Powered by GameResultsOnline.com tournament management

JVG-Turnaus 2021

6.12.2021 Myllypuro | Suomi

Säännöt

Turnaus pelataan SJL:n junioirisäännöin ja – ohjeistuksin sekä SJL:n kilpailusääntöjä noudattaen alla mainituin poikkeuksin.

Pelipaikka

Pelipaikkana toimii Myllypuron jäähalli osoitteessa Ratasmyllynkuja 1, 00900 Helsinki.

Pelialue

Turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kaksi ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmät sekä näiden välttämättömät toimihenkilöt. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta, jos Koronarajoitteet näin sallivat.

Peliaika

Yhden pelin kesto on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli joka tapauksessa. Jos joukkue myöhästyy yli viisi (5) minuuttia, katsotaan peli päättyneeksi luvuin 5-0 paikalla olevan joukkueen hyväksi. Vaihdot ilmoitetaan summerilla 2 minuutin välein. Vaihdot suoritetaan pelin ollessa käynnissä ja ottelun pelinohjaaja sijoittaa pelikiekon vaihtoaitioita vastapäätä olevalle laidalle siten, että se on mahdollisimman kaukana kummastakin maalista. Ottelun pelinohjaaja ratkaisee kiistatilanteet itsenäisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. 

Ottelut

Kentällä on neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti molemmista joukkueista. Pelataan mustalla kiekolla ja käytössä on isot maalit. Otteluissa kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleilla.

Sijoitusten määräytyminen alku- ja jatkolohkoissa

Pistelaskussa 2 pistettä voitosta, 1 piste tasapelistä, 0 pistettä häviöstä.
Jos kaksi tai useampi joukkue päättyy samoille pistemäärille, määräytyy järjestys seuraavasti:

  1. Koko sarjan pisteet
  2. Koko sarjan maaliero
  3. Koko sarjan tehdyt maalit
  4. Keskinäisten otteluiden pisteet
  5. Keskinäisten otteluiden maalit
  6. Arpa

Mahdollinen voittomaalikilpailu (jatkopelit, sijoitusottelut)

Alkusarjassa ei ole voittomaalikilpailua. Mikäli jatko-, väli- tai sijoitusotteluissa varsinainen peliaika päättyy tasatilanteeseen, suoritetaan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailu suoritetaan siten, että kummastakin joukkueesta valitaan 3 pelaajaa suorittamaan rangaistuslaukaus. Kolmen laukojan jälkeen, jos tilanne on tasan, valitaan pari kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä. Saman pelaajan saa ottaa uudestaan suorittajaksi vasta kun kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat käyneet sen suorittamassa.

Pelinohjaus

Järjestäjä huolehtii jokaiseen otteluun pelinohjaajan, jotka ovat järjestävän seuran vanhempia kiekkojunioreita tai toimihenkilöitä. Otteluissa ei jaeta rangaistuksia. Rikkeen tapahtuessa pelinohjaaja katkaiseen pelin ja huomauttaa rikkojaa. Rikkeiden toistuessa tai rikkeen ollessa vakava, pelinohjaajalla on mahdollisuus poistaa pelaaja kentältä ko. vaihdon ajaksi. Poistetun pelaajan tilalle laitetaan toinen pelaaja.

Maalivahdin sulkiessa kiekon, peli vihelletään poikki ja peli jatkuu oman maalin takaa vasta siinä vaiheessa, kun toinen joukkue on perääntynyt omalle kenttäpuoliskolleen. Kiekon osuessa maalivahdin kypärään, peliohjaaja katkaisee pelin.

Pelaajat

Pelaajien enimmäismäärää ei ole rajoitettu. Joukkueissa saa pelata vuonna 2012 ja sen jälkeen syntyneitä pelaajia. Tytöt saavat olla kaksi vuotta vanhempia. Jos samasta seurasta osallistuu kaksi tai useampi peliryhmä, on joukkueiden oltava keskenään samantasoisia. Mikäli joukkueella on perusteltu syy peluuttaa ennen 2012 syntyneitä pelaajia, tästä on sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa.

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL: lisenssi ja vakuutus.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com