Turnaussäännöt Kiekko-Vantaan Itä 2010 ikäluokan 2.4.2018 järjestämään pääsiäisturnaukseen.
Turnaukseen osallistuu 24 peliryhmää yhdeksästä eri joukkueesta.
Turnaus on jaettu kahteen 12 joukkueen turnaukseen. Molemmissa turnauksissa noudatetaan samaa ottelukaaviota ja samoja sääntöjä.
Joukkueet jaetaan neljän joukkueen alkulohkoihin (3 lohkoa / turnaus), jossa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan (kaikille 3 ottelua). Alkulohkojen jälkeen muodostetaan jatkolohkot siten, että lohkoykköset (3 kpl) omaan, lohkokakkoset omaan jne. Jatkolohkoissa pelataan yksinkertainen sarja (kaikille 2 ottelua). Kaikille joukkueille tulee turnauksessa yhteensä 5 ottelua.
Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ne ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava valmiina odottamassa kentälle pääsyä 5 minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa. Pelien jälkeen suoritetaan loppukättelyt ja mahdollisten viirien tms. vaihto. Tämän jälkeen joukkueet siirtyvät pois kentältä ja seuraavien otteluiden joukkueet voivat tulla kentälle.
Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliigasääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa. Ottelut pelataan puolikkaalla kentällä. Maaleina käytetään normaalikokoisia jääkiekkomaaleja ja pelikiekko on musta. Ottelut pelataan 5 vs 5 kenttäpelaajalla + maalivahdit.
Turnaus on tarkoitettu v. 2010 syntyneille ja nuoremmille pelaajille. Mikäli turnaukseen osallistuvissa seuroissa harjoittelee ja pelaa 10 -ikäluokassa esim. 09 -syntyneitä, tasoltaan 10 -ikäluokkaan kuuluvia pelimiehiä, tulee näistä ilmoittaa turnausorganisaatiolle etukäteen. "Yli-ikäiset" pelaajat tulee myös sijoittaa niin, että he jakaantuvat useampaan peliryhmään, mikäli mahdollista. Tyttöpelaajien kohdalla noudatetaan SJL:n käytäntöjä.
Ottelun kulku
Ottelun kesto on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Vaihdot suoritetaan 2 minuutin välein. Ottelun toimitsija katkaisee pelin ilmoittamalla vaihdosta joko summerilla tai kuuluttamalla "vaihto"/"aika”. Peli käynnistetään vaihdon jälkeen keskialoituksella. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen yhteydessä.
Maalin tai odottamattoman katkon jälkeen peli käynnistetään keskialoituksella. Maalivahdin sulkiessa kiekon, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen peruuttamaan puoleen väliin kenttää, jotta puolustava joukkue voi rauhassa käynnistää pelin oman maalin takaa.
Kello pysäytetään, mikäli olosuhteet estävät pelin jatkamisen (kuten välilaidan kaatuminen kokonaan tms.). Pelinohjaaja päättää pelikellon pysäyttämisestä. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa.
Pisteet ja sijoittuminen lohkoissa
Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Mikäli kaksi tai useampi joukkue lohkossa päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitus seuraavassa järjestyksessä:
1. Lohkon otteluiden maaliero
2. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
3. Keskinäisten otteluiden pisteet
4. Keskinäisten otteluiden maaliero
5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
6. Arpa
Peluuttaminen ja muut pelaamiseen liittyvät säännöt
Mikäli seuralla on turnauksessa useampi joukkue, pyydetään muodostamaan tasavahvat joukkueet. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille sekä otteluiden tuomareille. Ottelun tuomarin tulee itse huomattuaan tai saatuaan ilmoituksen, huomauttaa rikkeen tehnyttä joukkuetta ja pyytää korjaamaan tilanne välittömästi esimerkiksi vaihtamalla kentällä olevia pelaajia.
Joukkueiden toimihenkilöiden tulee noudattaa pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja. Tuomarit huomauttavat joukkueiden toimihenkilöitä tarvittaessa epäasiallisesta käytöksestä. Toimihenkilön, jota tuomari joutuu toistuvasti huomauttamaan epäasiallisesta käytöksestä, tulee tuomarin pyynnöstä siirtyä loppupelin ajaksi hallin ulkopuolelle. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.
Rangaistukset
Rangaistuksissa noudatetaan Leijonaliigan sääntöjä. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkeen tehneelle pelaajalle katkon syy. Toistuvasta rikkeestä saman vaihdon aikana voi tuomari vaihtaa pelaajan toiseen pelaajaan. Rikkonut pelaaja on jälleen vapaa osallistumaan peliin seuraavassa vaihdossa.
Virheiden toistuessa ottelun aikana on tuomarilla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.
Turnaustoimisto ja ottelupöytäkirjat
Kaikissa ongelmissa voi kääntyä turnaustoimiston puoleen. Turnaustoimisto sijaitsee Trio Areenan aitiossa. Ottelupöytäkirjoista huolehtii turnauksen järjestäjä. Muutokset pelaajaluetteloihin tulee tehdä turnauksen aikana turnaustoimistoon.
Vastuut
Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella joukkueen pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassa oleva vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista, tai muista vahingoista. Pelaajien on pidettävä kypärä ja kaikki muut jääkiekkovarusteet päällä aina jäällä ja vaihtoaitiossa ollessaan.
Palkinnot
Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja palkitaan mitalilla. Mitaleita on varattu 13 kpl / joukkue. Järjestäjät ovat lisäksi hankkineet jokaiselle joukkueelle yhden turnaustsemppari -palkinnon. Molemmissa turnauksissa (aamupäivä- ja iltapäiväturnaus) parhaalle joukkueelle jaetaan pokaali.