksen alkua turnauksen tulospalveluun. Muutokset kokoonpanoihin on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti. 

Turnauksen aikana vaihtoaitiossa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmät sekä näiden välttämättömät toimihenkilöt. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta (mikäli koronatilanne sallii yleisön läsnäolon). Yleisöltä tarkistetaan koronapassit alueellisten määräysten mukaisesti.

 

6. Tulospalvelu

Tulospalvelu löytyy osoitteesta: www.gameresultsonline.com/ 

 

7. Tuomarit

Tuomareina toimivat erotuomarikortin omaavat erotuomarikerhon viralliset tuomarit.

 

8. Vahingot

Turnausjärjestäjä ei vastaa pelaajille tai toimihenkilöille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. 

 

9. Epäselvyydet ottelussa

Epäselvissä ottelutapauksissa vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Vastalause on esitettävä suullisesti ottelun tuomarille ja vastustajalle välittömästi ottelun päätyttyä sekä kirjallisesti turnaustoimistoon kymmenen (10) minuutin sisällä ottelun päättymisestä. Jury käsittelee vastalauseen. Jury koostuu turnauspäälliköstä ja kahdesta turnausjärjestäjän nimeämästä muusta henkilöstä. Jury ei perustele päätöstään, eikä siitä voi valittaa.

 

10. Palkinnot

Turnauksen kolme parhaiten sijoittunutta joukkuetta palkitaan pokaalein. Jokaisesta joukkueesta palkitaan tsemppari-pelaaja, jonka valitsee oman joukkueen toimihenkilöt ja ilmoittaa sen turnauksen toimitsijoille viimeistään joukkueen viimeisen ottelun alkaessa.

Palkinnot jaetaan välittömästi jokaisen joukkueen viimeisen ottelun jälkeen.

 

11. Muutokset

Turnausjärjestäjällä on oikeus muuttaa aikataulua, ottelujärjestelmää sekä otteluohjelmaa erityisen painavista syistä. Muutoksista ilmoitetaan osallistuville joukkueille viipymättä. 

 

12. Kunnioita peliä

Turnauksen järjestävien joukkueiden pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet reilun pelin sääntöihin, joihin kuuluu kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta sekä kannattajilta. Toistuvasta pelaajien, kannattajien tai valmentajien esim. tuomareihin kohdistamasta huutelemisesta, solvaamisesta tai vastaavasta turnauksen Jury voi tuomita ao. joukkueen häviämään 5 - 0 ko. pelin. 

 

13. Ensiapu

Yleinen hätänumero:112

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com