TJ-Katsastus -turnaus 2019 SÄÄNNÖT
OTTELUIDEN PELAAMINEN
Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin.
Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Pelikenttänä on puolikas kaukalo, pelataan kaukalon suuntaisesti.
Peliaika on 28 minuuttia kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan/vaihtoaika ilmaistaan summerilla. Turnausjärjestäjä ilmoittaa pelipaitojen värit otteluihin.
Maalivahdin sulkiessa kiekon, tuomari viheltää pilliin ja hyökkäävä joukkue siirtyy omalle kenttäpuoliskolle. Peliä jatketaan oman maalin takaa.
Otteluiden alussa, vaihdon, maalien ja tuomarin viheltämän pelikatkon jälkeen peli jatkuu aloituksella pelialueen keskeltä. Kiekon mennessä keskilaidan yli tuomari heittää kiekon peliin keskilaidan lähettyville.
Maalivahdin pois ottaminen tai maalieron kasvaminen ei oikeuta lisäpelaajan peluuttamista kentällä.
Turnauskutsusta poiketen, Y-pelaajien osalta noudatetaan Jääkiekkoliiton sääntöjä. Y-pelaajia voi olla enintään yksi per peliryhmä ja Y-pelaaja tulee merkitä pelaajaluetteloon "Y" tunnuksella.
Pelaajien kierrättäminen saman seuran eri joukkueissa turnauksen aikana on kiellettyä. Maalivahdin loukkaantumis- tai sairaustapauksissa maalivahtia voi kierrättää saman seuran eri joukkueissa. Tällaiselle tapaukselle pitää kuitenkin aina ennen vaihdosta käydä hakemassa turnauspäällikön lupa.
Mikäli turnaukseen osallistuu samasta seurasta useampia joukkueita, tulee joukkueiden olla keskenään mahdollisimman tasavahvoja. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana.
JÄÄHYT, KURINPITOTOIMET JA EPÄSELVYYDET OTTELUISSA
JÄÄHYT / RANGAISTUSLAUKAUS
Pelissä tapahtuvat rikkeet rangaistaan pääsääntöisesti jäähyllä. Tuomarin tuomittua jäähyn, pelaaja siirtyy kuluvan vaihdon ajaksi vaihtopenkille. Joukkue jatkaa kuluvan vaihdon loppuun vajaamiehityksellä. Mikäli jäähy tuomitaan juuri ennen vaihdon päättymistä tai peliä ei ehditä aloittaa ennen tuomion täytäntöönpanoa, jäähy suoritetaan seuraavan vaihdon aikana.
Joukkueesta voi olla samaan aikaan useampi pelaaja jäähyllä, mutta kentällä pitää olla koko ajan vähintään kaksi pelaajaa ja maalivahti. Tällöin jäähylle joutuvan pelaajan tilalle voi tulla toinen pelaaja. Maalivahdin jäähyn suorittaa kenttäpelaaja.
Mikäli kiekollista pelaajaa rikotaan selvässä maalintekotilanteessa, tuomarilla on mahdollisuus tuomita myös rangaistuslaukaus. Jos rikottu pelaaja onnistuu tekemään tilanteesta maalin, rangaistuslaukausta ei puhalleta. Rangaistuslaukauksen jälkeen peliä jatketaan keskialoituksella.
Jos sama pelaaja saa ottelussa kolme rangaistusta, pelaaja ei voi enää osallistua kyseiseen otteluun.
KURINPITOTOIMET TOISEN PELAAJAN TAHALLISEEN VAHINGOITTAMISEEN TAI VAHINGOITTAMISYRITYKSEEN LIITTYVISSÄ TAPAUKSISSA
Mikäli pelaaja syyllistyy ottelun aikana toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, tuomari voi tuomita pelaajan ottelurangaistukseen.
Mikäli pelaaja syyllistyy törkeään toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen tai syyllistyy toistamiseen toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, voi ottelun tuominnut tuomari yhdessä turnauspäällikön ja/tai turnaussihteerin kanssa langettaa pelaajalle yhden tai kahden ottelun pelikiellon tai sulkea pelaajan pois turnauksesta.
