Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Leki U11 yhden päivän turnaus (täynnä)

11.9. - 12.9.2021 Lempäälän jäähalli | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton voimassa olevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

Turnauksessa on kolme eri sarjaa A, AA ja AAA. Jokaisessa sarjassa on 6 joukkuetta. Pelit pelataan isolla kentällä 5 vs 5. Turnauksen otteluiden peliaika on 2 * 15 minuuttia TEHOKASTA peliaikaa (maksimipeliaika 45 minuuttia). Erätauon pituus on yksi (1) minuutti.

Sarjat jaetaan kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Alkusarjassa tulee jokaiselle joukkueelle kaksi peliä. Alkulohkojen kaksi parasta pelaavat ristikkäin välieräottelut, joiden voittajat selviävät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Alkulohkon kolmannet pelaavat vastakkain sijoitusottelun. Välierän ja sijoitusotteluiden mahdollinen tasatilanne ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

 

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

Joukkueiden keräämät pisteet

Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Keskinäisen ottelun tulos (jos kahdella joukkueella samat pisteet)

2. Keskinäisten otteluiden maaliero

3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

4. Alkulohkon kaikkien otteluiden maaliero

5. Alkulohkon kaikkien otteluiden tehdyt maalit

6. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

 

Välierät ja sijoitusottelut:

Välieräotteluiden ja sijoitusotteluiden päättyessä tasan tehokkaan peliajan tai maksimi peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Kumpikin joukkue nimeää aluksi kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan kerrasta poikki periaatteella pari kerrallaan käänteisessä järjestyksessä: ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran (pois lukien maalivahti). Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

 

Yleiset turnaussäännöt:

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 5 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot pelinumeroineen tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon ennen joukkueen ensimmäistä peliä turnauksessa, jos se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat ovat saatavilla myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin pelipäivän aikana vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa. Selvyyden vuoksi todettakoon, että kenttäpelaaja ei saa pelata sekä AAA että AA sarjojen pelejä.

Sarjoissa on sallittu korkeintaan kolme (3) yli-ikäistä Y-pelaajaa joukkuetta kohti. Näistä pelaajista pitää ilmoittaa turnausjärjestäjälle joukkueen pelaajaluettelon toimittamisen yhteydessä.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 20 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 200 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Sama koskee joukkueiden toimihenkilöitä. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Turnausjärjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com