Powered by GameResultsOnline.com tournament management

TÄYNNÄ - Kivikova Lions Cup 2023 U11

14.4. - 16.4.2023 Espoo | Suomi

Turnaussäännöt ja jury

 

Säännöt

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) U11-junioreiden sääntöjä seuraavin poikkeuksin:

Sarjat ja peliasut

Turnauksessa on kaksi sarjatasoa: kilpa- ja haastajasarjat.

Kumpaakin sarjaan osallistuu enintään 12 joukkuetta. Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä peliasua ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaihtaa tarvittaessa pelipaitaa. Jokaiselle joukkueelle tulee (vähintään) 4 ottelua.

Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittautuu turnaustoimistossa saapuessaan ja lähtiessään turnauksesta. Ilmoittautumisen yhteydessä saa tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta ja mahdollisista muutoksista.

Pelipäivät ja paikka

Turnaus on kaksipäiväinen la-su 7.-8.5., minkä lisäksi muutama paikallisjoukkueen peli pelataan jo perjantaina 6.5. Pelipaikkana on Espoon Matinkylän jäähallit, sekä harjoitushalli että uusi Ilmatar areena.

Yli-ikäiset

Poikkeukset mahdollisia, mutta niistä sovittava etukäteen turnauksen järjestäjän kanssa.

Peliaika ja rangaistukset

Peliaika turnauksen peleissä on 2 x 15 min tehokasta aikaa, kokonaispeliaika 45 minuuttia. Erätauko 1 min. Ottelu voi päättyä alkusarjassa kesken toisen erän, jos kokonaisaika tulee täyteen. Puolivälierät (+10 min kok.kesto), välierät (+15 min kok.kesto) ja mitalipelit pelataan loppuun saakka.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat valmiina hyvissä ajoin ennen oman ottelun alkua (min. 5 min ennen paikalla). Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon tai edellisen ottelun päättymisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Kokonaisajan vuoksi aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Turnauksessa on käytössä 1 minuutin, 5 minuutin ja 10 minuutin rangaistukset.

Turnaustapa

Turnauksessa on kummassakin sarjassa neljä 3 joukkueen lohkoa. Jokaisessa lohkossa pelataan yksinkertainen sarja (2 ottelua). 

  • Lohkojen sijoitusottelut pelataan lohkon sijoitusten mukaan seuraavasti: Puolivälierät: 1.lohkon 1. sijottunut pelaa 3.lohkon 2 vastaan, 2.lohkon 1.sijoittunut neljännen lohkon 2.sijoittunutta vastaan jne. Välierät pelataan puolivälierien voittajien kesken ja sieltä voittajat Finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Puolivälierien häviäjät pelaavat sijoitusottelut sijoista 5.-8., jossa sijoitusotteluiden voittajat pelaavat sijoituksesta 5. ja häviäjät sijoituksesta 7.
  • Alkulohkojen kolmannet pelaavat loppusarjan, jossa pelataan muiden lohkojen kolmansia joukkueita vastaan sijoituksista 9.-12.

Kaikille joukkueille tulee näin ollen viisi ottelua.

Voitetusta ottelusta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjoissa ottelu voi päättyä tasan. Sijoituspeleissä ottelun päättyessä tasan, pelataan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailussa pelataan kerrasta poikki menetelmällä 1 pari kerrallaan. Ottelun voittaja ratkeaa, kun vain toisen joukkueen pelaaja tekee maalin. Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun.

Yksityiskohtainen ottelukaavio on nähtävissä tulospalvelujärjestelmässä. 

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määritetään seuraavasti:

1. Pisteet

2. Lohkon otteluiden maaliero

3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

4. Keskinäisten otteluiden pisteet

5. Keskinäisten otteluiden maaliero

6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

7. Arpa

 

Turnauksen tuomaristo, suuret rangaistukset ja jury

1. Tuomarit
Otteluiden tuomareina toimivat Helsingin Erotuomarikerhon tuomarit.

2. Rangaistukset

Jos pelaaja saa kaksi 10 min tai 5+20 min tai 20 min epäurheilijamaisesta käytöksestä hänet suljetaan pois seuraavasta pelistä. Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen OR asia käsitellään alueen/liton kurinpitäjälla ja turnauksen jury voi määrittää pelaajalle ottelurangaistuksen tai sulkea pelaajan ulos turnauksesta.

3. Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätos on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestäturnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnausvastaavat Anna Elo ja Mika Lappalainen, tuomarivastaava Olli Luoma sekä tuomari Daniel Österholm. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria ja/tai pelanneita joukkueita. 

Hyväksyessään vastalauseen juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

8. Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

9. Turnauksen henki - Fair Play

Joukkueilta - pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä - edellytetään esimerkillistä Fair Play henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina lapsille.

Häiriökäyttäytymisen johdosta järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään SJL:n sääntöjen mukaan.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2023 GameResultsOnline.com