Powered by GameResultsOnline.com tournament management

UNIKIE OPEN - U14 - Syysturnaus - TÄYNNÄ

4.9.2022 Lempäälä | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton voimassa olevia kilpailusääntöjä (U14 ikäluokka), täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

Joukkueet  jaetaan kahteen neljän joukkueen lohkoon, joissa ne kohtaavat toisensa kertaalleen. Lohkosijoitus määrää mistä sijoituksesta joukkue pelaa viimeisessä ottelussa (Lohkovoittajat finaaliin, lohko 2. pronssiotteluun jne.. ).

Näin siis kaikille turnauksen joukkueille tulee yhteensä neljä peliä.

Kaikkien otteluiden peliaka on 2 * 15 minuuttia TEHOKASTA peliaikaa (max 45 min) ja mitaliotteluiden mahdolliset tasatilanteet ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Mikäli joukkue saa kokonaisajan viimeisen kahden minuutin aikana joukkuerangaistuksen pelinviivyttämisestä tuomitaan tilanteesta vastustaja joukkueelle rangaistuslaukaus. Rangaistuslaukaus suoritetaan loppuun vaikka kokonaispeliaika olisi jo päättynyt.

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Joukkueiden keräämät pisteet

Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Keskinäisen ottelun tulos (jos kahdella joukkueella samat pisteet)

2. Alkulohkon kaikkien otteluiden maaliero

3. Alkulohkon kaikkien otteluiden tehdyt maalit

4. Arpa

 

Peliaika on 2x15 min tehokasta peliaikaa (maksimissaan 45 min kokonaisaikaa). Erätauon pituus on 1 minuutti.

Sijoituspeleissä ottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan paremmuus rangaistuslaukauskisalla. Otteluissa 5.sija-6.sija ja 7.sija-8.sija ”äkkikuolema”-sääntö tulee voimaan heti ensimmäisestä laukojaparista alkaen. 
Finaali- ja pronssiottelussa laukojapareja on kolme ja jos ottelu on edelleen tasan näiden jälkeen, edetään tästä eteenpäin ”äkkikuolema”-säännöllä, kunnes voittaja selviää. Jokaisen kokoonpanoon nimetyn kenttäpelaajan tulee olla laukonut kerran ennen kuin jo yrittänyt pelaaja tulee laukomaan toisen kerran.

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot pelinumeroineen tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon ennen joukkueen ensimmäistä peliä turnauksessa, jos se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat ovat saatavilla myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt (jääkiekkoliiton pelipassi) pelaajat.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa nimetä jälkeenpäin toisen maalivahdin (taso huomioiden) tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Sama koskee joukkueiden toimihenkilöitä. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan kaikissa jäähalleissa. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Turnausjärjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com