Turnaussäännöt
Peleissä noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton Leijonaliigaohjeistuksia sekä voimassa olevia kilpailusääntöjä, näissä säännöissä kerrotuin poikkeuksin.
Pelaajan pelioikeus
Jokaisella ottelutapahtumaan osallistuvalla pelaajalla oltava voimassa oleva pelipassi ja vakuutus. Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä. Joukkueissa saa pelata vuonna 2014 sekä sen jälkeen syntyneet pelaajat. Ns. yli-ikäisistä pelaajista on sovittava erikseen turnauksen johtajan kanssa.
Pelaajien lukumäärä
Pelit pelataan 4+1 vs. 4+1 kokoonpanolla. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Ilmoitattehan, jos peliryhmänne koko on enemmän kuin 10 pelaajaa osallistumismitalien ja ruuan oikean määrän varmistamiseksi.
Pelialue
Kaikki turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kahta ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita.
Peliaika
Yksi peli on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5–0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika.
Pelaajien vaihtaminen ja vaihtojen pituus
Vaihdot ilmoitetaan kuulutuksin 2 min välein, jolloin peli katkaistaan automaattisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. Sportia-kaukalossa kuulutetaan VAIHTO ja CCM-kaukalossa AIKA vaihdon merkiksi.
Pelipaidat
Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.
Peliväline ja maalit
Turnauksessa käytetään virallista mustaa kiekkoa. Käytössä täysikokoiset maalit.
Pelin käynnistäminen
Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin alkaessa ja maalin jälkeen. Maalivahdin sulkiessa kiekon, tuomari viheltää pilliin ja hyökkäävä joukkue vetäytyy kauemmaksi. Maalivahti laittaa kiekon peliin ja ottelu jatkuu maalin takaa. Vaihdon jälkeen pelinohjaaja heittää kiekon neutraalille alueelle. Mikäli kiekko lentää keskilaidan yli hyökkäävän joukkueen toimesta, tuomari antaa uuden kiekon puolustavalle joukkueelle, joka jatkaa peliä. Vastaavasti, jos kiekko menee laidan yli puolustavasta pelaajasta, antaa tuomari kiekon hyökkäävälle joukkueelle, joka jatkaa peliä.
Viiden maalin ero
Toisen joukkueen ollessa vähintään viiden maalin johdossa voi tappiolla oleva joukkue ottaa jäälle viidennen kenttäpelaajan. Maalieron kaventuessa neljään peliä jatketaan tasakentällisin.
Pelinohjaus
HPK järjestää pelinohjauksen.
Pöytäkirjat
Pöytäkirjat täytetään sähköisesti GameResultsOnlineen, joukkueiden vastuulla on huolehtia maalintekijöiden oikeellisuudesta jo ottelun aikana, mikäli maalintekijöitä ei korjata ottelun aikana, ei niitä myöhemmin enää muutella.
Rangaistukset
Rikkeen sattuessa pelinohjaaja katkaisee pelin ja kertoo rikkeestä virheen tehneelle pelaajalle. Toistuvasta tai selvästi tahallisesta rikkeestä pelaaja poistetaan kentältä loppuvaihdon ajaksi. Loppuvaihdon ajaksi rangaistu joukkue vaihtaa kentälle toisen pelaajan.
Riita-asiat
Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Juryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa joukkueiden edustajia (joiden ottelua asia koskee) sekä ottelun erotuomaristoa. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti joukkueenjohtajan allekirjoittamana turnaustoimistoon viimeistään 20 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.
Pisteet ja sijoitus turnauksessa
Pisteet voitosta 2, pisteet tasapelistä 1, pisteet tappiosta 0. Alkulohkon pelit voivat päättyä tasan.
Välisarjan otteluiden ja sijoitusotteluiden päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.
Jos kaksi tai useampia joukkuetta päätyy omassa lohkossa tasapisteisiin tai jos lohkokakkoset ovat tasapisteissä, ratkaistaan näiden keskinäinen sijoitus seuraavassa järjestyksessä:
1. Pisteet
2. Keskinäisten otteluiden pisteet
3. Keskinäisten otteluiden maaliero
4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
5. Lohkon otteluiden maaliero
6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
7. Arpa
Pelitapa
Päivän aikana pelataan kaksi erillistä turnausta Elite (enemmän pelanneet) ja Stars (vähemmän pelanneet). Molemmissa turnauksissa joukkueet on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Alkusarjassa joukkueet pelaavat oman lohkon muita joukkueita vastaan. Sijoituksista 1-4 pelataan seuraavasti, paras lohkoykkönen kohtaa parhaan lohkokakkosen, kaksi muuta lohko ykköstä pelaavat vastakkain ja näistä peleistä voittajat etenevät finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Sijoista 5-8 pelaavat loput kaksi lohkokakkosta ja kaksi parasta lohko kolmosta. Sijoista 9-12 pelaavat kolmas lohko kolmonen ja lohkojen sijoille neljä sijoittuneet joukkueet.
Jokaiselle joukkueelle tulee turnauksessa kolme alkusarjan peliä, yksi välierä ja yksi sijoitusottelu.
Tumauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa. Muutoksista ilmoitetaan välittömästi mukana oleville joukkueille.