WORKER U12 turnaus

15.4.2023 Leppäkoski Areena Parkano | Suomi

Turnaussäännöt

PK-83 U12 WORKER TURNAUS 15.4.2023

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia SJL:n U12-junioreiden kilpailu- ja pelisääntöjä (sekä erityissäännöt U12-junioreiden sarjoissa) kaudelle 2022-2023 näissä turnaussäännöissä mainituin poikkeuksin.

1. JOUKKUEET JA PELAAJAT

Turnaukseen osallistuu yhteensä 6 joukkuetta

Turnaukseen saavat osallistua 2011 syntyneet pelaajat ja sitä nuoremmat pelaajat, yli-ikäisiä pelaajia saa olla kilpailusääntöjen mukaisesti. Turnaus on A-tason turnaus tämän ikäryhmän pelaajille. Osallistuvilla pelaajilla tulee olla voimassa Suomen jääkiekkoliiton pelipassi.

Joukkueenjohtajat ilmoittavat otteluiden kokoonpanon viikon ennen turnauksen alkua. Pöytäkirjat kirjoitetaan etukäteen ja mahdolliset muutokset pelaajaluetteloon tulee ilmoittaa toimitsija-aitioon 30 min ennen pelin alkua. Y-pelaajat tulee merkitä pelaajalistoihin.

2. PELIAIKA

Peliaika turnauksen otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika runkosarjassa on kuitenkin enintään 45 minuuttia. Kokonaispeliaika näkyy hallin kellosta ja sen päättyminen ilmoitetaan viisi ja kaksi minuuttia ennen päättymistä. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Aikalisät eivät ole sallittuja. Erien välissä puolia ei vaihdeta. Erätauon pituus on n. 1 minuutti.

Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0.

Jää ajetaan jokaisen pelin jälkeen. Jos erityisestä syystä otteluaikataulu on myöhässä ja turnauksen aikataulu siitä vaarantuu, voidaan jäänajon pois jättämisellä tiivistää aikataulua.

3. TURNAUSTAPA

Turnauksessa pelataan runkosarja ja sijoitusottelut. Runkosarja on jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Lohkossa kaikki joukkueet pelaavat vuorollaan kaikkia muita lohkossa olevia joukkueita vastaan.

Runkosarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut, joissa lohkojen kolmanneksi sijoittuneet pelaavat turnauksen 5. ja 6. sijasta, toiseksi sijoittuneet 3. ja 4. sijasta ja lohkojen voittajat 1. ja 2. sijasta.

4. TUOMARIT

Otteluiden tuomareina toimivat alueen jääkiekkoerotuomarikerhon nimeämät tuomarit. Myös seuratuomareiden käyttö ottelun toisena tuomarina on sallittua.

5. OTTELU- JA PELIRANGAISTUKSET

Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa hänen sulkemiseensa pois turnauksen jatkopeleistä. Jos pelaaja saa pelirangaistuksen, hän ei saa pelata seuraavassa ottelussa. Saman pelaajan saama toinen pelirangaistus johtaa sulkemiseen pois turnauksen jatkopeleistä.

Toimihenkilön saama peli- ja/tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti sulkemiseen pois turnauksen jatkopeleistä.

6. JÄRJESTYS SARJATAULUKOSSA

Runkosarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Runkopelien voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä nolla pistettä.

Mikäli joukkueiden pisteet ovat runkosarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden:

1.   Keskinäinen ottelu
   2.   Jos ottelu on päättynyt tasan; koko runkosarjan maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus)
   3.   Jos maaliero on sama; tehtyjen maalien lukumäärä
   4.   Jos tilanne on edelleen tasan; rangaistusminuuttien vähempi määrä
   5.   Jos mikään näistä ei tuo eroa; sijoitus ratkaistaan arvalla

Sijoitus ottelun päättyessä tasan, suoritetaan välittömästi voittomaalikilpailu. Ensimmäinen voittomaalilaukauksen suorittaa vierasjoukkue. Joukkueet asettavat kolme pelaajaa voittomaalikilpailuun. Tilanteen mahdollisesti edelleen ollessa tasan, jatketaan ns. shut&death periaatteella kunnes voittaja on selvillä. Sama pelaaja ei voi suorittaa voittomaalilaukausta kahdesti ennen kuin kaikki joukkueen pelaajat ovat laukauksen suorittaneet.

9. VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä heidän mahdollisista tapaturmistansa, vahingoista tai varusteiden häviämisestä. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että joukkueen jäsenillä on Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.

Pelijoukkue liikkuu ja toimii aina joukkueittain ja joukkueenjohdon vastuulla.

10. PROTESTIT

Turnauksen vastalauseet on annettava turnauspäällikölle kirjallisesti 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 50 euroa, joka maksetaan protestin jättämisen yhteydessä. Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Jos protesti hyväksytään, protestimaksu palautetaan. Jyryyn kuuluu tuomarin edustaja, järjestävästä seurasta turnauspäällikkö, sekä PK-83:n toimihenkilöedustaja.

11. PALKINNOT

Kolmelle ensimmäiselle joukkueelle jaetaan kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan myös yksi tsemppari-pelaaja sijoitusotteluissa.