Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Turnauksessa noudatetaan U9 ikäluokan Leijonaliigasääntöjä.
Turnauksessa pelataan sinisellä kiekolla.
Joukkueet jaetaan neljään (4) alkulohkoon, joissa kussakin 4 joukkuetta. Alkulohkoissa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. Kaikille kolme (3) alkulohkon ottelua.
Alkulohkojen jälkeen lohkojen A ja B ensimmäiset pelaajat vastakkain. Vastaavasti lohkojen C ja D ensimmäiset pelaavat vastakkain. Näiden kahden ottelun voittajat pelaavat vielä toisen jatko-ottelun keskenään ja vastaavasti otteluiden häviäjät pelaavat toisen jatko-ottelu keskenään.
Lohkoissa toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet pelaavat vastaavalla tavalla kaksi (2) jatko-ottelua. Näin ollen kaikille turnauksessa mukana oleville joukkueille tulee yhteensä viisi (5) ottelua.
Pelit pelataan otteluohjelman mukaisesti kahdessa rinnakkaisessa kaukalossa puolikkaalla kentällä per peli, jolloin pääsääntöisesti samanaikaisesti pelataan neljää ottelua.
Joukkueiden/peliryhmien tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava pelivalmiina 5 min. ennen ottelun alkamista jäälle johtavalla käytävällä. Edellisen ottelun päättyessä seuraavien peliryhmien tulee siirtyä vaihtoaitioihin odottamaan. Mahdolliset viirit vaihdetaan loppukättelyjen yhteydessä.
Pelialue kattaa punaviivan ja kaukalon päädyn välisen alueen pitkittäin ja kaukalo jaetaan välilaidalla. Turnauksessa käytetään normaalikokoisia maaleja. Maalit sijoitetaan kentän oletettuun keskikohtaan noin 1,5 metrin päähän "päätylaidasta". Ottelut pelataan 4 vastaan 4 kenttäpelaajalla + maalivahdit. Turnauksen järjestäjä vastaa ajanotosta ja tulosseurannasta.
Ottelun kesto ja virallinen aika
Ottelun kesto on 24 minuuttia siten, että kelloa ei pysäytetä vaihdon ajaksi. Vaihto suoritetaan 2 minuutin välein. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin aluksi sekä maalin jälkeen. Maalivahdin sulkiessa kiekon tai kiekon lennettyä keskilaidan yli, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen riittävän pitkälle etäisyydelle puolustavan joukkueen maalista, jotta puolustava joukkue voi käynnistää pelin oman maalin takaa.
Ottelun toimitsija ilmoittaa vaihdosta kuuluttamalla "vaihto" tai pelikellon summerin ääni ilmoittaa vaihdon, jolloin joukkueet voivat avata vaihtoaition luukun vaihdossa oleville pelaajille. Vaihdon lopettavat pelaajat eivät koske "vaihto" kuulutuksen /summerin äänenjälkeen enää kiekkoon millä pelasivat vaan pyrkivät mahdollisimman ripeästi vaihtoaitioon. Vaihtoon luistelevat pelaajat eivät voi tahallisesti myöskään estää vaihdon aloittaneita uusia pelaajia. Vaihdosta tulevat pelaajat saavat välittömästi luukun auettua luistella tavoittelemaan kiekkoa minkä pelinohjaaja on jättänyt paikoilleen jäähyaitioiden puoleisen laidan läheisyyteen piirrettyyn ympyrään. Vaihdosta kentälle ryntäävät pelaajat EIVÄT siis jatka sillä kiekolla millä edellisen vaihdon lopettaneet pelasivat vaan jatkavat aina peliä laidan lähelle piirrettyyn ympyrään jätetyllä kiekolla. Pelinohjaaja poimii toisen kiekon ylös kun on ensin asettanut uuden kiekon merkityn pisteen sisään. Jos joku pelaajista jää pelaamaan peräkkäistä vaihtoa on hänen "vaihto" kuulutuksen / summerin äänen jälkeen luisteltava koskettamaan kädellä vaihtoaition oman luukun läheisyydessä laitaa ennen kuin kyseinen pelaaja voi osallistua alkaneen vaihdon peliin.
Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika.
Sijoittuminen lohkoissa Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi joukkuetta päätyy lohkossa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen järjestys seuraavassa järjestyksessä: Keskinäinen ottelu, maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa. Kolmen tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä sijoitus sarjataulukossa määräytyy seuraavasti: Maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa.
Sarjataulukon järjestyksen määräytyminen
1. Pisteet
2. Keskinäisten otteluiden pisteet
3. Keskinäisten otteluiden maaliero
4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
5. Lohkon otteluiden maaliero
6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
7. Arpa
Sijoitusotteluiden ratkaisu
Sijoitusotteluiden päättyessä tasan, varsinaisen peliajan jälkeen tai kokonaisajan täyttymisen vuoksi, suoritetaan voittomaalikilpailu ottelun voittajan selvittämiseksi välittömästi ottelun päätyttyä. Alkulohkoissa voittomaalikilpailua ei järjestetä, vaan ottelu voi päättyä tasan. Maalivahdit puolustavat samoja maaleja kuin pelissä. Ensimmäisen voittomaalilaukauksen suorittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Joukkueet asettavat kolme (3) pelaajaa voittomaalikilpailuun. Maalien ollessa tasan kolmen ensimmäisen pelaajan jälkeen, joukkueet asettavat yhden pelaajan vuorollaan suorittamaan laukausta, ja kilpailu päättyy, kun tasoittavan vuoron jälkeen joukkueiden välille on saatu maaliero. Sama pelaaja ei voi suorittaa toista voittomaalilaukausta ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja on suorittanut yhden voittomaalilaukauksen.
