Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Haki U10 syysturnaus TÄYNNÄ

3.9. - 4.9.2022 Lohjan jäähalli | Suomi

Säännöt

Haki U10 syysturnaus – Säännöt 

Turnaus pelataan SJL JUNIORISÄÄNNÖIN JA –OHJEISTUKSIN sekä SJL KILPAILUSÄÄNTÖJÄ noudattaen alla mainituin poikkeuksin. Jokaisella ottelutapahtumaan osallistuvalla pelaajalla on oltava vakuutus. Vaihtoaitoissa otteluiden aikana olevilla valmentajilla ja joukkueenjohtajilla on oltava voimassa oleva toimitsijapelipassi. turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä. 

Joukkueissa saa pelata vuonna 2013, sekä sen jälkeen syntyneet pelaajat. Tytöt saavat olla kaksi vuotta vanhempia. 

Pelaajien lukumäärä 

Pelit pelataan 4+1 vs. 4+1 kokoonpanolla. 

Pelialue 

Kaikki turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi helposti purettavalla ja siirrettävällä välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kahta ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita. 

Peliaika 

Yksi peli on 22 minuuttia suoraa aikaa. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika. 

Pelipaidat

Kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkue vaaleissa. Joukkueet pitävät itse huolta että tarkistavat ennen peliä ovat koti- vai vierasjoukkue.

Pelaajien vaihtaminen ja vaihtojen pituus 

Vaihdot ilmoitetaan summerilla 2 min välein, jolloin peli katkaistaan automaattisesti, välittämättä kentällä olevasta pelitilanteesta. Ottelun pelinohjaaja ratkaisee vaihtoajan aiheuttamat kiistatilanteet itsenäisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. Vaihdot suoritetaan leijonaliigan mukaisesti ns. lentävällä vaihdolla.  

Peliväline ja maalit 

Turnauksessa käytetään mustaa kiekkoa. Käytössä isot maalit. 

Pelin käynnistäminen 

Maalivahdin sulkiessa kiekon, tuomari viheltää pilliin ja hyökkäävä joukkue siirtyy omalle kenttäpuoliskolle. Maalivahti laittaa kiekon maalin taakse ja ottelu jatkuu. Kiekon mennessä keskilaidan yli hyökkäävän pelaajan toimesta jatkuu peli puolustavan joukkueen toimesta, jos puolustava pelaaja toimittaa kiekon laidan yli jatkuu peli hyökkäävän pelaajan toimesta. Otteluiden alussa sekä maalien jälkeen peli jatkuu aloituksella pelialueen keskeltä. Tuomarin viheltämän pelikatkon jälkeen peli jatkuu kiekon pitäneen joukkueen toimesta neutraalista paikasta. 

Otteluiden vaihto ja pelin aloittaminen 

Ottelun päättyessä joukkueet poistuvat jäältä kellopäädyssä olevasta luukusta. Uusien joukkueiden on hyvä olla ajoissa paikalla. Samaan aikaan seuraavien otteluiden pelaajat saapuvat paikalle suoraan vaihtoaitioihin, sen mukaan onko peli kellopäädyssä vai jääkonepäädyssä. Otteluiden välissä on 3 minuutin vaihtoaika, joten joukkueita pyydetään poistumaan jäältä ripeästi ja olemaan paikalla ajoissa. Kuuluttaja ilmoittaa milloin pelit tulee aloittaa ja pelinohjaajat laskevat kiekon jäähän sen mukaisesti. 

Maalintekijät ja tilastointi 

Otteluissa kuulutetaan maalintekijät ja maalintekijät myös merkitään pöytäkirjaan. Joukkueet huolehtivat maalintekijöiden oikeellisuudesta ja ilmoittavat tarvittaessa korjaukset otteluiden aikana. Sähköisiin ja paperisiin asiakirjoihin ei tehdä muutoksia peliajan jälkeen. Maalipörssin voittajaa ei palkita erikseen turnauksen päätyttyä. 

