Powered by GameResultsOnline.com tournament management

KiilatHockeyn AA-aloitusturnaus

6.9. - 8.9.2024 Haapajärvi | Suomi Ilmoittaudu

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnauspelaajat, määrä ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2012 tai myöhemmin.  Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia  pelaajiia.

Turnausmuoto ja turnausjoukkueet

Turnaus pelataan AA -tasona ja siihen otetaan 8 joukkuetta.

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista joukkuetta vastaan. Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

 1. Pisteet
 2. Lohkon otteluiden maaliero
 3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
 4. Keskinäisten otteluiden pisteet
 5. Keskinäisten otteluiden maaliero
 6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
 7. Rangaistukset (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)
 8. Arpa

 

Ottelusysteemi

Joukkueet ovat jaettu kahteen neljän joukkueen alkulohkoon. Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista joukkuetta vastaan. Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä

Sijoitusottelut

Molempien lohkojen viimeiset pelaavat sijoitusottelun sijoista 7.-8. Lohkojen kolmannet pelaavat sijoitusottelun sijoista 5.-6. Välierät pelataan A1-B2 ja B1-A2, voittajat finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. 

 Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

 • Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
 • Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei. 
 • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.
 • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2x22 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Erätauko 1 min. Kokonaisotteluaika max 50 min.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa.

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (= vierasjoukkue), elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Jokilaaksojen jääkiekkotuomarit ry:n viralliset tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassa olevia U13-junioreiden kilpailu- ja erityissääntöjä sekä IIHF:n sääntökirjaa. Poikkeuksena pienet jäähyt yhden (1) minuutin kestolla johtuen lyhyemmästä peliajasta.

Pelaaja tai toimihenkilö, jolle tuomitaan 5+25 min pelirangaistus, on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa. Pelaaja tai toimihenkilö, jolle tuomitaan turnauksessa toinen 5+25min pelirangaistus, johtaa automaattisesti pelaajan turnauksen päättymiseen. Pelaaja tai toimihenkilö, jolle tuomitaan 5+25min. ottelurangaistus, johtaa automaattisesti pelaajan turnauspelien päättymiseen, koska SJL:n kilpailusääntöjen mukaan pelikiellon voi kärsiä ainoastaan sarjapeleissä. 

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sarjassa palkitaan pokaaleilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva vakuutus SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Joukkueilla itsellään tulee olla riittävä ensiapuvarustus mukana turnauksessa. Turnaukseen ei myöskään nimetä erillistä ensiapuvastaavaa, vaan jokaisella joukkueella tulee olla nimettynä joukkueeseen ensiapuavastaava(t).

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan mikäli vastalause todetaan aiheelliseksi.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com