Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kiekko-Vantaa F10 Pääsiäisturnaus 2019

21.4.2019 Trio Areena, Harjoitushalli | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnaussäännöt Kiekko-Vantaan Itä 2010 ikäluokan 21.4.2019 järjestämään pääsiäisturnaukseen.

Turnaukseen osallistuu 24 peliryhmää kahdeksasta eri joukkueesta.

Turnaus on jaettu kahteen 12 joukkueen turnaukseen. Molemmissa turnauksissa noudatetaan samaa ottelukaaviota ja samoja sääntöjä.

Joukkueet jaetaan neljän joukkueen alkulohkoihin (3 lohkoa / turnaus), jossa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan (kaikille 3 ottelua). Alkulohkojen jälkeen muodostetaan jatkolohkot siten, että lohkoykköset (3 kpl) omaan, lohkokakkoset omaan jne. Jatkolohkoissa pelataan yksinkertainen sarja (kaikille 2 ottelua). Kaikille joukkueille tulee turnauksessa yhteensä 5 ottelua.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ne ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava valmiina odottamassa kentälle pääsyä 5 minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa. Pelien jälkeen suoritetaan loppukättelyt – TURNAUKSESSA EI VAIHDETA JOUKKUEIDEN KESKEN TSEMPPARITUOTTEITA. Turnauksessa jaetaan 1 turnaustsemppari palkinto / peliryhmä. Joukkueita pyydetään ilmoittamaan omien peliryhmiensä turnaustsempparit toimitsija-aitioon viimeistään ko. peliryhmän viimeisen pelin aikana – tällöin turnaustsempparit voidaan kuuluttaa viimeisen pelin päätyttyä ja kyseinen henkilö palkita jäällä.

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliigasääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa. Ottelut pelataan puolikkaalla kentällä. Maaleina käytetään normaalikokoisia jääkiekkomaaleja ja pelikiekko on musta. Ottelut pelataan 4 vs 4 kenttäpelaajalla + maalivahdit.

Turnaus on tarkoitettu v. 2010 syntyneille ja nuoremmille pelaajille. Mikäli turnaukseen osallistuvissa seuroissa harjoittelee ja pelaa 10 -ikäluokassa esim. 09 -syntyneitä, tasoltaan 10 -ikäluokkaan kuuluvia pelimiehiä, tulee näistä ilmoittaa turnausorganisaatiolle etukäteen. "Yli-ikäiset" pelaajat tulee myös sijoittaa niin, että he jakaantuvat useampaan peliryhmään, mikäli mahdollista. Tyttöpelaajien kohdalla noudatetaan SJL:n käytäntöjä.

Ottelun kulku, peluuttaminen ja muut pelaamiseen liittyvät säännöt

HUOM! Ottelukaavion otteluparin ensin mainittu joukkue on ko. pelin kotijoukkue ja näin ollen pelaa myös kotipaidoissa.

Mikäli seuralla on turnauksessa useampi peliryhmä, pyydetään näistä muodostamaan tasavahvat joukkueet. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille sekä otteluiden tuomareille. Ottelun tuomarin tulee itse huomattuaan tai saatuaan ilmoituksen, huomauttaa rikkeen tehnyttä joukkuetta ja pyytää korjaamaan tilanne välittömästi esimerkiksi vaihtamalla kentällä olevia pelaajia.

Ottelun kesto on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen yhteydessä. Vaihdot tapahtuvat 2 minuutin välein äänimerkillä. Vaihdot suoritetaan ns. lentävinä vaihtoina eikä peliä keskeytetä vaihtojen vuoksi. Peli jatkuu automaattisesti pelinohjaajan heittämällä kirikiekolla. Mikäli kentälle jää ns. tuplaava pelaaja tulee hänenkin käydä kopauttamassa oman vaihtoaition laitaa mailalla ennen kuin voi lähteä tavoittelemaan kirikiekkoa. Mikäli vaihdon yhteyteen on tullut maali, aloitetaan peli keskialoituksena kuten aina maalin jälkeen.

Maalin tai odottamattoman katkon jälkeen peli käynnistetään keskialoituksella. Maalivahdin sulkiessa kiekon, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen peruuttamaan puoleen väliin kenttää, jotta puolustava joukkue voi rauhassa käynnistää pelin oman maalin takaa.

Mikäli pelinohjaaja havaitsee kentällä jäähyn arvoisen rikkeen hän viheltää pelin poikki ja käy rikkeen läpi rikkoneen pelaajan kanssa. Mikäli teko on toistuva tai törkeä voidaan rikkonut pelaaja saatella vaihtoaitioon ennenaikaisesti. Näin tapahtuessa rikkonut joukkue saa laittaa toisen pelaajan rikkoneen pelaajan tilalle jäälle eli alivoimaa ei pelata. Virheiden toistuessa ottelun aikana on pelinohjaajalla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.

Kello pysäytetään, mikäli olosuhteet estävät pelin jatkamisen (kuten välilaidan kaatuminen kokonaan tms.). Pelinohjaaja päättää pelikellon pysäyttämisestä. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa.

Pelinohjaajina turnauksessa toimivat 2004 syntyneet Kiekko-Vantaan omat juniorit. Pelattavat ottelut ovat lasten pelejä joten kaikki huuteleminen tai huono käytös pelinohjaajia, vastustajia tai muita paikallaolijoita kohtaan on ehdottoman kiellettyä. Pelinohjaajilla sekä turnausorganisaatiolla on oikeus poistaa huonosti käyttäytyvät aikuiset jäähallin tiloista – niin vaihtoaitiosta kuin katsomostakin. Mikäli esim. tuomaritoiminnassa on jotakin huomautettavaa voi asiasta tulla keskustelemaan asiallisesti pelitoimistoon.

Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

Pisteet ja sijoittuminen lohkoissa

Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Mikäli kaksi tai useampi joukkue lohkossa päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitus seuraavassa järjestyksessä:

1. Lohkon otteluiden maaliero

2. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

3. Keskinäisten otteluiden pisteet

4. Keskinäisten otteluiden maaliero

5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6. Arpa

Turnaustoimisto ja ottelupöytäkirjat

Kaikissa ongelmissa voi kääntyä turnaustoimiston puoleen. Turnaustoimisto sijaitsee Trio Areenan aitiossa. Ottelupöytäkirjoista huolehtii turnauksen järjestäjä. Muutokset pelaajaluetteloihin tulee tehdä turnauksen aikana turnaustoimistoon.

Vastuut

Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella joukkueen pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassa oleva vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista, tai muista vahingoista. Pelaajien on pidettävä kypärä ja kaikki muut jääkiekkovarusteet päällä aina jäällä ja vaihtoaitiossa ollessaan.

Palkinnot

Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja palkitaan mitalilla. Mitaleita on varattu 13 kpl / joukkue. Järjestäjät ovat lisäksi hankkineet jokaiselle joukkueelle yhden turnaustsemppari -palkinnon.  Molemmissa turnauksissa (aamupäivä- ja iltapäiväturnaus) parhaalle joukkueelle jaetaan pokaali.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2019 GameResultsOnline.com