Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Harrasteturnaus

18.4.2015 Sastamala/jäähalli | Suomi

Säännöt

Keikyän yritys ry ja Vammalan jääkiekkoerotuomarit ry:n harrasteturnaus 18.4.2015

Turnaus säännöt harrasteturnaus säännöt:

Harrasteturnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta. Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia Harrastekiekko sääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaus / peli sääntöjen kanssa.

Kenttä pelaajan kypärä:

Kaikkien 31.12.1968 jälkeen syntyneiden pelaajien tulee käyttää hyväksyttyä visiiriä tai hyväksyttyä kokokasvosuojusta. Visiiri ei saa olla muille pelaajille vaarallisella tavalla asennettuna. Pelipaikka, ajankohta: Alku sarja yksinkertainen, sijoitus ottelut ja välierät sekä finaali ja pronssipeli. Järjestää Keikyän yritys ry yhdessä Vammalan jääkiekkoerotuomarit ry:n kanssa. Harrasteturnauksen pelit pelataan 18.4.2015 Vammalan jäähallissa.

Ottelujärjestys:

Harrasteturnaukseen otetaan kuusi joukkuetta, jotka jaetaan kahteen lohkoon. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. Jokainen joukkue pelaa kolmesta neljään peliä, pelit pelataan 18.4.2015.   

Pelaajaluettelot ja ottelupöytäkirjat:  

Joukkueet täyttävät omat pelaajaluettelonsa. Ohjeet täyttämisestä lähetetään Keikyän yrityksen toimesta joukkueiden johtajille. Ottelupöytäkirjat ovat saatavilla tunti ennen turnauksen alkua ja sähköpostitse joukkueen johtajille.

Erotuomarit:

Vammalan erotuomarit nimeävät tuomarit Turnaukseen.     

Toimitsijat:  

Keikyän yritys ry hoitaa kaikki turnauksen toimitsijatehtävät.

Palkinnot:

Kolme parasta joukkuetta palkitaan.   Pukukopit: Joukkue saa pukukopin käyttöönsä kokoturnauksen ajaksi. Pukukoppijako selviää turnaus paikalla. Mikäli kopissa on löytötavaraa joukkueen sinne saapuessa, se on vietävä heti turnaustoimistoon. Varustettuna koppi?  ja kellonaikatiedoilla. Varusteista ja etenkin mailoista on syytä pitää hyvää huolta ja estää ennakolta mahdolliset katoamiset.    Joukkueen on oltava pelivalmiina 5 min. ennen ottelun alkamista jäälle johtavalla käytävällä.  

Sijoittuminen:

Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen järjestys seuraavassa järjestyksessä: keskinäisten otteluiden pisteet, keskinäisten otteluiden maaliero, keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, maaliero kyseisessä lohkossa, tehdyt maalit kyseisessä lohkossa ja arpa.   

Jatko?ottelujen pelaaminen:

Jatkopelit: Lohko a1 kohtaa b2 ja b1 kohtaa a2. Näiden otteluiden voittajat menevät finaalin ja häviäjät pronssipeliin. Lohko a3 kohtaa b3 pelaavat sijoituksesta (5?6).  

Peliaika ja kentälliset:

Peliaika on 30 minuuttia (suoraa aikaa). Joukkueilla kentällä samanaikaisesti 1 maalivahti ja 5 kenttäpelaajaa.   Joukkueen on saavuttava vaihtoaitioon pelivarusteissa 2 minuuttia ennen pelin alkamisaikaa. Joukkue, joka ei ole ajoissa paikalla, tuomitaan hävinneeksi 5?0. Järjestäjillä on oikeus tarvittaessa muuttaa ottelun ajankohtaa.   Kahden viimeisen minuutin aikana kello pysäytetään jos tulee pitkä viivytys peliin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan joukkueille riittävän ajoissa (n. 2 vrk. etukäteen). Joukkueen tulee hoitaa vaihdot mahdollisimman ripeästi. Maalinteon jälkeinen tuulettaminen on sallittu vain maalin tehneelle kentälliselle. Mikäli muut pelaajat osallistuvat tuulettamiseen kentällä, määrätään joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä.

Paremmuuden ratkaiseminen tasapisteissä:

Turnauksen alkulohkojen ottelut pelataan sarjamuotoisina. Mikäli lohkossa tai sarjassa kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee keskinäisen paremmuuden: 1. Keskinäisen ottelun tulos 2. maaliero 3. Arpa

Rangaistukset:

Rikkeen tapahtuessa tuomari katkaisee pelin ja näyttää rikkeen.( Pienet rangaistukset jäähy 3 min, isosta rangaistuksesta ottelurangaistus(suihkuun) ja rikkonut pelaaja suljetaan turnauksesta).  

Pelaajamäärä ja ottelutuomarit:

Pelaajien enimmäismäärää ei ole rajoitettu. Tuomarina pelissä toimii Vammalan erotuomarikerhon tuomarit. Jury: Juryyn kuuluu kolme jäsentä.

Vastuut:

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista.   Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva lisenssi ja vakuutus.

Muut säännöt:

Muilta osin turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia virallisia sääntöjä. Sääntöihin liittyvistä kurinpidollisista toimenpiteistä vastaa turnauksen jury, jonka kokoonpano on:   

Petri Rantapelkonen    Mikko Kankaanpää    Mikko Harjunen   

Mahdolliset vastalauseet on jätettävä turnaustoimistoon kirjallisina viimeistään 30 min. ottelun päättymisen jälkeen. Juryn päätös on lopullinen. HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2014-2015

1. Yleistä Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

2. Varusteet Kypärät ja kasvosuojukset Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla valmistettu 1985 tai sen jälkeen (näyttövelvollisuus on kypärän käyttäjällä). Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.   Kaikkien 31.12.1968 jälkeen syntyneiden pelaajien tulee käyttää hyväksyttyä visiiriä tai hyväksyttyä kokokasvosuojusta.   Kaulasuojat ovat pakollisia. Maalivahdin varusteet Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002–2006 vaatimukset.

3. Lyöntilaukaus Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

4. Taklaaminen Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta. Laitataklaus, selästä taklaaminen ja päähän kohdistuvat taklaukset Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

5. Korkealla mailalla pelaaminen Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä. 6. Pienet rangaistukset Pienen rangaistuksen suuruus on 3 min. (suoraa aikaa). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään eikä myöskään tilannetta, jossa pelaajan sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen. Pienet käytösrangaistukset Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus.

7. Käytösrangaistukset (10 min.) Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen.

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset Ison rangaistuksen suuruus on 8 min. (suoraa aikaa). Ison rangaistuksen (5 min) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen käytöksestä ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

9. Yhtäaikaiset rangaistukset Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

10. Maalivahdin rangaistukset Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus käytöksestä, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan.

11. Pitkä kiekko Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen. 

GameResultsOnline.com
© 2024 GameResultsOnline.com