Juniori-KalPa U13 Ikoni Ikkuna -turnaus

18.8. - 20.8.2023 Kuopio | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksen jurylla ei ole oikeutta käsitellä erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle.

Turnaus pelataan SJL:n U13-juniorisäännöillä seuraavin poikkeuksin

TURNAUSPELAAJAT, MÄÄRÄT JA PELAAJALISTAT

Pelaajat syntyneet v. 2011 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

TURNAUSMUOTO JA TURNAUSJOUKKUEET

Turnaus pelataan AAA-, AA-, A-tasosarjoina. AAA- ja AA-sarjoihin osallistuu kahdeksan (8) joukkuetta. A-sarjaan osallistuu (4) joukkuetta.

ALKUSARJA

Molemmissa (AAA-sarja ja AA-sarja) sarjoissa joukkueet on jaettu kahteen (2) neljän (4) joukkueen alkulohkoon. A-sarjassa joukkueet ovat (1) yhdessä lohkossa. Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista alkulohkonsa joukkuetta vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kolme (3) ottelua.

JATKOSARJA JA SIJOITUSOTTELUT

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan jatkosarjan ottelut ja jatkosarjaotteluiden tulosten perusteella sijoitusottelut (jokaiselle joukkueelle yhteensä 2 ottelua) turnauskaavion mukaisesti.

OTTELUAIKA

Otteluaika on 2x15min tehokasta aikaa. Kokonaispeliaika on kuitenkin maksimissaan 45 minuuttia, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan.

Voittomaalikilpailu (jatkosarja/sijoitusottelu) suoritetaan kuitenkin loppuun, vaikka kokonaispeliaika olisi täyttynyt.

Erätauon pituus on 1 minuutti. Erien välissä ei vaihdeta puolia.

Aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Joukkueen on oltava otteluvalmiina 5 minuuttia ennen otteluaikaa. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5-0. Myöhästymisen aikaraja on 5 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika.

RANGAISTUKSET

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Pienen rangaistuksen pituus on 1 minuutti.

PISTEET

Voitetusta alkusarjaottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä.

Mikäli joukkueet ovat alkusarjan jälkeen tasapisteissä, joukkueiden sijoitukset ratkeavat seuraavasti:

JATKOSARJA- JA SIJOITUSOTTELUIDEN VOITTOMAALIKISA

Jatkosarja- tai sijoitusottelun ollessa varsinaisen otteluajan jälkeen tasatilanteessa, ratkaistaan ottelu voittomaalikilpailulla.

Valmentajat nimeävät välittömästi ottelun päätyttyä kolme laukojaa ja mikäli näiden jälkeen tilanne on edelleen tasan, jatketaan yksi laukoja kerrallaan ”kerrasta poikki”-periaatteella niin kauan, että voittaja on selvillä.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

PELAAJALUETTELO JA PELIPAIDAT

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua. Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (= vierasjoukkue), elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

PALKINNOT

Kolme parasta joukkuetta (pelaajat) AAA- , AA- ja A- sarjassa palkitaan mitaleilla ja kunkin sarjan voittaja pokaalilla.

Joukkueille jaetaan saapuessa turnauksen tsempparipelaajapalkinnot (1/kokoonpano) ja joukkueet valitsevat sisäisesti oman joukkueensa tsempparipelaajan turnauksessa.

TUOMARIT

Tuomareina toimivat erotuomarikortin omaavat erotuomarikerhon viralliset tuomarit.

VASTALAUSEIDEN KÄSITTELY

Turnauksen juryn muodostavat turnauksen vastuuhenkilöt. Ikoni Ikkuna -turnauksessa nimetyt vastuuhenkilöt ovat Samuli Törmä, Tuomo Halonen sekä Laura Vuorensola (turnauspäällikkö). Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnauspäälliköllä.  Vastalauseen voi toimittaa vain joukkueenjohtaja ja se  tulee jättää kirjallisena 30 min kuluessa pelin päättymisestä turnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

VAKUUTUKSET JA ENSIAPU

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Sama koskee joukkueiden toimihenkilöitä. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan. Yleinen hätänumero: 112

Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

MUUTOKSET

Turnausjärjestäjällä on oikeus perua turnaus, muuttaa aikataulua, ottelujärjestelmää sekä otteluohjelmaa erityisen painavista syistä (Force majeure tilanteet, mm. koronan takia voimassa olevat viranomaisrajoitukset). Muutoksista ilmoitetaan osallistuville joukkueille viipymättä. Turnausjärjestäjän vastuu rajoittuu enintään osallistumismaksuun.

KUNNIOITA PELIÄ

Turnauksen järjestävien joukkueiden pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet reilun pelin sääntöihin, joihin kuuluu kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta sekä kannattajilta. Toistuvasta pelaajien, kannattajien tai valmentajien esim. tuomareihin kohdistamasta huutelemisesta, solvaamisesta tai vastaavasta turnauksen Jury voi tuomita ao. joukkueen häviämään 5 - 0 ko. pelin.