Mikäli turnaukseen osallistuu samasta seurasta useampia joukkueita, tulee joukkueiden olla keskenään mahdollisimman tasavahvoja. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Turnauksen aikana joukkueita ei saa sekoittaa uudelleen. Jokaisesta pelaajasiirrosta on oltava perusteltu syy ja asiasta on oltava yhteydessä perustelujen kanssa turnauksen järjestäjään, jolloin katsotaan onko siirto perusteltu. 

Palkinnot 

Kaikki pelaajat palkitaan mitalein ja turnauksen kolme parasta pokaalilla. Lisäksi jokaiselle peliryhmälle jaetaan tsempparipokaalit, jonka saajan peliryhmä päättää itse. Lisäksi jokaisen ottelun jälkeen vaihdetaan keskenään tsempparikiekot tai -viirit.

Pelinohjaus, tuomitseminen, jury 

Harjun Kiekko järjestää pelinohjauksen ja online-pöytäkirjan. 

Rangaistukset 

Rikkeen sattuessa pelinohjaaja katkaisee pelin ja kertoo rikkeestä virheen tehneelle pelaajalle. Toistuvasta tai selvästi tahallisesta virheestä pelaaja poistetaan kentältä loppuvaihdon ajaksi. Loppuvaihdon rangaistu joukkue pelaa vajaalukuisena kolmella pelaajalla. 

Kurinpitotoimet toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisyritykseen liittyvissä tapauksissa, tai epäkunnioittavat eleet 

Mikäli pelaaja syyllistyy ottelun aikana toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, tuomari voi tuomita pelaajalle ottelurangaistuksen. Mikäli pelaaja syyllistyy törkeään toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen tai syyllistyy toistamiseen toisen pelaajan tahalliseen vahingoittamiseen tai vahingoittamisen yritykseen, voi ottelun tuominnut tuomari yhdessä turnauspäällikön kanssa langettaa pelaajalle yhden tai kahden ottelun pelikiellon tai sulkea pelaajan pois turnauksesta. Epäkunnoittavasta eleestä ko. pelaaja poistetaan pelistä ja hän saa jatkaa turnauksen seuraavassa pelissä. Jos pelaaja syyllistyy uudestaan, hän saa huilata 1 pelin jne. Epäkunnioittaviksi eleiksi lasketaan kaikki ei normaaliin elämään kuuluvat eleet 

Epäselvyydet otteluissa  

Epäselvissä tapauksissa joukkueella on oikeus tehdä protesti ottelun jurylle. Protesti on tehtävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Kysely tehdään kirjallisesti, se osoitetaan turnauspäällikölle. 

Kyselystä peritään 200€ käsittelymaksu. 

Mikäli protesti johtaa toimenpiteisiin, käsittelymaksu palautetaan. 

Turnauksen otteluiden jury: (normaalisti turnauspäällikkö myös mukana) 

- Harjun Kiekon päävalmentaja  

- ottelun tuomari 

- asianosaisten joukkueiden joukkueenjohtajat 

Pisteet ja sijoitus turnauksessa 

Pisteet voitosta 2, pisteet tasapelistä 1, pisteet tappiosta 0. 

Pronssipelin ja finaalin päättyessä tasatulokseen, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailussa tasaparein pari kerrallaan. 

Jos kaksi tai useampia joukkuetta päätyy lohkossa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen sijoitus seuraavassa järjestyksessä: 

1) Pisteet 

2) Keskinäisten otteluiden pisteet 

3) Lohkon otteluiden maaliero 

4) Lohkon otteluiden tehdyt maalit 

5) Arpa 

Pukukoppikäytävät ja katsomo 
Pukukoppikäytävillä saa oleskella ainoastaan pelaajat ja joukkueiden toimihenkilöt. Vanhempien paikka on katsomossa ja jäähallin puolella. Kaikilta katsojilta edellytetään asiallista käytöstä ja kaikkien joukkueiden kannustamista.  

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com