Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Lilliputti 2024

15.3. - 17.3.2024 Oulu, Oulunsalon Jäähalli | Suomi

Säännöt

Lilliputti-turnaus 2024 Säännöt


OTTELUIDEN PELAAMINEN
Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen maali punaviivan tuntumassa. Puolia ei vaihdeta. Kentät on erotettu välilaidalla. Kotijoukkueeksi merkitty joukkue sopii tarvittaessa vierasjoukkueen kanssa pelipaidan värin. 

Otteluiden pistejako alkusarjassa: pisteet voitosta 2 - pisteet tasapelistä 1 - tappio 0 pistettä.

Jatkopelien ja sijoitusotteluiden päättyessä tasatulokseen, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailussa “kerrasta poikki” -periaatteella pari kerrallaan. Mitaliotteluiden voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin joukkueesta. Jos ottelu on kolmen pelaajaparin jälkeen edelleen tasan, jatketaan “kerrasta poikki” -periaatteella pari kerrallaan. Voittomaalikilpailun aloittaa vierasjoukkue.

 

KIEKKO JA MAALIT
Turnauksessa pelataan sinisillä kiekoilla, pieniin maaleihin.

PELAAJIEN LUKUMÄÄRÄ
Ottelut pelataan 4 vs 4 kenttäpelaajalla sekä maalivahdilla.

TUOMAROINTI
Turnauksen tuomariston muodostaa K-Laser U8-2016 joukkueen pelaajien vanhemmat. Ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla.

KULKU KENTÄLLE/KENTÄLTÄ
Joukkueiden tulee olla valmiina peliin 5 minuuttia ennen ottelun alkua. Peleihin tulevat joukkueet voivat mennä vaihtoaitioihin vasta, kun edelliset ovat sieltä poistuneet. Kopeista 3, 4 ja 5 kulku kentälle toimitsija-aition puoleisesta päädystä. 

OTTELUN KESTO, VAIHDON PITUUS
Ottelut kestävät 24 minuuttia. Vaihdonmerkkinä 2 min välein automaattinen summeriääni, jonka jälkeen pelaajat luopuvat heti kiekosta ja luistelevat vaihtoon, jonka jälkeen seuraavat pelaajat kummastakin joukkueesta vaihtuvat peliin. Vaihtojen jälkeen peli jatkuu keskialoituksella. Tuomari pudottaa kiekon molempien joukkueiden ensimmäisten pelaajien saapuessa aloituspisteelle.

PELIN KÄYNNISTÄMINEN
Maalivahdin sulkiessa kiekon, hyökkäävä joukkue siirtyy omalle kenttäpuoliskolle. Maalivahti laittaa kiekon maalin taakse (mahdollisesti tuomarin avustuksella),
puolustava joukkue lähtee hyökkäämään ja ottelu jatkuu. Kiekon mennessä keskilaidan yli tuomari heittää kiekon peliin keskilaidan lähettyville. Otteluiden alussa sekä maalien ja tuomarin viheltämän pelikatkon jälkeen peli jatkuu aloituksella pelialueen keskeltä.


MAALINTEKIJÄT JA TILASTOINTI
Otteluissa maalintekijöitä ei tilastoida pöytäkirjaan. Sähköisiin ja paperisiin asiakirjoihin ei tehdä muutoksia peliajan jälkeen. Maalit lasketaan ja maalintekijät kuulutetaan.


YLI-IKÄISET PELAAJAT JA SAMAN SEURAN ERI JOUKKUEET
 Yli-ikäisen pelaajan nimen perään merkitään ”Y” ottelupöytäkirjaan. Vain yksi Y-pelaaja saa olla kerrallaan kenttäpelaajana kentällä. Yhteensä Y- pelaajia saa olla joukkueessa kolme. Kokoonpanoja ilmoittaessa Gameresultsiin, luvattu Y-ikäisen pelaajan nimen perään tulee merkata (Y). Jos turnauksen aikana ilmenee, että Y-ikäistä pelaaja ei ole aiemmin ilmoitettu turnauksen järjestäjälle ja sovittu erikseen osallistumisesta tai havaitaan, että Y-pelaaja, joka on luvattu ja selkeästi erottuu pelillisesti joukkuetta taidoillaan ja kyvyillään vahvistavana, voidaan tässä tapauksessa turnauspäällikön ja/tai turnauksen Joryn päätöksellä mitätöidä joukkueen tulokset joko yksittäisen ottelun tai koko turnauksen osalta.Pelaajien kierrättäminen saman seuran eri joukkueissa turnauksen aikana on kiellettyä. Maalivahdin loukkaantumis- tai sairaustapauksissa maalivahtia voi kierrättää saman seuran eri joukkueissa. Tällaiselle tapaukselle pitää kuitenkin aina ennen vaihdosta käydä hakemassa turnauspäällikön lupa. Mikäli turnaukseen osallistuu samasta seurasta useampia joukkueita, tulee joukkueiden olla keskenään mahdollisimman tasavahvoja. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana.


RIKKEET, KURINPITOTOIMET JA EPÄSELVYYDET OTTELUISSA
Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki. Rikkoneelle pelaajalle kerrotaan katkon syy ja poistetaan hänet ko. vaihdosta. Tilalle tulee seuraava vuorossa oleva pelaaja (ei siis alivoimapeliä). Vaihdon jälkeen peli jatkuu keskialoituksella. Jos rike on rangaistuslaukauksen arvoinen, suoritetaan lisäksi rangaistuslaukaus. Rikkonut pelaaja voi osallistua seuraavaan vaihtoonsa normaalisti. Jos joku pelaaja tekee pelin aikana toistuvasti rikkeitä hyödyntäen rangaistuksen puuttumista, tulee pelinohjaajan poistaa pelaaja ottelun loppuajaksi.


KURINPITOTOIMET TOISEN PELAAJAN TAHALLISEEN VAHINGOITTAMISEEN TAI
VAHINGOITTAMIS YRITYKSEEN LIITTYVISSÄ TAPAUKSISSA
Mikäli pelaaja syyllistyy ottelun aikana toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, tuomari voi tuomita pelaajalle ottelurangaistuksen. Mikäli pelaaja syyllistyy törkeään toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen tai syyllistyy toistamiseen toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, voi ottelun tuominnut tuomari yhdessä turnauspäällikön ja/tai turnaus-sihteerin kanssa langettaa pelaajalle yhden tai kahden ottelun pelikiellon tai sulkea pelaajan pois turnauksesta.


EPÄSELVYYDET OTTELUISSA
Epäselvissä tapauksissa joukkueella on oikeus tehdä kysely ottelun jurylle. Kysely on tehtävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Kysely tehdään kirjallisesti, se osoitetaan turnauspäällikölle ja jätetään kisakansliaan. Kyselystä peritään 150€ käsittelymaksu. Mikäli kysely johtaa toimenpiteisiin, käsittelymaksu palautetaan.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com