Powered by GameResultsOnline.com tournament management

IKH Jyväskylä -turnaus 2024

5.4. - 7.4.2024 Jyväskylä, Harjoitusjäähalli , Buugi | Suomi

Säännöt U8 & U9

Turnaustapa:

-U9 ja U8-sarjoissa pelataan kaikki pelit sinisellä kiekolla sekä puolikkaalla kentällä (4 kenttäpelaajaa + maalivahti).

-U9 -sarjassa pelataan isoihin maaleihin ja U8 -sarjassa Leijonaliigamaaleihin

-Vaihdon pituus on 2 minuuttia

-Ottelun kesto on 24 minuuttia suoraa peliaikaa. 

-Vaihdon jälkeen jatketaan ns. heittokiekolla eli pelinohjaaja heittää kiekon puolueettomalle alueelle ja peli jatkuu sieltä. Jos joukkueille ei ole kahta kentällistä pelaajia, niin tuplaavien pelaajien on käytävä laidalla kuittaamassa vaihto.

-Päädystä yli sekä maalivahdin sulkemisen jälkeen, aloituskiekko annetaan puolustavalle joukkueelle maalin taakse.

-Jos tuomitaan rangaistuslaukaus, niin se ammutaan vaikka summeri soisi vaihdon merkiksi. Jos tuomitaan maali, niin jatketaan keskeltä ja muuten jatketaan maalin takaa siten, että hyökkäävä joukkue ottaa riittävän etäisyyden kiekkoon (samalla tavalla kuin maalivahdin peittäessä kiekon). Rangaistuslaukauksessa kummankin joukkueen pelaajat ovat kiekon takana.

-Jos otteluissa on yli viiden maalin ero niin viidettä, ylimääräistä pelaajaa ei oteta kentälle.

-Turnauksessa pelataan muutoin Jääkiekkoliiton asettamilla Leijonaliigan kilpailusäännöillä näissä turnaussäännöissä mainittavin poikkeuksin.  (https://www.dropbox.com/s/4b5rvp9vmc9grbf/LEIJONALIIGA_Ohjeet_2021_2022.pdf?dl=0)

-Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia, eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista, eikä loukkaantumisista. Jokainen joukkue vastaa tarvittavasta vakuutusturvasta itse.

- Jäälle joukkuet menevät pukukopin kirjaimen mukaiseen päätyyn. Esim. pukukoppi 2a menee kaukalon A-päätyyn. Kotijoukkue pelaa aina vaihtopenkiltä katsottuna vasemmassa päädyssä.

 

Pelaamistavat ja joukkueiden sijoitusten määräytyminen:

Alkusarjat ja jatkosarjat pelataan lohkoissa. Sijoitukset määräytyvät lohkoissa (alku- ja jatkosarjalohkoissa) turnausjärjestäjän asettamien sääntöjen mukaisesti: 1) Pisteet 2) Lohkon otteluiden maaliero 3) Lohkon otteluiden tehdyt maalit 4) Keskinäisten otteluiden pisteet 5) Keskinäisten otteluiden maaliero 6) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit 7) Arpa

 

Ottelun kesto ja muut säännöt:

- Otteluaika on 24min suoraa-aikaa

- Vaihdon pituus on 120 sekuntia, jonka jälkeen summeri soi ja kentälliset vaihtuu

- Aikalisää ei sallita

- Jos joukkue on myöhässä otteluohjelmaan merkitystä alkamisajasta, tuomitaan joukkue hävinneeksi 0-5.

- Jokaisessa ottelussa on pelinohjaaja. Otteluiden pelinohjaajina toimivat järjestävän seuran juniorituomarit/vanhemmat.

- Rikkeen tapahtuessa pelaaja poistetaan kentältä (kerrotaan mikä rike tapahtui) ja uusi laitetaan tilalle.

 

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

  • Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
  • Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella.(Laukoja voi olla sama kuin kolmella ensimmäisellä kieroksella ) Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.
  • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.
  • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen.

KURINPITOSÄÄNNÖT

 

- Pelaajan saama pelirangaistus johtaa automaattisesti yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon, pelikielto kärsitään turnauksen seuraavassa ottelussa. Jury käsittelee kaikki pelirangaistukset erikseen mahdollisten lisäsanktioiden varalta.

- Joukkueet ovat velvollisia noudattamaan turnauksessa tasapuolista peluuttamista kaikkien kokoonpanoon nimettyjen pelaajien osalta.

- Turnauksen Jury käsittelee mahdolliset protestit, jotka on esitettävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on EUR 500, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

- Turnauksen Juryn muodostavat turnauksen vastaavat.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com