Powered by GameResultsOnline.com tournament management

EVU LIONS CUP U14 2024

29.3. - 31.3.2024 Myyrmäen jäähalli | Suomi

Säännöt

Säännöt                                                           25.03.2024

EVU Lions Cup U14 2024

29-31.3.2024, Myyrmäki, Vantaa

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton U14-ikäluokan kilpailu- ja juniorisääntöjä alla luetelluin poikkeuksin. Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

 

Pelaajat ja pelipaidat

Turnaukseen voivat osallistua rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaajia voi siirtää AA-tasolta AAA-tasolle alku- ja jatkosarjoissa. Sen sijaan AAA-pelaaja ei voi siirtyä AA-tasolla, jos on pelannut yhdenkin ottelun turnauksessa AAA-tasolla. Sijoituspeleissä siirtoa ei saa tehdä ilman Jurylta haettua lupaa.

Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Maalivahdin pelaaminen sijoitusottelussa edellyttää, että maalivahti on pelannut ko. joukkueessa vähintään yhden ottelun alkulohkossa. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. 

Joukkueissa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia kilpailusääntöjen ja alueellisten määräysten mukaisesti. Samoin liiton tekemät poikkeukset nykyisen sarjaotteluiden joukkueiden osalta otetaan huomioon.

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

 

Ottelut ja rangaistukset

Turnauksen otteluissa peliaika on 2 x 18 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika 60 minuuttia.  Erien välissä pidetään 1 minuutin erätauko.

Jos ottelu tarvitsee ratkaista voittomaalilaukauksilla (välierät, sijoitusottelut) ei kokonaisaika ole käytössä vaan ottelut pelataan loppuun asti. Voittomaalilaukaukset suoritetaan välittömästi peliajan päätyttyä.

Joukkueiden on oltava vaihtoaitiossa viimeistään 5 minuuttia ennen ottelun alkamista. Mikäli joukkue myöhästyy ottelun aloituksesta, ottelu aloitetaan otteluohjelmaan merkityn kokonaispeliajan mukaisesti tilanteessa 5-0 ajoissa olevan joukkueen hyväksi. Ottelu päättyy otteluohjelman mukaisen aikataulun mukaisesti.

Aikalisät eivät ole sallittuja.

Alkulämmittelyä ei sallita jäällä, vaan peli alkaa välittömästi aloituskentällisillä.

Otteluiden päätyttyä joukkueiden pelaajat eivät kättele toisiaan jäällä. Ottelun päättyessä suoritetaan nopeasti ’huudot’ siniviivalla.

Pelirangaistusten osalta noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen kohtaa 11.5 PELIKIELLOT:

 

Pelirangaistus (PR) johtaa aina kurinpitokäsittelyyn ja voi siten johtaa aina myös peli- tai toimintakieltoon. Käsittelyn aikana pelaaja saa pelata, ellei hänen käyttäytymisrangaistusten kertymänsä täyttynyt tai pelirangaistus (PR) tuomittiin ottelun loppuajassa. PR aiheuttaa toimihenkilölle automaattisesti kolmen (3) seuraavan ottelun toimintakiellon. Kurinpitäjä voi määrätä erikseen pidemmän toimintakiellon kyseisestä tapauksesta.

 

U14 ja nuoremmissa väkivaltaisuudesta tuomittu PR aiheuttaa automaattisesti seuraavan ottelun pelikiellon. Kurinpitäjä voi määrätä erikseen pidemmän pelikiellon kyseisestä tapauksesta.

 

PR aiheuttaa pelaajalle yhden merkinnän käyttäytymisrangaistusten kertymään

 

Turnausjärjestelmä

Turnauksessa on kaksi sarjatasoa: AA ja AAA. 

AA-tasolla pelataan kolmen joukkueen alkusarja neljässä lohkossa. Kunkin lohkon kaksi parasta etenevät puolivälieriin, välierään ja sijoituspeleihin. Lohkojen kolmoset pelaavat neljän joukkueen jatkosarjan sijoista 9-12.

AAA-tasolla pelataan kahdessa lohkossa alkusarja. Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusottelu toisessa lohkossa saman sijan saavuttaneen joukkueen kanssa.

Voittaja saa kaksi (2) pistettä, tasapelissä kumpikin joukkue saa yhden (1) pisteen ja häviäjä saa nolla (0) pistettä.

Lohkojärjestys määräytyy seuraavasti:

1. Pisteet

 2. Lohkon otteluiden maaliero

3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

4. Keskinäisten otteluiden pisteet

5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6. Lohkon rangaistusminuutit

7. Arpa

Kun sääntö ratkaisee sijoitukset kolmelle tai useammalle tasapisteessä olleelle joukkueelle vain osittain (osa edelleen tasapisteissä), jatketaan jäljelle jääneiden joukkueiden sijoitusten ratkaisemista
sarjan ensimmäisestä säännöstä lähtien (ottaen huomioon vain edelleen tasapisteissä olevien joukkueiden ottelut).

Voittolaukauskilpailut

Välierissä, sijoitus- ja mitaliotteluissa pelin päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittolaukauskilpailulla.

Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, kilpailua jatketaan pareittain äkkikuolemaperiaatteella. Äkkikuolemaperiaatteella voittomaalikilpailussa suoritetaan kaksi laukausta – yksi kenttäpelaaja kummastakin joukkueesta, kunnes ottelun voittaja on selvillä. Kuka tahansa kenttäpelaaja, mukaan lukien ne pelaajat, jotka osallistuivat jo ensimmäiseen vaiheeseen, voivat suorittaa yhden voittomaalikilpailun toisen vaiheen laukauksista niin kauan, kunnes ottelu ratkeaa, tai kaikki kenttäpelaajat ovat laukoneet jo kerran.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

 

Turnauskieli ja tulkinta

Turhauksen pääkieli on suomi. Osa materiaaleista on mahdollisesti käytettävissä myös englanniksi. Jos materiaaleissa on ristiriitaisuuksia tehdään tulkinta aina suomenkielisen tekstin mukaan. 

Tuomareiden ja toimihenkilöiden tulee pystyä kommunikoimaan tarvittaessa myös englanniksi.

 

Vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäällikkö, sekä kaksi nimettyä Juryn jäsentä. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

 

Palkinnot

Ensimmäiseksi sijoittunut joukkue palkitaan pokaalilla ja mitaleilla. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittunut joukkue saa mitalit. Mitaleita on 20 kpl per joukkue. Palkintojen jako suoritetaan välittömästi joukkueen viimeisen pelin päätyttyä jäällä.

Jokaisen joukkueen tulee nimetä viimeistään joukkueen viimeisen pelin alkaessa oman joukkueensa MVP pelaajan, jotka palkitaan viimeisen ottelun päättyessä.

 

Vakuutukset

Kaikilla turnaukseen osallistuvilla pelaajilla ja joukkueiden toimihenkilöillä on oltava voimassa oleva pelipassi ja vakuutus tapaturmien varalle. Joukkueiden joukkueenjohtajat ovat velvollisia huolehtimaan tästä, mutta turnausjärjestäjä voi tarkistaa asian. Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia ja ei ole vastuussa turnauksessa tapahtuvista loukkaantumisista.

 

Oikeus muutoksiin

Järjestäjällä on oikeus aikataulu- ja sääntömuutoksiin.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com