Turnaussäännöt

Turnausjoukkueet

Turnauksen AA- ja AAA-sarjaan osallistuu molempiin kuusi (6) joukkuetta.

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2005 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa. Pelaajalistat on lähetettävä turnausjärjestäjälle 1.9.2016 mennessä.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan sekä AA- että AAA-sarjassa yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen molempien sarjojen kaksi parasta pelaavat finaalit. Finaaleissa ratkaistaan molempien sarjojen turnausvoittajat. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:

1. Pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Lohkon otteluiden maaliero
  4. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  5. Arpa

Sijoitusottelut

Turnauksessa ratkaistaan molempien sarjatasojen (AA & AAA) turnausvoittajat finaalipeleillä. Sijat 3-6 määräytyvät sarjapalien jälkeen.

Otteluaika

Turnauksessa alkusarjassa otteluiden aika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 40 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Finaaleissa peliaika 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 50 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta.

Erätauko 1min.

Jäänajo on aina kahden ottelun jälkeen.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sekä AA- että AAA-sarjassa pokaaleilla. Lisäksi palkitaan jokaisesta joukkueesta erityinen ”tsempparipelaaja” koko turnauksen osalta (kunkin joukkueen johtoryhmä valitsee nämä pelaajat joukkueestaan ja ilmoittaa turnausisännälle palkittavan pelaajan)

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Varkauden ja Kuopion jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset käytöksestä

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, tuomareiden tukihenkilö, ottelussa tuominnut tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.