Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Uusimaa Liiga

14.4.2018 Kellopääty, Kioskipääty | Suomi

Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnaukseen osallistuu 10 peliryhmää.

Joukkueet jaetaan kahteen alkulohkoon, jossa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan (kaikille 4 ottelua). Alkulohkojen jälkeen muodostetaan jatkolohkot siten, että lohkoykköset (2 kpl) sekä lohkokakkoset (2 kpl) pelaavat välierät, joissa ratkotaan finaaliin ja pronssipeliin pääsyt. Lohkojen kolmoset, neloset ja viitoset ratkovat jatkopeleissä sijat 5-10.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ne ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava valmiina odottamassa kentälle pääsyä 5 minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa. Pelien jälkeen suoritetaan loppukättelyt. Tämän jälkeen joukkueet siirtyvät pois kentältä ja seuraavien otteluiden joukkueet voivat tulla kentälle.

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliigasääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa. Ottelut pelataan puolikkaalla kentällä. Maaleina käytetään normaalikokoisia jääkiekkomaaleja ja pelikiekko on musta. Ottelut pelataan 5 vs. 5 (4 kenttäpelaajaa + maalivahti).

Turnaus on tarkoitettu v. 2008-2009 syntyneille pelaajille. Tyttöpelaajien kohdalla noudatetaan SJL:n käytäntöjä.

Ottelun kulku

Ottelun kesto on 22 minuuttia juoksevaa aikaa. Vaihdot suoritetaan 2 minuutin välein. Ottelun toimitsija katkaisee pelin ilmoittamalla vaihdosta joko summerilla tai kuuluttamalla "vaihto"/"aika”. Peli käynnistetään vaihdon jälkeen keskialoituksella. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen yhteydessä.

Maalin tai odottamattoman katkon jälkeen peli käynnistetään keskialoituksella. Maalivahdin sulkiessa kiekon, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen peruuttamaan puoleen väliin kenttää, jotta puolustava joukkue voi rauhassa käynnistää pelin oman maalin takaa.

Kello pysäytetään, mikäli olosuhteet estävät pelin jatkamisen (kuten välilaidan kaatuminen kokonaan tms.). Pelinohjaaja päättää pelikellon pysäyttämisestä. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa.

Pisteet ja sijoittuminen lohkoissa

Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Mikäli kaksi tai useampi joukkue lohkossa päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitus seuraavassa järjestyksessä:

1. Lohkon otteluiden maaliero

2. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

3. Keskinäisten otteluiden pisteet

4. Keskinäisten otteluiden maaliero

5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6. Arpa

Peluuttaminen ja muut pelaamiseen liittyvät säännöt

Mikäli seuralla on turnauksessa useampi joukkue, pyydetään muodostamaan tasavahvat joukkueet. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille sekä otteluiden tuomareille. Ottelun tuomarin tulee itse huomattuaan tai saatuaan ilmoituksen, huomauttaa rikkeen tehnyttä joukkuetta ja pyytää korjaamaan tilanne välittömästi esimerkiksi vaihtamalla kentällä olevia pelaajia.

Joukkueiden toimihenkilöiden tulee noudattaa pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja. Tuomarit huomauttavat joukkueiden toimihenkilöitä tarvittaessa epäasiallisesta käytöksestä. Toimihenkilön, jota tuomari joutuu toistuvasti huomauttamaan epäasiallisesta käytöksestä, tulee tuomarin pyynnöstä siirtyä loppupelin ajaksi hallin ulkopuolelle. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan Leijonaliigan sääntöjä. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkeen tehneelle pelaajalle katkon syy. Toistuvasta rikkeestä saman vaihdon aikana voi tuomari vaihtaa pelaajan toiseen pelaajaan. Rikkonut pelaaja on jälleen vapaa osallistumaan peliin seuraavassa vaihdossa.

Virheiden toistuessa ottelun aikana on tuomarilla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.

Turnaustoimisto ja ottelupöytäkirjat

Kaikissa ongelmissa voi kääntyä turnaustoimiston puoleen. Turnaustoimisto sijaitsee toimitsija-aitiossa. Ottelupöytäkirjoista huolehtii turnauksen järjestäjä.

Vastuut

Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella joukkueen pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassa oleva vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista, tai muista vahingoista. Pelaajien on pidettävä kypärä ja kaikki muut jääkiekkovarusteet päällä aina jäällä ja vaihtoaitiossa ollessaan.

Palkinnot

Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja palkitaan mitalilla. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan nälkäisin pelaaja. Turnauksen voittanut joukkue saa kiertopokaalin.

Otteluohjelma

Pidätämme oikeuden otteluohjelman muutoksiin ja jos muutoksia tapahtuu, ilmoitamme niistä välittömästi.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2023 GameResultsOnline.com