Powered by GameResultsOnline.com tournament management

GRANI ON ICE U9 TURNAUS

2.4. - 3.4.2022 Kauniainen | Suomi

Säännöt

Turnauksen säännöt

 

Turnauksessa noudatetaan U9 Leijonaliigaohjeita sekä Suomen Jääkiekkoliiton voimassaolevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä tarkennuksilla.

https://www.dropbox.com/s/4b5rvp9vmc9grbf/LEIJONALIIGA_Ohjeet_2021_2022.pdf?dl=0

Jokaisella ottelutapahtumaan osallistuvalla pelaajalla oltava voimassa oleva pelipassi ja vakuutus. Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä.

Joukkueissa saa pelata vuonna 2013 sekä sen jälkeen syntyneet pelaajat. Ns. yli-ikäisistä pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa.

 

Pelaajien lukumäärä

Pelit pelataan 4+1 vs. 4+1 kokoonpanolla. Mikäli turnaukseen osallistuu samasta seurasta useampia joukkueita, tulee joukkueiden olla keskenään mahdollisimman tasavahvoja. Kaikkia joukkueen pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti ottelun aikana. Ilmoitattehan, jos peliryhmänne koko on enemmän kuin 10 pelaajaa osallistumismitalien oikean määrän varmistamiseksi.


Pelialue

Kaikki turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kahta ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita.

 

Peliaika

Yksi peli on 24 min (MM-turnaus) ja 26 min (Olympia-turnaus) juoksevaa aikaa. (Huom MM-turnauksessa kaikilla yksi peli enemmän).  Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa, esim jos ollaan hieman aikataulua jäljessä. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika.

 

Pelaajien vaihtaminen ja vaihtojen pituus

Vaihdot ilmoitetaan summerilla 2 min välein, jolloin peli katkaistaan automaattisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. Vaihdot suoritetaan viivyttelemättä. Mikäli pelaaja jää kentälle toisen vaihdon ajaksi, tulee hänen silti käydä koskettamassa laitaa vaihtoaitioin edessä tasapuolisuuden vuoksi. Peli jatkuu tuomarin heittämällä kiekon neutraalille alueelle.
 

Peliväline ja maalit

Turnauksessa käytetään virallista mustaa kiekkoa. Käytössä täysikokoiset maalit.

 

Pelin käynnistäminen

Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin alkaessa ja maalin jälkeen. Maalivahdin sulkiessa kiekon, tuomari viheltää pilliin ja hyökkäävä joukkue perääntyy 10m. Maalivahti laittaa kiekon peliin maalin taakse ja ottelu jatkuu maalin takaa. 

 

Viiden maalin ero

Toisen joukkueen ollessa vähintään viiden maalin johdossa voi tappiolla oleva joukkue ottaa jäälle viidennen kenttäpelaajan. Maalieron kaventuessa neljään peliä jatketaan tasakentällisin. Ylimääräistä kenttäpelaajaa ei ole kuitenkaan pakko käyttää.

 

Maalintekijät ja tilastointi

Ottelut tilastoidaan Gameresultsonline.com-palveluun. Maalintekijät tilastoidaan Gameresultsonline.com-palvelussa.  Syöttäjiä ei tilastoida.

 

Pelinohjaus

GrIFK järjestää pelinohjauksen.

 

Rangaistukset

Rikkeen sattuessa pelinohjaaja katkaisee pelin ja kertoo rikkeestä virheen tehneelle pelaajalle. Toistuvasta tai selvästi tahallisesta rikkeestä pelaaja poistetaan kentältä loppuvaihdon ajaksi. Loppuvaihdon ajan rangaistu joukkue pelaa vajaalla. Summerin soidessa saa joukkue ottaa taas normaalin määrän pelaajia seuraavaan vaihtoon.

 

Pelitapa

Yksinkertainen sarja ilman playoffeja.

 

Pisteet ja sijoitus turnauksessa

Sijoitukset määräytyvät yksinkertaisen sarjan pisteiden perusteella.

 

Mahdolliset muutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa ja aikatauluja, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2023 GameResultsOnline.com