Pelipaidat
Perussääntönä on, että kotijoukkue pelaa tummilla ja vierasjoukkue vaaleilla pelipaidoilla. Otteluparin ensimmäiseksi mainittu joukkue on kyseisen ottelun kotijoukkue. Säännöstä voidaan tarvittaessa poiketa joukkueiden välisellä sopimuksella. Molemmat joukkueet voivat pelata tummilla pelipaidoilla, mikäli pelipaidan värit poikkeavat selvästi toisistaan.
Peluuttaminen ja muut pelaamiseen liittyvät säännöt
Turnaus kuuluu kaikille joukkueen pelaajille. Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille sekä ottelun tuomareille. Kaikkia joukkueessa mukana olevia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti ja tasaisin vuoroin. Tasapuolista peluuttamista on noudatettava joukkueen pelaajamäärästä riippumatta eli riippumatta siitä, onko peliryhmässä enemmän tai vähemmän kuin 11 pelaajaa. Ottelun tuomarin tulee itse huomattuaan tai saatuaan ilmoituksen, huomauttaa rikkeen tehnyttä joukkuetta ja pyytää korjaamaan tilanne välittömästi esimerkiksi vaihtamalla kentällä olevia pelaajia.
Joukkueiden toimihenkilöiden toivotaan noudattavan pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja. Tuomarit huomauttavat joukkueiden toimihenkilöitä tarvittaessa epäasiallisesta käytöksestä. Toimihenkilön, jota tuomari joutuu toistuvasti huomauttamaan epäasiallisesta käytöksestä, tulee tuomarin pyynnöstä siirtyä loppupelin ajaksi hallin ulkopuolelle. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.
Rangaistukset
Rangaistuksissa noudatetaan Leijonaliigan sääntöjä. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkeen tehneelle pelaajalle katkon syy. Kyseinen pelaaja myös poistetaan vaihtoon. Pelaaja on jälleen vapaa osallistumaan peliin seuraavassa vaihdossa.
Virheiden toistuessa on tuomarilla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.
Turnaustoimisto ja ottelupöytäkirjat
Kaikissa ongelmissa voi kääntyä turnaustoimiston puoleen.
Ottelupöytäkirjoista huolehtii turnauksen järjestäjä. Pöytäkirjanpito hoidetaan gameresultsonline.com järjestelmällä. Joukkueen tulee syöttää joukkueiden kokoonpanot järjestelmään ennen ensimmäistä ottelua. Jos turnauksen aikana tulee muutoksia joukkueen kokoonpanoon, tästä tulee ilmoittaa turnaustoimistoon viipymättä.
Vastuut
Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi tai kiekkokoulun tapahtumapelipassi ja vakuutukset.
Vastalauseet ja turnauksen jury
Turnauksen juryn jäsenet ovat: Turnauspäällikkö, ottelun tuomari ja osallisena olevien joukkueiden joukkueenjohtajat.
Turnauksen mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Puheenjohtajana toimii järjestävän seuran edustaja. Jury kutsutaan koolle vain tarvittaessa, ottelun tuomarin tai turnaukseen osallistuvan joukkueen joukkueenjohtajan pyynnöstä. Juryn tulee ratkaista kaikki käsittelyyn tulevat asiat viivyttelemättä, mutta kuitenkin kaikissa tapauksissa turnauksen aikana. Vastalausemaksu on 100€, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalause on ilmoitettavakirjallisena 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen luonteen johdosta toivotaan korkeahkoa kynnystä vastalauseiden tekemiseen. Toivomme, että joukkueiden ohjaajat tutustuvat sääntöihin etukäteen, jotta turhat protestit ja epäselvyydet vältettäisiin. Turnauksen järjestäjä kehottaa joukkueiden ohjaajia mieluummin huomauttamaan mahdollisista virheistä välittömästi, jolloin rikkeet voidaan korjata ilman protesteja.
Turnaussijoitukset ja palkitseminen
Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja palkitaan mitalilla välittömästi viimeisen ottelun jälkeen.
Pelinohjaajat ja toimitsijat
Pelinohjaajina ja toimitsijoina toimivat turnauksen järjestäjän nimeämät henkilöt, jotka ovat järjestävän seuran pelaajien vanhempia.
Joukkueiden ilmoittautuminen
Turnausaamuna Joukkueenjohtajat ilmoittautuvat turnausaamuna viimeistään 30min. ennen ensimmäistä peliä turnaustoimistoon. Samalla ilmoitetaan joukkueen vahvuus ja mahdolliset muutokset ennakkoon ilmoitettuihin kokoonpanoihin.
Järjestäjä varaa mahdollisuuden ottelun sääntöjen muuttamiseen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen ilmoittautuneita joukkueita.