Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n U15-sääntöjä turnauskohtaisin poikkeuksin.

Ottelut pelataan 3x20 minuutin mittaisina ilman jäälämmittelyä.

Kotijoukkue aloittaa ottelun siinä päädyssä, joka on lähempänä joukkueiden pukukoppitiloja.

Joukkueiden pitää olla valmiina aloittamaan ottelut ajankohtina, kun ne on merkitty otteluohjelmaan.

Mikäli joukkue ei ole ajoissa paikalla, se tuomitaan hävinneeksi ottelun lukemin 0-5.

Joukkueita tiedotetaan riittävän aikaisin, jos otteluohjelmaan tulee muutoksia tai viivästyksiä.

Otteluiden jälkeen jäältä poistutaan välittömästi. Kättelyjä ei ole, korona-ajalta tutut ns. mailankoputukset ajavat sen asian.

Alkusarjan otteluissa ei ole jatkoaikoja tai voittomaalikilpailuja.

8. Arpa

Jos tilanne on perjantaina alkusarjan jälkeisissä otteluissa (turnauksen ottelut nro:t 13-16) tasan 60 minuutin pelin jälkeen, pelataan 5 minuutin jatkoaika ilman jäänajoa 3 vs. 3 pelimuodolla.

Jos tilanne on sen jälkeen edelleen tasan, paremmuus ratkaistaan voittomaalikilpailussa ns. paras 3:sta menetelmällä. Tilanteen ollessa senkin jälkeen tasan ratkaisu haetaan ns. äkkikuolemaperiaatteella, jolloin laukoja voi olla sama pelaaja kuin ensimmäisten 3 suorituksen aikana.

Aikalisän ottaminen on aikataulusyistä sallittu vain lauantaina pelattavissa otteluissa (ottelut 17-20).

Sen lisäksi lauantain otteluissa (ottelut 17-20) mahdollisen 5 minuutin jatkoajan (3vs.3) jälkeen ratkaisu haetaan voittomaalikilpailulla alkusarjan otteluiden (13-16) tapaan.

Mikäli tilanne on sen jälkeen tasan, voitto ratkaistaan ns. äkkikuolemaperiaatteella, jolloin laukoja voi olla sama pelaaja kuin ensimmäisten 3 suorituksen aikana.

Jäänajot

Turnauksen otteluissa jää ajetaan kerran per ottelu. Se tapahtuu toisen erän puolivälin jälkeen (ajassa 30.00 tai myöhemmin). Jäänajon mittainen erätauko alkaa siis ajassa 30.00 tai sitä myöhemmin ensimmäisen luonnollisen pelikatkon aikana.

Poikkeuksena ovat turnauksen finaali ja pronssiottelu. Niissä jää ajetaan normaalin kaavan mukaan molemmilla erätauoilla.

Kokoonpanot

Turnauksessa käytettävää pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Yksittäisen ottelun kokoonpanossa saa olla 19 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia.

Joukkueenjohtajat/yhteyshenkilöt syöttävät joukkueidensa kokoonpanot tulospalvelujärjestelmään huolehtivat siitä, että pelaajien nimet, numerot ja pelipaikat ovat siellä oikein.

Kokoonpanoja voi päivittää turnauksen aikana sellaisilla pelaajilla, jotka ovat edustaneet tai edustavat kevätkaudella oman seuran U15-ikäluokkaa.

Pelipassiton toimihenkilö ei saa esiintyä aitiossa Viima Hockey Tournamentissa. Toimihenkilöiden määrää aitiossa ei ole rajoitettu.

Viima Hockey Tournament on tarkoitettu erityisesti vuonna 2008 syntyneille pelaajille riippumatta siitä, mitä sarjaa he pelaavat. Yli-ikäisten pelaajien pelilupia pitää anoa erikseen etukäteen turnauspäälliköltä (pasi.nieminen@realidea.fi), joka arvioi jokaisen anomuksen tapauskohtaisesti.

Pelipaitojen värit

Kotijoukkue esiintyy tummassa pelipaidassa, vierasjoukkue vaaleassa. Joukkueet voivat poiketa tästä keskinäisellä sopimuksella ennen ottelun alkamista. Muutoksesta on informoitava vähintään 30 minuuttia ennen ottelun alkamista turnauspäällikköä, joka tiedottaa asiasta ottelun erotuomaristoa.

Vastalauseet

Turnauksessa voi esittää vain kirjallisen vastalauseen. Se täytyy toimittaa turnaustoimistoon tai sähköpostiin uimonentimo@gmail.com viimeistään 30 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä.

Vastalausemaksu on 200 euroa. Turnauksen jury (Juha Hanski ja Timo Uimonen) käsittelee vastalauseen mahdollisimman pian ja tiedottaa päätöksestä viimeistään 2 tuntia ennen joukkueen seuraavaa ottelua.

Jury voi kuulla joukkueita, ottelun erotuomareita ja toimitsijoita päätöstä tehdessään. Mikäli vastalause hyväksytään, 200 euron maksu palautetaan välittömästi.

Erotuomarin tekemistä ratkaisuista maalitilanteissa ja rangaistustilanteissa ei voi tehdä vastalausetta.

Erotuomarit

Helsingin Jääkiekkotuomarit ry:n nimeää turnauksen erotuomarit. Kaikissa otteluissa on 3 erotuomaria.

Isot rangaistukset

Pelaaja tai toimihenkilö, joka saa ottelurangaistuksen, on peli- tai toimintakiellossa, kunnes asia on käsitelty SJL:n kurinpitoelimessä ja kurinpitopäätös on annettu tiedoksi.

Kahdesta 10 minuutin rangaistuksesta seuraa 1 ottelun pelikielto Viima Hockey Tournamentissa. PR lasketaan yhdeksi 10 minuutin rangaistukseksi. Mikäli PR tuomitaan ottelun päätyttyä, siitä seuraa automaattisesti 1 ottelun pelikielto.