Pelaajalista
Jokaisen joukkueen on toimitettava lista kaikista pelaajien nimistä(etu&sukunimi).
Pelaajien lukumäärä joukkuetta kohden
Joukkueissa voi olla enintään 6 pelaajaa. Pelaajat voivat pelata vain yhdessä joukkueessa ikäryhmää kohti. Nuoremmissa pelaaminen on aina sovittava turnausjärjestäjän kanssa.
Pelin kesto
Pelit ovat yhtäjaksoinen15 minuuttia tai aikataulun mukaiset. Kotijoukkue aloittaa pelin keskeltä.
Pudotuspeleissä varsinaisen peliajan jälkeen vähennetään molemmilta 1 pelaaja pois, ja pelataan kultainen maali säännöllä. Mikäli tämä ei tuo tulosta, niin vähennetään kahden minuutin jälkeen taas 1 pelaaja ja pelataan niin kauan 1v1 että maali syntyy. Päätuomari hoitaa pelissä ajan ottamisen ja aikataulussa pysymisen.
Vaihto: Vaihto voidaan tehdä lennossa, mutta vaihto tapahtuu aina läpsystä sivurajalla.
Maalipotkuista aina rangaistuspotkuihin:
Aloituspotku
Voidaan potkaista mihin tahansa suuntaan. Ei voi tehdä maalia suoraan aloituspotkusta.
Sisäänpotkut
Pallo potkaistaan/kuljetetaan peliin sivusta, joten sivurajaheittoja ei ole. Pallo katsotaan olevan pelissä, kun palloa kosketetaan jalalla. Sisäänpotku on epäsuora, joten maalia siitä ei saa suoraan tehdä.
Vapaapotkut
Kaikki suorat ja epäsuorat ovat epäsuoria(ei saa tehdä suoraan maalia), lukuun ottamatta rangaistuspotkuja. Jos vapaapotku annetaan viiden metrin sisältä vastustajan maalia, pallo siirretään niin, että viisi metriä täyttyy. Pallo sijoitetaan viemällä palloa tarpeeksi taaksepäin tai tuomarin harkinnan mukaan.
Maalipotkut
Voidaan antaa mistä tahansa kohdasta maalialuetta. Kaikki maalipotkut ovat epäsuoria potkuja.
Rangaistuspotkut
Rangaistuspotkut tapahtuu kuljetuksella keskiympyrästä kohti malia, missä maalivahti on sijoittunut aluksi maalialueen rajalle. Maalivahti saa liikkua koko alueella, ja käsiin pallon saa ottaa rangaistuspotkun aikana kaikkialla. Maalialueelle ei saa edelleenkään mennä. Hyökkääjän pitää edetä koko suorituksen ajan, taaksepäin yli 1m ei sallita. Jos maalia ei tule, niin peli jatkuu maalipotkusta, oli pallo mennyt kenestä tahansa yli.
Viiden metrin sääntö
Kaikissa kuolleen pallon tilanteissa puolustavien pelaajien on oltava vähintään viiden metrin päässä pallosta. Jos puolustavan pelaajan maali on lähempänä kuin viisi metriä, pallo viedään viiden metrin päähän maalista tai tuomarin harkinnan mukaiseen paikkaan.
Maalin pisteytys
Maali voidaan tehdä vain ”hyökkäysalueelta”, eli omalta puolustusalueelta ei maalia sen syntyessä hyväksytä. Pallo on oltava kokonaan ”hyökkäysalueella”, eikä se saa koskea keskiviivaa Jos pallo potkaistaan puolustusalueelta eikä sitä kosketa ennen kuin pallo menee maaliin, puolustava joukkue saa maalipotkun.
Maalivahdista maalialueeseen
3v3-jalkapalloissa ei ole maalivahtia, mutta rangaistuspotku on ainoa tapahtuma, missä puolustavan joukkueen pelaaja saa maalialueella pelata käsillä.
Käsivirhe/maalialueen virhe
Tarkoituksellinen käsivirhe, joka estää joukkueelta itsestään selvän maalimahdollisuuden, johtaa seuraaviin: (1) rangaistuspotku jos maalialueella(erotuomarin harkinnan mukaan) (2) keltainen(vaihtoon 3min, ei vaikuta pelaajamäärään) tai punainen(vaihtoon loppupeliksi) kortti pelaajalle, joka teki käsivirheen (erotuomari päättää).
Kenttämitat
Pelikenttä on noin n. 25 x 35 metriä. Maalit ovat noin 0,6 metriä korkeita ja 1,5 metriä leveitä.
Maalialue
3v3: ssa ei ole maalivahtia. Maalialue on 5 metriä leveä ja 2 metriä syvä, joka sijaitsee suoraan maalin edessä. Maalit ovat noin 0,6 metriä korkeita ja 1,5 metriä leveitä. Maalialue on pelaajilta kielletty alue, kun peli on käynnissä. Maalialueella ei sallita palloon koskemista, mutta alueen läpi saa juosta, kunhan ei koske palloon. Mikäli pallo jää maalialueella paikalleen, niin siitä tuomitaan aina maalipotku.
Kun pallo on maalialueella, niin mikäli puolustava joukkue koskee palloon siellä, tuomitaan yllä mainitun ohjeen mukaan rangaistus. Mikäli hyökkäävä joukkue, niin tuomitaan maalipotku.
Maalin hyväksyminen
Maali hyväksytään, mikäli pallo on käynyt kokonaan maalissa. Maali hyväksytään myös silloin, kun se käy maalissa, mutta tulee takaisin kentälle.
Pelien viivästymisestä luovutukseen
Pelin viivästyminen
Tuomarilla(kotijoukkueen toimihenkilö) on virallinen aika kentällä ja hänellä on oikeus ryhtyä tarvittaviin toimiin, jos hänestä tuntuu, että joukkue viivästää peliä. Kaikkia pelaajia voidaan varoittaa keltaisella kortilla, jos erotuomari katsoo, että pelaaja tuhlaa tarkoituksellisesti aikaa, kuten jos pelaaja aikoo tarkoituksella potkaista palloa pitkät etäisyydet pelikentältä ajan tuhlaamiseksi.
Luovutus
Mikäli joukkue ei saavu paikalle viimeistään pelin merkattuna alkamisajankohtana, niin erotuomari voi antaa luovutusvoiton paikalle saapuneelle joukkueelle. Turnausjohtajalla on mahdollisuus uusia menetetty peli tarvittaessa.
Rangaistupotkukilpailu
Jos virallisen peliajan jälkeen ei ole voittajaa, peli menee rangaistuspotkuihin. Kolikonheitto/arpa päättää joukkueen potkujärjestyksestä. Joukkueen kolme pelaajaa, jotka jäävät kentälle pelin lopussa, ovat ne pelaajat, jotka osallistuvat rangaistupotkukilpailuun. Mikäli selvyyttä ei voittajasta saada, tehdään kultainen maali säännöllä loput rangaistupotkut. Niiden vetäjät ovat niitä, jotka olivat vaihdossa pelin loppuessa. Ja näin jatketaan kunnes voittaja on selvinnyt.