EPÄSELVYYDET OTTELUISSA
Epäselvissä tapauksissa joukkueella on oikeus tehdä kysely ottelun jurylle. Kysely on tehtävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Kysely tehdään kirjallisesti, se osoitetaan turnauspäällikölle ja jätetään turnaustoimistoon.
Kyselystä peritään 150 € käsittelymaksu.
Mikäli kysely johtaa toimenpiteisiin, käsittelymaksu palautetaan.
Turnauksen otteluiden jury:
· turnauspäällikkö
· turnaussihteeri/pelitoimintavastaava
· ottelun tuomari
· asianosaisten joukkueiden joukkueenjohtajat
TURNAUKSEN SARJAJÄRJESTELMÄ
Turnauksessa on 24 joukkuetta. Joukkueet jaetaan neljään kuuden joukkueen alkulohkoon (1,2,3 ja 4). Joukkueet pelaavat alkulohkoissaan toisiaan vastaan yksinkertaisen sarjan. Otteluiden kesto on 28 minuuttia. Alkusarjan ottelut pelataan lauantaina.
Jatkolohkot
Sunnuntain jatkosarjan pelit pelataan kuudessa neljän joukkueen jatkolohkossa yksinkertaisena sarjana. Alkulohkojen kaksi parasta pelaavat lohkoissa A ja B (sijat 1-8), alkulohkon sijoilla 3. ja 4. pelaavat lohkoissa C ja D (sijat 9-16), alkulohkon sijoilla 5. ja 6. pelaavat lohkoissa E ja F (sijat 17-24).
Sijoitusottelut
Joukkueen sijoitus jatkolohkossaan ratkaisee paikan sijoitusottelussa. A ja B lohkojen voittajat pelaavat finaalissa, A ja B lohkojen kakkoset pelaavat pronssiottelussa jne. Esimerkiksi C ja D lohkojen kolmoset pelaavat sijoista 13-14.
SIJOITUKSEN MÄÄRÄYTYMINEN LOHKOISSA
Otteluissa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta ei saa pisteitä.
Joukkueiden ollessa alkulohkon jälkeen tasapisteissä sijoituksen määrää:
1. Keskinäisen tai keskinäisten otteluiden pisteet
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4. Alkulohkon kaikkien otteluiden maaliero
5. Alkulohkossa tehtyjen maalien määrä
6. Arpa (turnauspäällikkö tai turnaussihteeri suorittaa arvonnan kolikolla asianosaisten joukkueenjohtajien läsnä ollessa)
SIJOITUKSEN MÄÄRÄYTYMINEN SIJOITUSOTTELUISSA
Ottelun päättyessä tasan voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Joukkueissa tulee olla valmiina 5 pelaajaa, jotka suorittava voittomaalikilpailun. Sama pelaaja saa suorittaa vain yhden laukauksen ensimmäisellä kierroksella. Voittomaalikilpailun päättyessä tasan, jatketaan sitä laukoja kerrallaan kunnes voittaja on selvillä.
OTTELUOHJELMA
Otteluohjelma julkaistaan gameresultsonlinen kautta. http://www.gameresultsonline.com/jyp-juniorit-ry/jypjuniorit2010-kutsuturnaus
PALKITSEMINEN JA VAKUUTUKSET
PALKITSEMINEN
Joukkueet 1-3 palkitaan pokaaleilla viimeisten otteluidensa jälkeen. Kaikille pelaajat palkitaan osallistumismitalleilla, jotka luovutetaan muiden turnausaineistojen ohessa joukkueen toimihenkilöille.
VAKUUTUKSET
Turnauksen järjestäjä ei vastaa tapaturmista.
Joukkueet eivät saa nimetä kokoonpanoihin vakuutuksetonta pelaajaa. Joukkueet vastaavat myös toimihenkilöidensä vakuutuksista.
FORCE MAJEURE
Turnausjohdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä sekä tarvittaessa soveltaa näitä sääntöjä ylivoimaisen esteen sattuessa. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi jään kunto. Turnausjärjestäjän vastuu rajoittuu enintään osallistumismaksuun.