U15 Eagles Cup 2021

4.9. - 5.9.2021 Vaasan Sähkö Areena | Suomi

Säännöt

Turnaustapa

Turnauksessa pelataan AA- ja AAA -sarjoissa. Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä 2021 – 2022 näissä turnaussäännöissä mainituin poikkeuksin.

Molemmissa kahdessa (2) sarjassa pelataan kaksi (2) neljän (4) joukkueen lohkoa. Lohkojen kaksi parasta pelaavat kyseisen sarjan sijoista 1-4 ja kaksi viimeistä sijoista 5-8.

Joukkueiden sijoitusten määräytyminen lohkossa (luetellussa järjestyksessä):

Pisteet (2 pistettä voitosta ja 1 piste tasapelistä)

Joukkueiden ollessa tasapisteissä, ratkaistaan joukkueiden sijoitus seuraavasti:

1. Keskinäisten otteluiden pisteet

1. Keskinäisten otteluiden maaliero

1. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

1. Lohkon otteluiden maaliero

1. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

1. Arpa

Jatkosarjan peleissä, poislukien finaali- ja pronssiottelu, peliajan päättyessä tasatilanteeseen, ratkaistaan paremmuus voittolaukauskilpailuna, joka alkaa välittömästi pelin loppuvihellyksen jälkeen. Suoritetaan yksi laukoja kerrallaan yhteen päätyyn, kunnes ero syntyy. Eli ratkaisu voi syntyä jo ensimmäisen parin jälkeen! Vierasjoukkueeksi merkitty joukkue aloittaa voittolaukauskilpailun.  HUOM! Aina eri laukaisija kunnes joukkueen koko kokoonpano on käyty läpi, poislukien maalivahdit!

Finaali- ja pronssiottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan paremmuus voittolaukauskilpailuna, joka alkaa välittömästi pelin loppuvihellyksen jälkeen. Ensin laukoo kolme pelaajaa per joukkue, ja jos tilanne vielä sen jälkeen tasan, yksi pari kerrallaan kunnes maaliero syntyy. Vierasjoukkueeksi merkitty joukkue aloittaa voittolaukauskilpailun. HUOM! Aina eri laukaisija kunnes joukkueen koko kokoonpano on käyty läpi, poislukien maalivahdit!

Ottelun kesto ja virallinen aika

Peliaika turnauksen alkulohkojen peleissä on 2x20 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin max. 65 min. Ottelun kokonaisajan päättyessä peli loppuu ja sen hetkinen tulos jää voimaan.

Peliaika turnauksen sijoitusotteluissa on 2x20 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin max. 65 min

Erien välissä 2 minuutin erätauko. Joukkueet vaihtavat pelipäätyjä erien välissä. Turnauksen järjestäjällä on oikeus lyhentää ottelun kestoa pelikohtaisesti alkulohkoissa ja sijoitusotteluissa 60 minuuttiin, jos aikataulussa pysyminen sitä edellyttää. Tällöin erätauon kesto on 1 minuutti.
Aikalisää ei sallita.

Jos joukkue on myöhässä otteluohjelmaan merkitystä alkamisajasta, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0.

Otteluiden erotuomareina toimivat Vaasan Jääkiekkoerotuomarikerhon (VJETK) nimeämät tuomarit.

Pelaajien vaihto seuran joukkueiden kesken

Kenttäpelaajia ei saa vaihtaa seuran joukkueiden välillä ilman perusteltuja syitä ja vaatii aina sekä turnauspäällikön että vastustajan joukkueenjohtajan tai vastuuvalmentajan luvan. Maalivahtien vaihto seuran joukkueiden välillä on sen sijaan sallittu.

Pelipaidat

Otteluun kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkue vaalealla pelipaidalla.

Turnauksen jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 150 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat VJETK:n nimeämä erotuomari, turnauspäällikkö sekä yksi edustaja molemmista joukkueista joiden peliä protesti koskee. Äänten mennessä tasan ratkaisee VJETK:n nimeämän erotuomarin ääni.

Kurinpito

Pelaajan tai toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

Pelaajan tai toimihenkilön saama pelirangaistus johtaa automaattisesti yhden pelin pelikieltoon turnauksessa.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollista tapaturmista tai muista vahingoista.
Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutus.

Ensiapu

Joukkueiden tulee ensisijaisesti huolehtia pelaajistaan itse, kuten lääkkeet, kuumemittari ja laastarit.
Turnauksessa on paikalla lääkintäkoulutuksen saanut henkilö, joka vastaa ensisijaisesti kentän tapahtumista, hänet tavoittaa turnaustoimiston kautta.

Muutokset

Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä sekä tulkita näitä sääntöjä.

Turnauspalkinnot

Turnauksen lopuksi sijaluvuille 1.- 3. sijoittuneille joukkueille jaetaan mitalit sekä pokaali.

Oikeus muuttaa sääntöjä

Turnauksen järjestäjä varaa oikeuden muuttaa ja tulkita näitä sääntöjä haluamallaan tavalla ennen turnausta tai sen aikana. Ajantasaiset säännöt esitetään tällä sivulla.