Powered by GameResultsOnline.com tournament management

HC Nokia U12 Turnaus

17.8. - 18.8.2024 Nokia | Suomi Ilmoittaudu

Turnaussäännöt

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä ja ikäluokkakohtaisia (U12) suosituksia täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja seuraavin poikkeuksin:  

1. Pelipaikka

Turnauksen kaikki ottelut pelataan Nokian jäähallissa, kilpahalli (1 halli) ja harjoitushalli (2 halli)  

2. Pelitapa

Turnaukset pelataan tasossa AAA ja AA . Sarjatasoihin osallistuu maksimissaan 8 joukkuetta. Sarjojen sisällä joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, jossa ne pelaavat yksinkertaisen sarjan ja sen jälkeen sijoitusottelut.  

Ottelukaavio ja lohkot löytyvät turnaussivustolta

Turnauksessa kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa omalla kotipaidalla ja vieras joukkue tästä erottuvalla pelipaidalla. Joukkueet voivat ottelukohtaisesti sopia keskenään poikkeavasta järjestelystä. 

3. Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, n. 2 minuutin erätauolla, mutta kuitenkin korkeintaan 47 minuuttia.

Aikalisän käyttö ei ole sallittu. 

Joukkueen on oltava otteluvalmiina 5 minuuttia ennen otteluaikaa. Myöhästynyt joukkue tuomitaan häviämään ottelu 5 - 0.

Maalinteon jälkeinen tuulettaminen kentällä on sallittua kentällä oleville pelaajille. Vaihtopelaajien osallistuessa tuulettamiseen kentällä, seuraa joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä.

Joukkueiden kapteenit voivat vaihtaa kiekkoja/viirejä ennen ottelun alkua.

4. Pisteet ja sijoitus

Voitetusta alkusarjaottelusta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

1. Pisteet

2. Keskinäisten otteluiden pisteet

3. Keskinäisten otteluiden maaliero

4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

5. Lohkon otteluiden maaliero

6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

7. Lohkon rangaistusminuutit

8. Arpa

Arvonnan suorittaa turnausvastaava molempien joukkueiden edustajan läsnäollessa. 

Kun sääntö ratkaisee sijoitukset kolmelle tai useammalle tasapisteessä olleelle joukkueelle vain osittain (osa edelleen tasapisteissä), jatketaan jäljelle jääneiden joukkueiden sijoitusten ratkaisemista sarjan ensimmäisestä säännöstä lähtien (ottaen huomioon vain edelleen tasapisteissä olevien joukkueiden ottelut).

Turnauksessa sijoitusottelun ollessa varsinaisen otteluajan jälkeen tasatilanteessa, ratkaistaan ottelu voittomaalikilpailulla. Valmentajat nimeävät välittömästi ottelun päätyttyä kolme laukojaa ja mikäli näiden jälkeen tilanne on edelleen tasan, jatketaan yksi laukoja kerrallaan äkkikuolema periaatteella niin kauan, että voittaja on selvillä. Samaa laukojaa voi käyttää uudelleen vasta, kun joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat laukoneet. Voittomaalikilpailun aloittaa vierasjoukkue.  

4. Tuomarit

Tuomareina toimivat erotuomarikortin omaavat erotuomarikerhon viralliset tuomarit.

5. Rangaistukset

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Pienen rangaistuksen pituus on 1 minuutti. 

Toimihenkilön saama pelirangaistus ja / tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus pelaajan sulkemiseen turnauksesta. 

6. Pelaajat/toimihenkilöt

Joukkueen kokoonpano sekä toimihenkilöt on ilmoitettava viimeistään yksi (1) viikko ennen turnauksen alkua turnauksen tulospalveluun. Muutokset kokoonpanoihin on ilmoitettava toimitsijapöydälle viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti. Joukkueessa on sallittu pelata liiton hyväksymät yli-ikäiset pelaajat.

Turnauksen aikana vaihtoaitiossa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmät sekä näiden välttämättömät toimihenkilöt. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta. 

7. Tulospalvelu

Tulospalvelu löytyy osoitteesta: 

8. Vahingot

Turnausjärjestäjä ei vastaa pelaajille tai toimihenkilöille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. HC Nokia ry ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä. Turnausjärjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.  

9. Epäselvyydet ottelussa

Epäselvissä ottelutapauksissa vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Vastalause on esitettävä suullisesti ottelun tuomarille ja vastustajalle välittömästi ottelun päätyttyä sekä kirjallisesti turnaustoimistoon kymmenen (10) minuutin sisällä ottelun päättymisestä. Jury käsittelee vastalauseen. Jury koostuu turnauspäälliköstä ja kahdesta turnausjärjestäjän nimeämästä muusta henkilöstä. Jury ei perustele päätöstään, eikä siitä voi valittaa. 


 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com