Hämeenkyrön Hokkarit, syyskauden avausturnaus 4.9.2021

Turnausjoukkueet

Turnauksen osallistuu 6 joukkuetta, jotka jaetaan kahteen 3 joukkueen lohkoon.

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Turnaus on tarkoitettu vuonna 2008 syntyneille U14 -ikäluokan AA-tason juniorikiekkoilijoille. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa. Jokainen turnausjoukkue täyttää pelaajalistat tulospalvelujärjestelmään 30.8.2021 mennessä. Tarvittaessa kokoonpanoja voidaan vaihtaa ennen turnauksen alkua.

Varsinaiset säännöt

Turnauksen ottelut pelataan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä, sekä U14- junioreiden sääntöjä noudattaen tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä. Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus sarjassa seuraavasti tässä järjestyksessä:

1. Pisteet
  2. Lohkon otteluiden maaliero
  3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  4. Turnauksen aikana saadut jäähyt
  5. Arpa

Sarjan jälkeen pelataan turnauksen sijoitusottelut siten, että lohkojen voittajat pelaavat keskenään sijoituksista 1-2, lohkojen toiset pelaavat sijoituksista 3-4 ja lohkojen kolmannet pelaavat sijoituksista 5-6. Jos varsinaisen peliajan jälkeen pelitilanne on tasan, voittaja ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Otteluaika

Turnauksessa otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 45 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Erätauko 1min. Jäänajo tapahtuu jokaisen ottelun jälkeen. Aikalisää ei saa käyttää. Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja saa valita peliasun värin.

Palkinnot

Kaikki osallistuneet joukkueet palkitaan joukkuepalkinnoilla. Lisäksi palkitaan jokaisesta joukkueesta erityinen ”tsempparipelaaja” koko turnauksen osalta (kunkin joukkueen johtoryhmä valitsee nämä pelaajat joukkueestaan ja ilmoittaa turnausisännälle palkittavan pelaajan).

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Suomen Jääkiekkotuomarien Liitto Ry:n tuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset käytöksestä

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, ottelussa tuominnut tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä.

Kurinpito

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.  Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja, vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle käsittelyyn