SIIRRETÄÄN KEVÄÄLLE - JYP U14 Skydda Loppiaisturnaus

8.1. - 9.1.2022 JYVÄSKYLÄ | Suomi

Turnauksen säännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT (päivitetty 16.12.2021)

Turnauksessa noudatetaan SJL:n U13-U14 junioreiden kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin.

Turnauspelaajat ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2008 tai myöhemmin. Yli-ikäisistä pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa.

Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia.

Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen Gameresultsonline-sivustolla. Mahdolliset muutokset kokoonpanoihin on tehtävä turnaustoimistossa viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Kokoonpanoihin ei voi tehdä muutoksia turnauksen aikana.

Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa.

Joukkueet ovat velvollisia peluuttamaan turnauksessa kaikkia kokoonpanoon nimettyjä pelaajia tasapuolisesti.

Turnaustapa

Turnaus pelataan AAA- ja AA-tasosarjoina. Molempiin sarjoihin osallistuu kymmenen (10) joukkuetta. Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa vähintään 5 ottelua.

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista alkulohkonsa joukkuetta vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa neljä (4) ottelua.

Alkusarjan sijoitusten perusteella lohkojen kaksi parasta pelaavat lisäksi yhdet jatkosarjan ottelut. Alkusarjan sijoitusten sekä jatkosarjanotteluiden tulosten perusteella pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti.

Mikäli ottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, pelataan ensin 3 minuutin jatkoaika 3 vastaan 3. Jos peli on vielä tämän jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja voittolaukauskilpailulla seuraavasti:

Voittolaukauskilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei. Pelaaja ei saa suorittaa toista rangaistuslaukausta ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja on suorittanut yhden rangaistuslaukauksen.

Maalivahdit ovat omissa päädyissä koko voittolaukauskilpailun ajan.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Pisteet

Voitetusta ottelusta saa kaksi (2) pistettä, varsinaisella peliajalla tasan päättyneestä pelistä jatkoajalla hävinnyt joukkue saa yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä.

Esimerkki jos useampi joukkue tasatilanteessa:

• Neljä joukkuetta on tasapisteissä. Paras saadaan selville esim. sääntö numero 4 mukaan.
  • Jäljelle jää kolme joukkuetta, joiden järjestystä tulee saada selville. Säännöstöä lähdetään käymään näiden kolmen osalta alusta, jolloin esim. sääntö numero kaksi ratkaisee parhaimman kolmikosta.
  • Jäljelle jää kaksi joukkuetta, joiden järjestys tulee saada selville. Säännöstöä lähdetään käymään näiden kahden osalta alusta, mutta mikään sääntö ei saa ratkaistua paremmuutta suhteessa toisiinsa. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää arpa, jota käytetään siis ainoastaan silloin, kun mikään sääntö ei ratkaise paremmuutta automaattisesti. Arvonta suoritetaan Lohkotilanteet-välilehdellä.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliajan ollessa 45 minuuttia. Kuuluttaja ilmoittaa, kun kokonaispeliajan viimeiset kaksi minuuttia käynnistyvät.

Erätauko 1 min. Päätyjä vaihdetaan erätauolla.

Aikalisä ei ole sallittu.

Jäänajo kahden ottelun jälkeen.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä valmiina aloittamaan ottelu. Mikäli joukkue ei saavu kentälle turnausaikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelipaidat

Kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummaa pelipaitaa. Pelinumeroiden tulee pysyä samana koko turnauksen ajan tilastoinnin vuoksi. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa vierasjoukkue, elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Keski-Suomen Jääkiekkotuomarit ry:n tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä, paitsi pienen rangaistuksen kesto on yksi (1) minuutti.

Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

Palkinnot

Molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan turnauspokaalilla sekä mitaleilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Turnauksen Jury ja vastalauseet

Turnauksen juryn muodostavat molemmat turnauspäälliköt sekä niiden joukkueiden edustajat, joita asia koskee (1 edustaja per/joukkue). Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnauspäälliköllä. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 15 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.