Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kiekko-Laser U14 Syysturnaus

26.8. - 28.8.2022 Vuokatti Areena | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnauspelaajat, määrä ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2009 tai myöhemmin.  Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Turnausmuoto ja turnausjoukkueet

Turnaus pelataan AAA ja AA -tasosarjoina. AAA sarjaan osallistuu kymmenen ja AA sarjaan kahdeksan joukkuetta.

Alkusarja

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista tasosarjansa alkulohkon joukkuetta vastaan. Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

 1. Pisteet
 2. Lohkon otteluiden maaliero
 3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
 4. Keskinäisten otteluiden pisteet
 5. Keskinäisten otteluiden maaliero
 6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
 7. Rangaistukset (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)
 8. Arpa

Sijoitusottelut

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan välierät ja mitaliottelut turnauskaavion mukaisesti.

AAA-sarjassa sijoista 5.-7. pelaavat molempien lohkojen 3. sijoittuneet joukkueet ja lohkossaan paremmin sijoittunut 4. joukkue. Paremmuus katsotaan ylemmän kappaleen sääntöjen mukaan, poislukien sääntökohdat keskinäisistä otteluista. Sijoista 8.-10. pelaavat huonommin sijoittunut 4. joukkue ja lohkoissa 5. sijoittuneet joukkueet.

AA-sarjassa lohkojen kaksi (2) parasta joukkuetta etenevät semifinaaleihin. Lohkossa sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat “sijoitusvälierän”. Sijoitusvälierän voittajat jatkavat pelaamaan sijoista 5. ja 6. ja häviävät sijoista 7. ja 8.

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

 • Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
 • Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.
 • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.
 • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Erätauko 1 min. Kokonaisotteluaika max 45min.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa.

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (=vierasjoukkue), elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Kainuun jääkiekkotuomarit ry:n viralliset tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassa olevia U14-junioreiden kilpailu- ja erityissääntöjä sekä IIHF:n sääntökirjaa.

Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden tuomarien päätöksellä.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sarjassa palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva vakuutus SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Järjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. Pukukopeissa ja toimitsija-aitioissa on yhteystiedot ensiapuun.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan mikäli vastalause todetaan aiheelliseksi.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2023 GameResultsOnline.com