Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kiekko-Espoo EPS U9 Puustelli Cup 2024

28.4.2024 Espoonlahden jäähalli, Forum, Espoonlahden jäähalli, HH | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliigasääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa. Ottelut pelataan puolikkaalla kentällä. Maaleina käytetään normaalikokoisia jääkiekkomaaleja ja pelikiekko on musta. Ottelut pelataan 4 vs 4 kenttäpelaajalla + maalivahdit. Turnaus on tarkoitettu 2015 syntyneille ja sitä nuoremmille pelaajille. Turnauksessa ei ole tasoryhmiä. Mikäli samasta seurasta osallistuu useampi joukkue, toiveena on, että nämä joukkueet muodostetaan tasaväkisiksi. Jokainen pelaaja palkitaan.

Turnauskaavio

Turnaus pelataan 16 joukkueen kesken siten, että joukkueet jaetaan neljään alkulohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Tämän jälkeen pelataan 1. sijoitusottelukierros, jossa kohtaavat toisissa alkulohkoissa samoille sijoille päätyneet joukkueet. Tämän kierroksen voittajat ja häviäjät kohtaavat vastaavan ottelun voittajat ja häviäjät finaalikierroksella, jolloin selviää lopullinen sijoitus. Kaikille joukkueille tulee siis 5 ottelua ja jokainen ottelu merkitsee. Otteluiden tulokset ja turnauskaavion eteneminen ovat seurattavissa gameresultsonline.com turnaussivulta. 

Pelin kulku ja säännöt

Joukkueiden tulee huolehtia, että pelaajat ovat 5 min ennen ottelun alkua valmiina odottamassa pääsyä kaukaloon. Ottelun kesto on 24 minuuttia suoraa aikaa. Vaihdon pituus on 2 minuuttia ja vaihdosta ilmoitetaan summerilla ja/tai kuuluttamalla. Vaihdon jälkeen peliä jatketaan keskialoituksella heti, kun molempien joukkueiden pelaajat ovat päässeet vaihdosta omalle kenttäpuoliskolleen.

Maalin tai odottamattoman katkon jälkeen peli käynnistetään keskialoituksella. Maalivahdin sulkiessa kiekon, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen vetäytymään, jotta puolustava joukkue voi rauhassa käynnistää pelin oman maalin takaa.

Rikkeen tapahtuessa pelinohjaaja viheltää pelin poikki ja selittää rikkeen rikkoneelle pelaajalle. Mikäli rike on merkittävä, voidaan rikkonut pelaaja ohjata ennenaikaisesti vaihtoon, josta hänet korvataan seuraavan vaihdon pelaajalla. Mikäli pelaaja hyväksikäyttää jäähyttömyyttä rikkoen toistuvasti, voidaan hänet poistaa pelistä kokonaan. Rikkeen jälkeen peliä jatketaan rikotun joukkueen toimesta oman maalin takaa tai neutraalilta alueelta.

Mikäli jossakin ottelussa on poikkeuksellisen suuret tasoerot, keskeytetään tilastointi 10 maalin eroon ja tappiolla olevalle joukkueelle annetaan mahdollisuus peluuttaa 5. kenttäpelaajaa loppupelin ajan. Ottelun lopputulokseksi merkitään tilanne sellaisena, kun se oli tässä vaiheessa.

Pelattavat ottelut ovat lasten pelejä, joten kaikki huuteleminen tai huono käytös pelinohjaajia, vastustajia tai muita paikallaolijoita kohtaan on ehdottoman kiellettyä. Pelinohjaajilla sekä turnausorganisaatiolla on oikeus poistaa huonosti käyttäytyvät aikuiset jäähallin tiloista – niin vaihtoaitiosta kuin katsomostakin. Mikäli esim. tuomaritoiminnassa on jotakin huomautettavaa, voi asiasta tulla keskustelemaan asiallisesti turnaustoimistoon. 

Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden välittömässä läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta ja/tai katseluun tarkoitetuilta paikoilta.

Lohkojen pistelasku

Voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen. Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitukset seuraavien sääntöjen mukaan esitetyssä järjestyksessä:

  1. Pisteet
  2. Keskinäinen ottelu
  3. Lohkon otteluiden maaliero
  4. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  5. Keskinäisen ottelun maaliero
  6. Keskinäisen ottelun tehdyt maalit
  7. Arpa

Sijoitusotteluiden voittaja

Sijoitusottelut eivät voi päättyä tasatilanteeseen. Mikäli peli on tasan peliajan täytyttyä, haetaan voittaja voittomaalikilpailulla. Ensin paras kolmesta laukojasta menetelmällä ja mikäli sen jälkeen tilanne on edelleen tasan, jatketaan pari kerrallaan. Laukojat ovat kunkin joukkueen vapaasti valittavissa peliin osallistuneista pelaajista.

Turnaustoimisto

Saapuessanne turnauspaikalle tulkaa ensimmäiseksi joukkueenjohtajanne toimesta ilmoittautumaan turnaustoimistoon, josta saatte tiedon pukukopista ja pelipaikoista sekä pelipassit ja mitalit. Turnaustoimiston löydätte Forum-hallin toisesta kerroksesta. (kahvion puoleisen päädyn katutason ovesta sisään ja kierreportaat yläkertaan.) Turnaustoimistosta saatte myös avun turnauksen aikana mahdollisesti ilmeneviin kysymyksiin. Mikäli kokoonpanoihinne tulee muutoksia turnauspäivänä tai sitä edeltävänä päivänä, tulkaa ilmoittamaan niistä turnaustoimistoon.

Vastuut

Jokainen joukkue vastaa siitä, että kaikilla sen pelaajilla ja toimihenkilöillä on voimassaoleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Pelaajien on kaikissa tilanteissa pidettävä kaikki varusteet päällä jäällä ollessaan. Mikäli tarvitaan huoltotoimia, suoritetaan ne vaihtoaitiossa/pukusuojassa tilanteen mukaan.

Ensiapu

Hätätilanteessa soita 112 ja kutsu apua.

ESPOONLAHDEN JÄÄHALLI
Espoonlahdentie 2-4
02320 Espoo

Pienempien haavereiden osalta hallilla päivystää ensiaputiimi, johon saa yhteyden turnaustoimiston, hallivastaavan tai toimitsijoiden kautta. Myös suora kontakti on mahdollinen.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com