LEKSA2020

4.9. - 6.9.2020 Järvenpään jäähalli, Kellokosken jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja pelisääntöjä tietyin tapahtuman luonteeseen liittyvin poikkeuksin.

OTTELUT

• Ottelut pelataan Suomen Jääkiekkoliiton eteläisen alueen U13-sääntöjen mukaisesti turnauskohtaisin tarkennuksin.
  • Otteluiden kesto on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa; kokonaispeliaika maksimissaan 50 minuuttia. Kenttäkuuluttaja ilmoittaa, milloin kokonaisaikaa on jäljellä kaksi minuuttia. Poikkeuksena pronssi- ja finaalipelit, jotka pelataan 2 x 15 min ilman 50 minuutin maksimipeliaikaa.
  • Erien välissä on minuutin mittainen tauko. Joukkueet eivät vaihda kenttäpäätyjä erien välissä.
  • Aikalisän ottaminen ei ole sallittua.
  • Joukkueet vastaavat siitä, että ne ovat valmiita viisi minuuttia ennen pelin alkua ja poistuvat jäältä ripeästi kättelyn jälkeen. Jos joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua turnausaikataulun mukaisesti, se tuomitaan hävinneeksi 5-0.
  • Kotijoukkue pelaa tummassa peliasussa, vierasjoukkue vaaleassa. Poikkeaminen käytännöstä on mahdollista joukkueiden keskinäisellä sopimuksella.

• arpa
  • Jatko-otteluissa voittaja ratkaistaan tasapelin jälkeen rangaistuslaukauskilpailulla. Ensin kolme eri laukojaa. Jos tilanne on sen jälkeen tasan, edetään yksi pari kerrallaan -periaatteella. Pelaajia ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Neljännestä laukojasta lähtien pelaaja voi olla jo kerran ratkaisua yrittänyt.
  • A-taso
    • Lohkovaiheessa pelaa kuusi joukkuetta yhdessä lohkossa. Jokainen joukkue pelaa kerran muita lohkossa olevia joukkueita vastaan.
    • Alkusarjan jälkeen pelataan mitali- ja sijoitusottelut.
      • Lohkon voittaja ja lohkon toiseksi sijoittunut pelaavat finaalissa. Lohkon kolmas ja neljäs pelaavat pronssiottelussa. Lohkon viides ja kuudes pelaavat sijoista 5-6.
  • AA-taso
    • Lohkovaiheessa joukkueet jaetaan jaetaan kahteen lohkoon, joissa molemmissa on viisi joukkuetta.
    • Jokainen joukkue pelaa kerran muita lohkossa olevia joukkueita vastaan.
      • Lohkojen voittajat pelaavat finaalissa ja lohkojen toiseksi sijoittuneet pronssipelissä.
      • Alkusarjan jälkeen lohkojen kolmannet pelaavat sijoista 5-6, lohkojen neljännet pelaavat sijoista 7-8 ja lohkojen viidennet pelaavat sijoista 9-10.
  • AAA-taso

KOKOONPANOT

• Alaikäisten pelaajien määrää kokoonpanoissa ei rajoiteta.
  • Jokaisen joukkueen vastuuhenkilö huolehtii siitä, että kokoonpanot ovat oikein turnauksen tulospalvelussa (GameResultsOnline) viimeistään tunti ennen joukkueen ensimmäistä ottelua. Sen jälkeen muutoksia ei voi tehdä ilman ilmoitusta turnauspäällikölle ja häneltä saatua lupaa.
  • Maalivahteja lukuun ottamatta kukin pelaaja saa edustaa vain yhtä tasojoukkuetta turnauksessa. Pelaajan voi nimetä kokoonpanoon maalivahdiksi enintään kahdelle vierekkäiselle tasolle (esim. AAA ja AA). Sama pelaaja voi kuitenkin pelata kenttäpelaajana myös muilla tasoilla.
  •  Jos joukkue peluuttaa pelaajia vastoin ohjetta, joukkue tuomitaan hävinneeksi peli 5-0.

OSALLISTUJIEN JAKAMAT TSEMPPARIPALKINNOT

• Osallistujien mahdollisesti jakamat tsemppariesineet vaihdetaan ennen ottelua.

ISOT RANGAISTUKSET

• Jos pelaaja saa pelirangaistuksen, hän on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa. Ottelurangaistuksen saavan pelaajan turnaus päättyy automaattisesti.
  • Kymmenen minuutin käytösrangaistus kärsitään normaalisti jäähyaitiossa. Jos pelaaja saa kaksi kymmenen minuutin rangaistusta yhden ottelun aikana, on hän automaattisesti pelikiellossa seuraavassa ottelussa.
  • Tuomari voi antaa joukkueen toimihenkilölle peli- tai ottelurangaistuksen. Toimihenkilön saama peli- tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti toimihenkilön sulkemiseen turnauksesta.
  • Turnauksen jurylla ei ole oikeutta käsitellä erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle.

VAKUUTUKSET

• Turnaukseen osallistuvat joukkueet vastaavat vakuutuksistaan (pelaajat ja toimihenkilöt). Turnauksen järjestäjä ei ole vastuussa mahdollisista tapaturmista.

VASTALAUSEET

• Vastalausetapauksissa maksu on 100 euroa. Mikäli asia ratkaistaan sen tekijän hyväksi, summa palautetaan. Vastalause on tehtävä kirjallisesti viimeistään 10 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen ja se on toimitettava turnaustoimistoon. Turnauksessa toimii erikseen nimetty jury, joka kuulee tarvittaessa molempien joukkueiden edustajia sekä ottelun erotuomaristoa.

VALOKUVAAMINEN

• Turnauksessa otetaan valokuvia ja videoita, joita voidaan julkaista turnauksen sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Youtube). Jos jossain joukkueessa halutaan kieltää pelaajien kuvien käyttö julkaisuissa, tulee tästä ilmoittaa ennen turnausta turnaustoimistoon.

MUUTOKSET

• Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.