Saimaa Trophy 2019 D1-05

19.4. - 20.4.2019 Mikkeli | Suomi

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnausjoukkueet

Turnauksen AA-sarjaan osallistuu kuusi (6) joukkuetta ja AAA-sarjaan neljä (4) joukkuetta.

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v. 2005 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa.
Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin
omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin
otteluun max. 18+2 pelaajaa.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin

Turnausmuoto

Turnaus pelataan sekä AA- että AAA-sarjassa yksinkertaisena sarjana, jokainen joukkue pelaa siis kerran
toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta
nolla (0) pistettä.
Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.
Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:
1) Lohkon otteluiden maaliero (joukkue)
2) Lohkon otteluiden tehdyt maalit (joukkue)
3) Keskinäisten otteluiden pisteet
4) Keskinäisten otteluiden maaliero
5) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
6) Rangaistukset
7) Arpa

Sijoitusottelut

Mikäli sijoitusottelu päättyy tasapeliin, ottelun voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Erotuomari
päättää kumpaan päätyyn kilpailu suoritetaan. Kaikki laukaukset ammutaan samaan päätyyn. Jäänajoa ei
suoriteta ennen voittomaalikilpailua. Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin
joukkueesta. Pelaajat ampuvat vuorotellen. Pelaajia ei tarvitse nimetä etukäteen. Vierasjoukkue aloittaa
voittomaalikilpailun. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" -
periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Pelaaja ei saa ampua toista laukausta
ennen kuin joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat suorittaneet yhden laukauksen. Ottelu ratkeaa kun toisen
joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Otteluaika

Turnauksessa otteluiden kesto on 2x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 60 minuuttia
kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta.
Erätauko 1min.
Jäänajo jokaisen ottelun jälkeen
Aikalisää ei saa käyttää.
Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä
varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti,
tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja
vierasjoukkue vaaleammilla. Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen
joukkueen ottelua.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen
järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähalleilla ei ole päivystävää
hoitohenkilökuntaa paikalla vaan jokainen joukkue hoitaa ensiaputilanteet omatoimisesti. Myöskään
ambulanssipäivystystä ei halleilla ole. Tarvittaessa ensiapu/ ambulanssiasioissa yhteys suoraan yleiseen
Hätänumeroon 112

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Mikkelin jääkiekkoerotuomarit ry:n tuomarit

Peli-/ottelurangaistukset käytöksestä

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Ottelurangaistus johtaa pelaajan sulkemiseen koko turnauksesta.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, tuomareiden tukihenkilö, ottelussa tuominnut tuomari ja
niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on
turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu
on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

Kurinpito

•Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.
•Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle käsittelyyn